Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/614 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk néha tényleg "túlkapnak" az orvosok.

Nekem kiskorom óta vannak refluxos tüneteim, krákogok és van némi túlzott váladéktermelés. Ráadásul a váladék... hát bocsánat, de... nem feltétlen ott akar kijönni, ahol kellene neki, szerintem ezért is lehet, hogy egy egyszerű megfázást vagy csírájában elfojtok NeoCitránnal vagy hörghurut lesz belőle.

Szinte nulla vizsgálattal kaptam tinikoromban a savlekötőt (illetve protonpumpa-gátlót, tehát nem meglevő savat köt le, hanem kevesebb gyomorsav termelődésére készteti a szervezetet) és a szteroidos orrspray-t.

Holott hallani olyanról, hogy nem termel túl sok gyomorsavat a szervezet, hanem simán rosszul zár a záróizom és ezt lehet műteni. De neeeem, miért is vizsgálnának ki rendesen. Az utóbbi években gyanúsan csak nagyon össze-vissza étkezésre vagy nagy stresszre ég a nyelőcsövem, viszont visszafolyásos tüneteim VANNAK. Se hasmenés (max stresszre), se székrekedés, egy hasfájásért is meg kell dolgoznom.

Olvasni, hogy az arcüregben is lehetséges sokféle elváltozás (nemcsak az orrsövény-ferdülés), amit ha megműtenek, javulnak az áramlási viszonyok az orrmelléküregekben, így nem lesz állandó gyulladás. De neeeeem keeel kivizsgálni. (Ráadásul a garatom közepén picikorom műtéti hege van, így már nem úgy működik, ahogy lehetne)

Sós vizes orrspray sokmindent megold.

Amúgy igen, kellemetlen vizsgálat a gyomortükrözés, de így valószínűleg nekem kell elintéznem magánban, mert anno a gyermekorvos, később a felnőtt háziorvos b....ott beutalni.

Ugyanakkor a magas koleszterinszintemre közölte magánban az orvos, hogy erre igenis nem akarna gyógyszert adni, mert annak mellékhatásai vannak, viszont vigyázzak magamra, szedjek Omega3-at, figyeljek oda a súlyomra stb. Szóval van ilyen is.

Vitaminok.

Igen, én is olvasom sokszor, hogy kategorikusan kijelentik orvosok, hogy a vitamin nem használ.

Eközben pedig amit "irodistaként" látok - és másfél éve informatikus vagyok, tehát nem alacsony keresetűek a kollégáim, vannak amúgy közgazdászok, mérnökök is körülöttem.

Beesik az irodába hulla álmosan (rohanó életmód miatt), munka közben magába tömi a "reggelijét", ami valami péksüti, amiben vagy MINIMÁLIS zöldség van, vagy annyi se, mert túrós táska, kakaós csiga... Ebédig benyakal 1-2 kávét. Ebéd mellé semmi zöldség, mert külön pénzbe kerül és tényleg DRÁGA és úgy van elhelyezve a legtöbb kajáldában, hogy macera kiszedni. Szóval rizs és/vagy krumpli rántott hússal. Ebéd után újabb néhány kávé, aki olyan, mint én, hogy sokszor keveset evő, annak keksz vagy csoki. Este ugyan lehet, hogy esznek zöldséget vagy gyümölcsöt, de nem tudom, mennyire, mert már nem sok idejük, lehetőségük van rá.

Ritkább az, akinél látod, hogy zöldséget szed a kajája mellé vagy zöldséges körettel kéri a húst vagy gyümölcsöt majszol délután.

Nem irodista ismerőseimnél szintén rendszertelen étkezés, étkezések kihagyása, péksütizés stb jellemző.

Oké, hogy konkrétan nem leszünk angolkórosok vagy skorbutosok, de azért ne mondja senki, hogy a többség nem vitaminhiányos. Ennek az idegrendszere (memória, koncentrációs készség, lelkiállapot), alvás minőségére, nőknél ciklusra illetve amúgy hormonháztartásra, izmok regenerációjára, bőrre, szemre, hajra, az immunredszer finom szabályozására hatása van.

