Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?
Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D
25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).
1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?
2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?
3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.
4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?
5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?
6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.
7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?
8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?
9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?
10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?
229 fárasztasz. A szakemberek álláspontja sem egységes, több alkalommal magunknak mondanak ellent. A tudománnyal az a legnagyobb baj, hogy mindig hazudik, mert mindig korlátok között gondolkodik, amiből nem akar kilépni (lásd Semmelweis Ignác este a tudósaiddal)
Másrészt ami hozzád eljut, az egy szürt, manipulált információ, amely azok érdekét szolgálja, akik azt a kommunikációs csatornát a kezükben tartják (ez sem nem jó, sem nem rossz, de attól még óriási álnaivitás mást gondolni)
Ha olyan közérdek, tegyétek kötelezővé... Okkal nem az, hiába csinálod itt a cirkuszt
231
Ha az orvostudománynak nem hiszel, akkor kinek hiszel?
Politikai okok miatt nem teszik kötelezővé az oltást. A kormányok félnek, hogy elveszítik a szavazóikat. Főleg a mai nagy liberalizmusban, amikor mindenkinek csak jogai vannak és mindenki azt csinál, amit akar. Ja meg a bürokrácia miatt az oltások csak vészhelyzeti alkalmazásra engedélyezettek. Tudod, a bürokrácia sokszor rossz dolog, például ügyintézésnél ezért áll 3 lépésből az, ami állhatna egyből is.
Remélem, azért legkésőbb őszre kötelezővé fogják tenni.
"Ha az orvostudománynak nem hiszel, akkor kinek hiszel?"
Az orvostudomány egy fogalom, nem egy személy vagy személyek. Konkrétan ki az, akinek hinni kellene szerinted?
#226: Autoimmun pajzsmirigybetegség, atópiás dermatitisz (ekcéma), légúti és kontakt allergiák + asztma. Ezekkel 20 év alatt számos orvosnál voltam, szedtem gyógyszereket (pajzsmirigy-hormont is), használtam krémeket, asztmára inhalátorom is volt. Jelenleg (több mint 5 éve) mind tünetmentes gyógyszerek nélkül, a TSH-m normál sávba került.
Régebben vashiányos vérszegénység is volt nálam, több élelmiszerre érzékeny vagyok, ezeket nem fogyasztom már, így az emésztési problémáim megszűntek és a vérképem is rendben van. Az ételérzékenységnek egyébként valóban van köze az autoimmun betegségekhez, de erről az orvosaim egyszer sem tájékoztattak, fel sem merült bennük, hogy ez irányban vizsgálódjanak. Csak diagnózisig és gyógyszerfelírásig jutottak. Az endokrinológusom konkrétan azt közölte, hogy a hormonpótlást életem végéig szednem kell, várhatóan egyre növekvő dózisban. Én ebbe nem tudtam beletörődni.
Nem vagyok orvosi csoda, másoknak is sikerült, ami nekem. Inkább szerencsésnek mondanám magam, hogy megfelelő információkhoz sikerült jutnom az internetről és könyvekből. (Az angoltudásom nagyon hasznos volt.) Az autoimmun folyamatokat sok esetben vissza lehet fordítani.
#230: Az általam szedett vitaminokat, étrendkiegészítőket olyan gyártók készítik, amelyek nem gyártanak gyógyszereket. Belőlem nem húznak hasznot a gyógyszergyárak.
Nem vagyok teljesen gyógyszer- és orvosellenes amúgy. Lábtöréssel, vakbélgyulladással nyilván kórházba mennék, és súlyos betegség, baleset esetén elfogadom, hogy gyógyszerekre, műtéti beavatkozásokra, kórházi ellátásra lehet szükség. Vannak helyzetek, amikor csak az orvosok segíthetnek. Krónikus és autoimmun betegségek terén viszont nem valami hatékonyak. Egyes orvosok vitaminellenessége előtt pedig teljesen értetlenül állok.
