Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire tragikus ez a koleszt...

Mennyire tragikus ez a koleszterin érték? Tényleg nem lehet ezt már csökkenteni?

Figyelt kérdés

Évek óta növekszik. Kb 1 éve diétát tartok, nagyon kevés hús, szinte 0 tejtermék, sok hal és sok elemében lényegében mediterrán étrend. Testsúlyom jó, lassan már túl vékony vagyok, érdekes, a testzsír%-om nem jó, de az is benne van még a megfelelő tartományban. Hobbiszinten az átlaghoz képest relatív komolyan sportolok.

Össz - 6,5

HDL - 1,95

LDL - 4,12

triglicerid - 1,04

Nő vagyok, nem dohányzom.

Tudom, hogy nem a világvége a gyógyszer, próbálom is szoktatni magam a gondolathoz, de azért kétségbe vagyok esve! Így is egy másik betegségemre szedek, természetesen egyik lehetséges mellékhatása a koleszterinszint növekedése. Fülzúgásom is van, nemsokára szeretném kivizsgáltatni, de tudtommal ezt is okozhatja érszűlület, érelmeszesedés.

A diétám miatt hülyének néznek a barátaim, a munkatársaim, a családomban, amikor meglátogatom őket, feszültség van, ha bárhogyan szóba kerül vagy látják, hogyan étkezem.

Mégsincs eredménye.

2022. ápr. 25. 20:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, de fontos, hogy a nőgyógyászati szűrés HPV szűrést tartalmazzon (méhnyakrák szűrés nem egyenlő HPV szűréssel). 40 éves kortól megfontolható a mammográfia (45-től egyértelműen javasolt), 45 éves kortól továbbá vastagbélszűrés.
2022. máj. 16. 21:36
 92/100 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. máj. 16. 21:43
 93/100 anonim ***** válasza:
Megtörtént az OGTT?
2022. jún. 15. 22:18
 94/100 A kérdező kommentje:

Igen, de a legtöbb érték mellett nincs referenciatartomány. Viszont jónak tűnik.

Nemsokára hasi ultrahang, EKG, nyaki verőér ultrahang, zajlik az élet rendesen

2022. jún. 15. 22:22
 95/100 anonim ***** válasza:
Gondolom a vc. értékeket tudod interpretálni, inzulin értékek vonatkozásában én sem érzem magam kellően kompetensnek. Majd informálj a fejleményekről.
2022. jún. 15. 22:47
 96/100 A kérdező kommentje:
Fogok és köszönöm a kérdést!
2022. jún. 16. 05:18
 97/100 A kérdező kommentje:
1 hónap múlvára kaptam időpontot a gasztroenterológushoz, hogy konzultáljak vele, hogy a PPI szedése óta háromszor rosszabb a reflux és 1,5 hónap múlva kaptam időpontot a belgyógyászhoz, addig nem tudom meg, hogy milyen a terheléses cukorvizsgálat illetve az EKG eredménye.
2022. jún. 17. 20:46
 98/100 A kérdező kommentje:

Nincs inzulinrezisztencia!! :)

Hasi ultrahang is rendben volt.

Viszont a reflux katasztrófa, már a második gyógyszer nem segít.

Dietetikustól most olyan irányvonalakat kaptam, ami egy katasztrófa, drága, tarthatatlan, nem maradna pénz a számláimra és napi 2-3 órát állhatnék a konyhában.

Azért valamiket igyekszem majd betartani belőle.

Olyat is mondott orvos, hogy amúgy nem fekélyem van, hanem csak eróziók, ami még nem fekély. Gyulladás, de nem fekély. (?)

Az EKG-ban is van eltérés, ami nem kóros, de mégiscsak eltérés. (?)

A nyugalmi pulzusom olyan, hogy ha ez normális, akkor edzett embereknek 10 lehet ez az érték. :D :D :D Vérnyomásom is nagyon alacsony, persze koffeint semmilyen formában nem fogyaszthatok, ha megpróbálom, okoz is tünetet.

2022. júl. 13. 14:55
 99/100 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy csak most válaszolok, az utóbbi időben kevésbé volt időm olvasni ezt a fórumot. "Nem kóros, de mégiscsak eltérés" jellegű eltérés az én EKG-mban is van, nem kell ezt túlgondolni. A pulzusod nem tudom mennyi. A panaszokat okozó alacsony vérnyomás szükség szerint kezelhető lehet, ebben ilyen témában jártas kardiológus tudna segíteni. A refluxod kezelése számomra továbbra is zavaros.
2022. aug. 1. 22:19
 100/100 A kérdező kommentje:

Így is köszönöm, hogy írsz!!

Általában alacsony a pulzusom, 50-65 közötti napközben. Bár mostanában feljebb ment, nem tudom, létezik-e, hogy amiatt, mert 3 hete csak 30-40 perces laza kardiók vannak, heti 2-2,5 órányi, mert az edzőm nem engedélyezett többet az EKG miatt szakorvosi vélemény érkezéséig.

Valami korai repolarizáció vagy mi, egyik szerint a billentyűhiba miatt, másik szerint a sport miatt, habár heti 3-4, néha 5 óra sport meglátszik egy EKG-n?

Az alacsony vérnyomás mellett kiugró majdnem magas, stresszre kifejezetten magas is van. Kaptam is 24 órás mérőt.

A reflux kezelése már nekem is káoszos.

Elmentem magánba, ott csináltatok majd kilégzéses helico tesztet és puffadás miatt gyanakodnak cöliákiára is.

2022. aug. 8. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!