Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/614 anonim ***** válasza:
95%
Sziasztok!Oltàs àldozatok weboldalàt érdemes àtolvasni és elgondolkodni.Ennyien nyilvàn nem hazudhatnak de mindenki maga dönti miben vagy ki(k)nek hisz.Kàr ezen vitatkozni mert nem érthet mindenki mindenben egyet
2021. máj. 25. 16:05
 182/614 anonim ***** válasza:
96%
Mindenki Post covidban szenved, kivéve akit ismerek... Nézzétek meg a Falut, tanulságos.
2021. máj. 25. 16:43
 183/614 anonim ***** válasza:
1%

Az én ismerőseim közül meg egy ember kivételével mindenki szenved poszt-COVID-ban, szívizomgyulladás is van kettő embernél. De 5-10 ismerős nem reprezentatív felmérés, viszont az általam is linkelt tanulmányban reprezentatív felmérésEKre hivatkoznak.

Mi lenne a hosszútávú hatása egy olyan vakcinának, ami pár napon belül lebomlik? Mellesleg volt már vakcina a történelemben, ami később okozott bármit is?

Az életmódra pedig... Szerintem az elmúlt 1,5 év rámutatott arra, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne kelljen (annyira) rohanni. Kár, hogy visszatérünk az iskolákba pl felnőttképzéseken is és visszatérünk az irodákba.

2021. máj. 25. 17:11
 184/614 anonim ***** válasza:
0%

"Többen haltak meg covid oltástól a világban fél év alatt, mint az elmúlt 15 évben a többi oltástól együtt."

Forrás? Mármint hiteles...

2021. máj. 25. 17:13
 185/614 anonim ***** válasza:
100%

183: mi a különbség a te és az én ismerőseim között? Ezen lenne érdemes gondolkodnod.

A statisztikákkal való dobálozásra pedig annyit mondok, hogy annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam.

Eddig nem oltottak úgy vakcinával, hogy ennyire keveset teszteltek. Minden létező protokollt megszegtek a bevezetésével, ti meg idegesek vagytok, amikor valaki nem akar oltatni, holott elvileg ugye védettek vagytok... Ez nekem több, mint gyanús.

Amúgy a hosszú távú hatásokról: volt olyan vélekedés, ami azt mondta, hogy a BCG oltás nagyobb eséllyel segít leküzdeni a koronát. Ugye amikor 20-30 éve valaki megkapta a BCGt, nem azt mondta az orvos, hogy de jó lesz majd arra is, ha jön a korona. Ez egy hosszú távú mellékhatás, ez esetben kedvező. Miért ne lehetne olyan mellék hatás, ami nem kedvezö?

2021. máj. 25. 17:22
 186/614 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként ettől az ő választotta ezt az életet című hurráoptimista dumától is kinyílik a bicska a zsebemben.

Igen, szülő lett, mert szeretné átélni a gyermeknevelés örömét. Meg is tudnak adni neki mindent, viszont azt nem engedhetik meg maguknak, hogy az anyuka háztartásbeli legyen. Ha mindkét szülő dolgozik 9 órában, akkor tényleg csak arra marad idejük, hogy 6 órát aludjanak és rohanjanak egész nap. Ehhez segítség a HO, mondjuk ha a gyerek oviban, iskolában lehet.

A túlórát se választja az ember, viszont lehet, hogy kell a pénz, másik állást se könnyű találni és rengeteg helyen vannak túlórák.

A másodállást se választja az ember, csak kellhet a pénz.

Az iskolát se választja az ember, csak kell a jobb szakma, amivel kevésbé szpós munkahelyeket tud találni, esetleg hat órásat is vagy az egyik szülő otthon maradhat a gyerekekkel.

Én egyik vagyok a felsoroltak közül. Namost vagy home office és távoktatás és szorítok időt otthoni tornákra (például akár munka közben, mialatt valami fut, települ és malmoznék vagy unalmas egyetemi óra közben), vagy jelenléti cuccok vannak és hat óra alvás és nulla sport.

