Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha nem lesz jobb a látásom a...

Ha nem lesz jobb a látásom a kontaktlencsével érdemes elmenni egy másik orvoshoz ?

Figyelt kérdés
Megvizsgáltattam a szemem, először azt mondta a hölgy nincs baj vele, majd rendeltünk egy kékfény szűrös lencsét, mivel sokat ülök gép előtt és fárad a szemem. Vissza mentem keretet választani és akkor mondta hogy dioptrias, a viszgálat során nem említette. Na kértem kontaklencsét ennek a tudatában de nem látok jobban vele. Azt tudom hogy az egyik szemem gyengébb, mindig is az volt, de kontaktlencsével se látok jobban. A szemüveg rendelést felfuggesztettük, azon gondolkodom neme lenne jobb elmenni másik orvoshoz is. Neztem azt is hogy neme raktam be rosszul a lencsét de nem, az elejétől fogva nem okoz gondot a lencse viselése, első nap kicsit olyan volt mintha részeg lennék, elvileg a kontaklencse +0,75 dioptriás. Amúgy én úgy érzem elég jól látok nélküle is, a jobb szemem az annyira nem éles de az se vészes, csak tényleg az zavar hogy az ember kiad egy rakás pénzt és ugyan úgy lát mint eddig.

tegnap 08:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elmenni másik dokihoz.
tegnap 08:48
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Az optikus nem orvos.
tegnap 09:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért pontozták le a 2. válaszolót, igazat írt.

Az optikus nem orvos, és szemészeti problémával (akkor is ha látásélességről van szó) minden esetben szemész szakorvost kell felkeresni, ő az aki megvizsgálva a szemet javaslatot tehet látáskorrekcióra (szemüveg, kontaktlencse) ha szükséges, mert előfordulhat hogy nincs szükséged rá, illetve felfedezhet szembetegségeket is.

Az optikus csupán a látásélességedet vizsgálja illetve a szem felületét. Például egy astigmia diagnosztizálása nem optikus hanem szakorvosi feladatkör és a szemésznek kell javaslatot tennie ennek kezelésére/korrigálására.

tegnap 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!