Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/614 A kérdező kommentje:

170-es teljesen igazad van, tényleg jó lenne, ha meglenne a nyájimmunitás és meg tudnánk fékezni a covidot, de azért mielőbb oltásra szánjuk magunkat, fiatal, egészséges emberek, azért szeretnénk is megnézni, hogy esetleg az oltásnak milyen hatásai lehetnek ránk.

Erős az immunrendszerem, szedek vitaminokat, egészségesen élek, sportolok, egészségesen táplálkozom, sose volt rám jellemző, hogy beteges legyek. A veszélyeztetett kategóriákba azok sorolhatóak, akik elsősorban 65 év felettiek, illetve különböző betegséggel rendelkeznek vagy el vannak hízva, stb. Persze egy egészséges embernek is lehet maradandó károsodása a covid-tól, de ugyanúgy előfordulhat az oltástól is. Lehet az oltásnak kevesebb a kockázata, valóban, de ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy melyik vakcinának van a legkevesebb kockázata.

2021. máj. 25. 13:04
 172/614 anonim ***** válasza:
95%
172 nem az volt a kérdés, hogy hol lehet edzeni, hanem hogy mennyire káros volt az életvitelre az elmúlt másfél év.
2021. máj. 25. 13:06
 173/614 anonim ***** válasza:
72%
170. Családtagom 40 évig dolgozott az egészségügyben. Járvány idején nem voltunk, ez sokkal jobban erősíti a mutációk kialakulását.
2021. máj. 25. 13:09
 174/614 anonim ***** válasza:
11%

173

Ha olyan egyszerű lenne, hogy a 65 éven felüliekre veszélyes, akkor az orvosok is ezt szajkóznák.

Akkor nem lenne tele a koronavirus.gov.hu 30-50 közötti makkegészséges vagy nem releváns alapbetegségű emberekkel.

Akkor nem szólna arról egy rakás külföldi kutatás, hogy az emberek 90%-a poszt-COVID-os. Akkor nem lenne sokunknak poszt-COVID-os ismerőse.

Az "erős immunrendszert" nem tudják értelmezni az immunológusok / egyből az autoimmun betegségek ugranak be nekik.

Olvass utána!!!

174

Pont ERRE írtam, hogy aki akart, annak volt lehetősége edzeni.

Nem volt káros az egészségre az elmúlt 1,5 év. Végre volt időnk aludni, edzeni.

Az káros, amikor 6 óra alvás után felveri az embert az ébresztő, majd bumlizhat munkába a zsúfolt tömegközlekedésen, poshadhat az open office-ban, eheti a kajálda fullegészségtelen kosztját, ha megéhezik napközben, csak az automata áll rendelkezésre, majd munka után mehet az esti iskolába, a másodállásba, a gyerekeket összeszedni és tanulni velük, utána az éjszaka közepén lefeküdni nulla énidővel a hátunk mögött és 6 órát aludni.

2021. máj. 25. 13:16
 175/614 anonim ***** válasza:
86%

176 súlyos demagógia amit írsz. Attól hogy te kihasználtad az időd, tömeg szinten nem ez a jellemző. De még egyszer: nem az volt a kérdés, hogy ki lehet-e használni az időt, hanem hogy ártalmas volt az egészségre az elmúlt másfél év. (Elhízás, mozgás szegénység, családon belüli erőszak, szenvedélybetegségek... Ezeket kár lenne tagadni)

Nekem speciel egyetlen postcovidos ismerősöm sincs, sőt súlyos beteg ismerősöm sem volt, így ez a 90% ismét egy bekiabált szám.

Egészséges ember meg nem hal meg. Az, hogy egy egészségesnek gondolt ember miért lesz beteg, hát azon érdemes lenne elgondolkodni, mert amíg ezt nem tudjuk, nem tudunk semmit. A szerencse még mindig nem tudományos fogalom.

2021. máj. 25. 13:36
 176/614 anonim ***** válasza:
29%

177

Poszt-COVID:

[link]

[link]

Légy szíves, hívd fel a kutatókat és mondd el nekik, hogy légbőlkapott, amit mondtak!

Teljesen egészséges ember... Tény, egy teljesen egészséges immunrendszer kevésbé vált ki túl erős immunválaszt, ha mégis megtörténik, ezt egy egészséges szervezet jobban viseli.

DE ki mondja meg, ki a teljesen egészséges? Teljes kivizsgálás kellett volna oltás előtt vagy mi?

Amúgy hány teljesen egészséges embert ismersz? Én nem sokat. Ezzel nincs is baj, de ezért is kell élni a védőoltással.