Én kb. 17-18 éves korom óta próbálok tudatos lenni, fokozatosan megy, néha visszaesésekkel. Az étkezés azért nem, mert a tejcsoki, rizs, csirkemell párossal végleg ellennék, zöldségeket, gyümölcsöket nem kívánom, a sport azért, mert munka és egyetem mellett csak a H.O. miatt volt időm, alvás dettó, stressz adódik az élethelyzetemből és az Asperger-szindrómából. Viszont igyekszem és van pozitív hatása (nameg a placebo :D )

De ettől még maradtam oltáspárti és az oltást társadalmi értéknek tartom. Ez van. :(

2021. máj. 26. 12:13
 242/614 anonim ***** válasza:
69%

241-es végre valaki értelmesen beszél👏Nemcsak dobálózik a szavakkal össze -vissza frusztrált módon.Az oltásban nem egy a véleményünk de a többiben igazat adok.

#222,223

2021. máj. 26. 13:56
 243/614 anonim ***** válasza:
0%
242 nyilván értelmesnek gondolod, mert a konkluzioja hasonlít a tiédre... Egy nagyon fontos különbséggel: ö leírta a saját álláspontját, amit teljesen tiszteletbe tartok, és itt tett egy pontot, és nem akarta ezt senkire rá eröltetni. Ellentétben veled. A 242 valóban értelmes, bár rolad is elmondhatná ezt valaki.
2021. máj. 26. 15:17
 244/614 anonim ***** válasza:
26%

Engem sem erdekel ki mit csinal mint azt leirtam ertelmesen dehat a szovegertes nem mindenkinek megy

es emiatt bele kell allni frusztraltan a masik emberbe.Magyar mentalitas nagyon kijon☺Dogoljon meg a szomszed tehene is😊

2021. máj. 26. 15:40
 245/614 anonim ***** válasza:
24%

"Engem sem erdekel ki mit csinal"

És mindennel ennyit foglalkozol, ami nem érdekel?

2021. máj. 26. 16:15
 246/614 anonim ***** válasza:
94%
Az előző komment felrakott két vidót, ami azt mutatta, hogy filmszerűen vesznek fel híradós anyagokat (értsd: megjátszva, színészkedve). Aztán most törölték... mi a f@szom van itt, de komolyan?
2021. máj. 26. 17:28
 247/614 anonim ***** válasza:
93%
na az én voltam most ujra feljöttem szétnézni .éstényleg törölték aranyos. ha valaki megnéznéirjo és elküldöm ujra privátban akár
2021. máj. 26. 17:48
 248/614 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Küldenék pár linket, nem mondom semmire, hogy igaz, csak nézzétek meg.

[link]

[link]

István Dániel is youtubeon hasonlóan nyilatkozik

Illetve vegyük figyelembe, hogy a vakcinák emergency use-sal lettek engedélyezve, senki nem állítja, hogy nincs hosszú távú mellékhatás, láthattuk, hogy voltak akik a vakcina miatt haltak meg, de több orvos még így is azt mondja, hogy kisebb ennek a kockázata, mint a koronavírusénak. Habár akinek hozzátartozója hunyt el oltás miatt, nem hiszem, hogy ez vigasztalná.

Kívánom, hogy ne legyen igaza ezeknek az embereknek és semmi bajunk ne legyen az oltástól, de azért én úgy gondolom mindkét oldalt meg kell hallgatni, mielőtt döntenénk egy ilyen fontos kérdésben.

2021. máj. 26. 19:30
 249/614 anonim ***** válasza:
76%

Ilyen és hasonló dolgokat egyre sűrűbben fogsz találni.

Ha elkezdik a gyerekeket is oltani és netán meghalnak simán elképzelhető hogy, lesznek zavargások.

Konteóval dobálóznak jobbra-balra de attól ezek az oltások még mindíg nem bevált valamik.

A dns-el machinálnak.

Ez tény, tök mindegy, hogy mit mivel, hol, hogy...

Ezt onnan kiszedni már nem lehet.

Szóval én azért még várok, legalább 5-10 évet, nem érdekel a csöves állatkert vagy a nyaralás majd kitalálok valami mást, hogy elbaxxam a pénzem, időm stb...

2021. máj. 26. 19:56
 250/614 anonim ***** válasza:
19%

"Mindenki magáért oltat vagy nem oltat és nem kell ez a társadalmi felelősség vállalás duma mert már nagyon unalmas és átlátszó is."

Ez nem igaz. Ha az oltatlanok miatt jönne ősszel a negyedik hullám, akkor nekünk, oltottaknak is megint korlátozások között kellene élnünk.

2021. máj. 26. 20:40
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!