#237! Az orvostudomány álláspontja hosszú évek óta ugyanaz. Az erős immunrendszerhez a következő dolgoknak kell teljesülni:
1. Egészséges étkezés. Ebben vannak változások, hogy mikor mi számít annak, de alapvetően mindig drágább mint az egészségtelen. Most viszont úgy elszálltak az árak, hogy azoknak is nehezebb hozni, akiknek eddig nem volt probléma . Főleg, ha hozzávesszük, hogy az emberek többségének csökkent a bevétele a pandémia miatt. De jó, mondjuk, hogy nem mindenki olyan lúzer, mint mondjuk én, és ez a pont még teljesíthető.
2. Sport, mozgás. Ez leszűkült az otthoni bohóckodásra/futásra /biciklire. Futni nem futhatok ízületi problémák miatt és egyébként is világ életemben utáltam, biciklim nincs. Tudom, nem én vagyok a világ közepe, de hidd el, nagyon sokan vannak még így. Lehet, hogy neked újdonság, de nem csak az edzőteremtől tiltottak el! Én például egy olyan sportot űztem, ami házi körülmények között kivitelezhetetlen. Köze nincs az otthoni ugrabugrához, és amíg azt szívesen űztem, a maradék lehetőségekre nagyon nehezen, vagy inkább sehogy nem tudom rávenni magam. Te tudod, hányféle sport létezik? El tudod képzelni, hogy akik bármelyiket is űzték, mert az a hobbijuk, gond nélkül váltanak például futásra? Amikor a magyar amúgy se egy aktív nép. Csoda, ha az átlagembernek van egy-két sportja, amit szeret, és azt vették el tőle. Ez olyan, mintha neked a festés a hobbid, de egyszer csak azt mondanák, mától nem festhetsz, de horgolhatsz. Most mi bajod van, mindkettő kézimunka? 😂Szintén nem buzdít mozgásra az állandó gép előtt ücsögés. A néhány éve bevezetett minden napos testnevelés az iskolákban annyira fontos volt, hogy már az se baj, ha az a heti 5 óra mozgás nullára változik.
3. Friss levegő. Az napi 10+ maszkhordásra változott. Persze, lehet mondani, hogy semmi bajod nem lesz tőle, de hogy a friss levegő egyenlő lenne a saját kilélegzett szén-dioxidod belélegzésével, azon azért tudnék vitatkozni.
4. Elegendő alvás. Ez mint a válaszokból kiderült, van akinél nőtt, van akinél csökkent, de az biztosan nem állítható, hogy mindenkinél adott volt.
5. Mentális egészség, stresszmentesség. A szociális kapcsolataid leépültek, a hobbidat elvették, állandó ijesztgetés, félelemkeltés, létbizonytalanság. Aha, biztos elősegíti.
6. NEM steril környezet. Ahogy a mondás tartja, évi fél kiló koszt meg kell enni. Ha nem is ilyen drasztikusan, de az biztos, hogy burokban élni, folyamatosan szünet nélkül fertőtleníteni, elzárni magad minden vírustól, baktériumtól(nem csak covid létezik), hosszú távon nem kifizetődő.
+1 A betegségek megelőzése, időben kezelése mindig jobb, mint utólag sopánkodni, amikor már elhatalmasodott. Nos, az elmúlt másfél évben, ha véletlenül nem covidos voltál, nyugodtan fel is fordulhattál, senkit nem érdekelt.
Tehát egy olyan orvostudományban kéne hinnem, ami mindössze néhány alapvető pontban ért egyet magával hosszútávon, de azt is lenullázta egy pillanat alatt.
Egyébként az a válaszoló nem azt állította, hogy kigyógyult az autoimmun betegségből, hanem, hogy régóta jól van. Nem gyógyíthatók az autoimmun betegségek, de tünetmentessé tehetők.(Nekem is van.) A tüneteket mindig kiváltja valami. Csak az orvosokat egyáltalán nem érdekli, hogy mi. Lehet, hogy valakinek pont egy oltás?🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!