Egészségtelen volt az elmúlt 1,5 év azért, mert sok ember lusta volt edzőtermen kívül edzeni, vagy helyette túrázni, bicajozni menni, kihasználni, hogy amikor csokit venne az automatában, addig otthon akár összeüthet banános-fahéjas zabkását 5 perc alatt vagy nem jutott eszébe, hogy a barátokkal nemcsak beülős helyen lehet találkozni.

Mondjuk bizonyos élethelyzetekben el tudom képzelni, hogy rossz volt a helyzet. Más élethelyzetekben pedig segítség. Annyira várom, hogy az estire, ami 100%-ban működött otthon, be kelljen járni és hogy heti 4 nap be kelljen járni az irodába, mint ezer nagy pofont és ezzel van még így ismerősöm.

Egy kollégista vegyészhallgató meg velem nem ért egyet, mert labor nem sűrűn van otthon és a koliból is haza kellett költöznie a szüleihez, akikkel esetleg nem jó a viszonya plusz diákmunkázni se tudott.

2021. máj. 25. 13:49
 177/614 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy a COVID-helyzet alatti életet csak azért védem, mert sok élethelyzet van, amiben az embereknek nem volt rosszabb, csak divatból hisztiztek és nem használták ki a lehetőségeiket, mialatt a vírushelyzet előtti életmódot dicsőítik, ami sokunknak egy rakás sz.r. A jó dolgokat pedig át kellene menteni, de ez nem történik meg. Jó dolgok például: mondjuk minimum 50% H.O. engedélyezése azon munkaköröknél, ahol ez lehetséges, minimum részleges távoktatás olyan felnőttképzésekben, ahol ez lehetséges és a többi ilyesmi.
2021. máj. 25. 13:55
 178/614 anonim ***** válasza:
80%

176: "Ezzel nincs is baj, de ezért is kell élni a védőoltással."

Nem értem a levezetést. Azért mert te jobban bízol két fecskendő szentelt vízben, mint a saját szervezetedben, engedtessék már meg másoknak, hogy elkerüljék ezt a gondolkodást, mert igazából itt kezdődik a halál. Gyors vagy lassú, covid vagy rák... Oly mindegy.

2021. máj. 25. 14:01
 179/614 anonim ***** válasza:
13%

178

Az emberi szervezet nem mindenható, olykor segíteni kell neki gyógyszerekkel, védőoltásokkal.

Ha a COVID veszélytelen lenne, nem sietne a világ a védőoltással.

Ha a COVID veszélytelen lenne, nem lenne az emberek zöme poszt-COVID-os.

2021. máj. 25. 14:08
 180/614 A kérdező kommentje:

172: Persze hogy kint és otthon is lehet edzeni, ez jó felfogás, viszont az emberek többsége lusta és a konditerem ad egy rendszerességet számukra. Ha vannak órák, nyitva a terem, akkor azért sokkal többen sportolnak. Ráadásul az utóbbi időszakban hideg is volt, ami szintén sokakat az otthonülésre késztet. De itt nem erről van szó, hanem arról, hogy nagyon sok mindent bezártak, rossz döntések születtek.

174: A koronavirus.gov.hu-ra hivatkozol, de ha megnéznéd, te is látnád, hogy téves, amit írsz! Nem igaz, hogy egészséges 30-50 év közöttikkel van tele! Kb. 45 emberenként van 2 olyan, aki 50 évnél fiatalabb, viszont a 2 ember közül is valami alapbetegség 80-90%-ban ott van. És azért ne felejtsük el azt, hogy Magyarország még mindig a covid elhunytak közé sorolja azokat is, akik másban haltak meg, de covidosak voltak!

Az igaz, hogy persze káros az az életmód, hogy reggel korán kelés, rohanás melóba, nincs élet stb., de ennyi erővel én is írhatnám azt, hogy hát te választottad ezt az életet, azt a munkát, neked kellett gyerek, miért nem online businesst csinálsz, stb... de ez rossz felfogás

Egyébként tök jó lenne egy statisztika arról is, hogy poszt covidosok mennyien vannak, kinél fordul elő, mert a környezetemben én is azt látom, hogy túlestek a covidon és ennyi, bár senki szervezetébe nem látok bele, hogy mit okozott. De ugyanúgy az oltás terén se látok bele senkibe, hogy az mit okoz.

Viszont amire jobban képben leszünk hogy melyik vakcina a legveszélytelenebb, az szerintem még idő, túl gyorsan hagyták őket jóvá. De ott van pl a Szputnyik, azt Brazíliában találták túl kockázatosnak elvileg, ha nem politika.

2021. máj. 25. 16:02
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!