Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/614 anonim ***** válasza:
3%

"Mondjuk az is tény, hogy nem 30ezer az, mivel abban mindenki benne van, az is, akit egy autó ütött el."

Ezt a hulyeseget felejtsetek mar el vegre, csak meg kell nezni az ossz-tobblethalalozast, hogy latszik, hogy kb teljesen realis sajnos a 30ezer. Amennyi elofordul hogy valoban nem covidban halt meg covidoskent, annyi esetben siman van, hogy nem covidnak vettek a halalat, eszre se vettek, stb.

2021. máj. 25. 09:14
 162/614 anonim ***** válasza:
74%
163 végülis ezt csak az országos tiszti föorvos nyilatkozta.
2021. máj. 25. 09:22
 163/614 anonim ***** válasza:
15%
Igen benne van, de fogd már fel, hogy kiegyenlítődik azokkal akik meg nincsenek benne miközben a covid okozta a halálukat. Ezt bizonyítja az összhalálozás durva emelkedése. Ennél érthetőbben nem tudom megfogalmazni..
2021. máj. 25. 12:17
 164/614 A kérdező kommentje:

Na összegezzünk kicsit:

1. Hosszú távú hatása van-e: elképzelhető, nem nagy rá az esély, de volt már, akinek lett az oltástól baja, vagy akár meghalt tőle, az immunredszert módosíthatja akár, több különböző betegség már előfordult ezzel kapcsolatban. Nem kifejezetten nagy számban, de előfordult.

2. A felelősséget látjuk, hogy nem vállalja senki, kormány és EU és vakcinagyártó egymásra hárít. De még ha bele is hal valaki, nem megéri még így is biznisz?

3. Egyértelműen látszódik, hogy egy nagyon nagy biznisz van mögötte, politika, hogy milyen vakcinát mikor és hol fogadnak el. Lásd a szputnyik, ami az első vakcina volt és még a mai napig se fogadta el a who, nem akarták ennyi idő alatt bevizsgálni, bezzeg rendkívüli engedélyt kaphattak más vakcinák. Az hogy biznisz, több mindenből is látszik. A piacot a bezárásokkal újraosztották. Drágán vett lélegeztetőgépeket elajándékoztuk, illetve vakcinákat is ajándékoztunk már el pl cseheknek.

4. A kormány logikátlan döntéseket hozott, ezt szerintem kiveséztük, mindenki egyetértett.

5. Nem lenne elég a veszélyeztetettek beoltása? Nagyrészben de, viszont elképzelhető, hogy egészséges ember is súlyosan elszenvedje a koronavírust, de ennek azért lényegesen kisebb a valószínűsége, mint egy veszélyeztetettnek.

6. Ezek után, ha jön egy vírus, nagyobb eséllyel vethetik be a vírus kártyát, ezáltal még jobban szabályozva minket a mozgásunkban.

7. Akik nem oltatták be magukat, azok zsarolva vannak, azért nem mehetnek étterembe, edzőterembe, moziba. Persze, valamilyen szinten ők jobban is fertőzhetnek. És azt tudjuk, hogy az oltás se véd 100%-osan.

8. Én azt gondolom, hogy itt a kérdés az, hogy ki melyiktől fél jobban, az oltástól vagy az esetleges koronavírustól. Lehet mindkettőt meg se kottyan valakinek, de lehet hogy mindkettő megviseli az embert. Viszont én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy korlátozva vagyunk a szabadságunkban, nem értettem egyet a bezárásokkal, éjjeli tilalommal, nem értek egyet azzal, hogy biznisz ez az egész, hogy a felelősséget nem nagyon akarja senki sem vállalni, hogy szinte már köteleznek, hogy logikátlan döntéseket hoznak, hogy minden kételyt el nem oszlatnak és nem válaszolnak meg tudományosan nagyon fontos kérdéseket.

Jelen pillanatban én úgy gondolom, hogy elvi alapon sem szeretném beoltani magam, ezzel is tiltakozva az előbb felsoroltak ellen. De ezzel egyetemben felelősnek és gondolkodónak is érzem magam, és természetesen beoltanám magam, hogyha azt látnám, hogy tényleg érdemes. Nem tudom melyiktől félek jobban, a vírustól vagy az oltástól. Az ismerőseim azért szarul voltak az oltás után, nem azt mondom, mert van aki a vírustól is szarul volt. 2 oltás mindez, de ki tudja, lesz-e még 3. oltás, lesz-e 4.hullám, jön-e újabb mutáns és kell-e újra oltani?

Ha választani kéne vakcina közül, nem tudom melyiket választanám, talán az oroszt, most így egyelőre. De azt se most, mivel ki tudja elfogadja majd-e a who és mikor.

2021. máj. 25. 12:23
 165/614 A kérdező kommentje:

De azért a szputnyikkal is vannak még kérdések, amiket nem tudunk, hatásos-e pl a mutánsok ellen.