Egyébként azt érzem, hogy nemcsak, hogy nem hisztek nálatok okosabb, tanultabb orvosoknak és kutatóknak, akiknek ez a szakmája és évekig tanulták, hanem az életről sincsenek alapvető fogalmaitok. Vagy nagyon fiatalok vagytok és még egyetemisták, vagy mázlista körökben mozogtok.

Egyébként a koronavirus.gov.hu-ról. A demencia (látható 38 évesnél is), reflux, pszichiátriai betegség mióta számít a koronavírus szempontjából??? Rengeteg nem releváns alapbetegség is fel van sorolva. Alapbetegsége pedig a legtöbbünknek van... Nem tökéletes az emberi szervezet, de majd erre is rájöttök.

2021. máj. 25. 17:35
 187/614 anonim ***** válasza:
94%

179 Az ember nem mindenható. Ja a mindenható megteremtette az embert, és azt mondta. Nem lett túl jó, de majd csinál magának oltásokat, hogy életben maradjon.

Ha a védőoltáson, nem keresnék egyesek degeszre magukat, senki nem sietne, hogy legyen neked.

Sok a poszt covidos ja, pont úgy ahogy más betegség nincs is már csak covid.

Fáj a fejed, régen fejfájás most poszt covid, Asztma reuma szívbetegség vérnyomás nem ez most mind poszt kovid.

2021. máj. 25. 18:12
 188/614 anonim ***** válasza:
16%

187

Oltások nélkül te most nem élnél. Gyógyszerek nélkül se.

Tehát a második részeddel azt állítod, hogy ha kivennénk mondjuk 100 000 embert a populációból mondjuk Angliában, akkor annak 70-80%-ánál találnánk szívizomgyulladást, krónikus fáradtságot (de olyan szintűt, hogy nem tud dolgozni vagy ha tud, nehezen), vesegyulladást, nagyon erős hajhullást, szaglásvesztést?

Van baj a fejekben, nem is kicsi.

2021. máj. 25. 18:19
 189/614 anonim ***** válasza:
80%
188 ezt miből gondolod? Mert régen sem éltek az emberek felnőtt korig? Még jó hogy nem haltunk ki... Hogy mersz ilyet mondani, hogy ö sem élne? Mi a fasz vagy te itt?
2021. máj. 25. 18:26
 190/614 anonim ***** válasza:
88%

#186:

"Ehhez segítség a HO, mondjuk ha a gyerek oviban, iskolában lehet." - Nekem két kisiskolás gyerekem volt otthon tavaly és idén tavasszal online oktatásban. Ez azt jelentette, hogy otthon végzett munka mellett én tanítottam őket, ellenőriztem és beküldtem a leckéiket (nem egyszer éjszaka), plusz reggeli, ebéd és uzsonna készítése. És még a mamájukhoz se vihettem el őket. Nagyon, de nagyon fárasztó időszak volt számomra, az edzés eszembe se jutott, a háztartási teendőkre se volt elég időm, nemhogy magamra.

Higgyek a nálam okosabb orvosoknak - na de melyiknek? Aki ezt állítja, vagy aki az ellenkezőjét? Aki 100%-os magabiztossággal állít dolgokat, vagy aki azt mondja, ezt még nem tudhatjuk, lehet, hogy ez meg ez lesz, lehet, hogy nem is úgy van? Miért akarják ez utóbbiakat mindenáron elhallgattatni, cenzúrázni? Miért baj, ha valaki gondolkodik, kérdései vannak?

Én megtapasztaltam már sokszor, hogy az orvosok is tévedhetnek, és tévednek is. Az egészségem látta kárát. Nem hiszek el bármit senkinek csak azért, mert dr. vagy MD vagy akármilyen titulus van a nevében. Inkább olvasok, és próbálok utánajárni minden egyes kijelentés valóságalapjának, amennyire lehetséges. Továbbá figyelem a körülöttem lévőket, mi történik velük.

2021. máj. 25. 18:29
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!