Pfizer vagy Moderna elméletileg igen, viszont olyat is olvasok, hogy a Moderna 3. adag vakcina a mutánsok ellen is véd. Hát mondjuk az 3-mal több oltás, mint ahányszor oltakozni szeretnék :D

2021. máj. 25. 12:42
 166/614 anonim ***** válasza:
85%

165 értem én. És az összhalálozásban vajon mekkora szerepe van a kezelések leállításának, a bezártságnak és szociális kapcsolatok leépülésének, a félelem propaganda által teremtett nocebonak.

Másfél év alatt meghalt 3 millió ember, a teljes populációhoz viszonyítva kimondhatatlanul pici szám.

2021. máj. 25. 12:49
 167/614 A kérdező kommentje:
Ott van még a Johnson & Johnson, aminek előnye, hogy csak 1x kell szúrni, viszont magáról a vállalatról én azt hallottam, hogy ez többször jellemző volt rá, hogy valamit kiadott, jól megszedte magát és utána beperelték sokan, mert hogy nem is annyira volt jó a termékük és valami gondot okozott és őket csak a pénz érdekli. Nem tudom.
2021. máj. 25. 12:50
 168/614 anonim ***** válasza:
20%

Ha módosítja az immunrendszer működését, akkor azzal gondolom autoimmun betegségeket hoz elő. Háát, vírusfertőzések kifejezetten szoktak előhozni autoimmun betegségeket, ebből a szempontból a vakcina azért kevésbé veszélyes. Nem gyanús egyébként, hogy például Kapás Bogi pár hónappal azután kapta kézhez a diagnózist az autoimmunról, hogy átment rajta a COVID, tünetmentesen?

Egy rakás kutatás eredményét hagyják figyelmen kívül a COVID-oltásellenesek és a saját, nem reprezentatív ismerősi körükkel jönnek. Akik pedig kevésbé szerencsés ismerősi körbe tartoznak, nekik nem hisznek. Persze a kevésbé szerencsés ismerősi kör se reprezentatív, de a kutatások igen.

Ki a veszélyeztetett? Ezt még orvosok és biológusok se tudják, nem jöttek rá.

Ha csak a veszélyeztetetteket oltjuk (ismét: kik ők?), akkor nem gondoljátok, hogy sokkal lassabban jön létre a nyájimmunitás és ez teret biztosít a mutációk számára?

Azt nem gondoljátok, hogy a nyájimmunitás mielőbbi elérése lenne a cél, mert ezzel védenénk azokat, akik kifejezetten veszélyeztettetek, de nem kaphatnak oltást (pl egyes/épp aktív stádiumban levő autoimmun betegségek)?

Nem gondoljátok, hogy az egész világ kutatóival mentek szemben és nemcsak Magyarország kormányával?

Kérdező, írod, hogy "jó az immunrendszered" - ez alatt mit értesz és honnan tudod biztosan? Még az immunológusok se tudják ezt felmérni. Jó immunrendszer talán az, ami nem fog allergiás reakciókat kiváltani, nem lesz autoimmun reakció és nem reagálja túl a fertőzéseket <- nos pont ez az, amire az immunológusok se jöttek rá, hogy COVID esetén mitől függ.....

2021. máj. 25. 12:53
 169/614 A kérdező kommentje:
Amúgy igen, tényleg sokan meghaltak abban, hogy leállították a kezeléseket, volt akit rosszul lélegeztettek és abba halt bele. A folyamatos stressz, félelem is rossz hatással van a szervezetre. Az hogy bezártak, nem mehetnek az emberek edzeni, szintén, plusz most tél is volt, amikor alapból legyengül jobban az ember immunrendszere. És ezt Orbán Viktor is mondta, hogy aki covidos volt az elmúlt fél évben, azt covid halottnak tartják számon, lehet másban halt meg. Nem azt mondom, mert jó oké biztos lehetnek hosszú távú szövődményei a koronavírusnak, de sokan másban haltak meg. Ne is beszéljük a kórházi fertőzésekről, hány ismerősöm kapott már el a kórházban fertőzést, volt aki abba halt bele...
2021. máj. 25. 12:55
 170/614 anonim ***** válasza:
15%

Nekem meg egy csomó ismerősöm konkrétan COVID-os lett, romlott az állapota és elhunyt. Szerinted?

Az fura számomra, hogy sokan csak edzőteremben tudnak edzeni. Én az elmúlt 13 hónapban annyit sportoltam, mint amire azelőtt és az irodába, jelenléti oktatásba való visszatérés után sohase lesz időm. Lehetett futni, túrázni, bicajozni, otthonra súlyzókat, esetleg gépeket, fitnessball-t venni, videók alapján edzeni.

Nekem heti 3-5 óra mozgás jött össze, mert nem kellett irodába, suliba utaznom, jelenléti órákat végigposhadnom.

Az immunrendszer maximum akkor gyengül le, ha gyulladásgátló szteroidot (pl Medrol), immunszuppresszánst (pl Imuran) vagy például kemoterápiát kap a beteg. Olvass utána légy szíves, de ne termékeket reklámozó oldalakon.

2021. máj. 25. 13:04
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!