Valóban veszélyes a koronavírus, vagy kamu az egész?
Az 1918-as influenzajárványt ne keverjük már ide ember, durván torzítja az adatokat! :D
A matekozásodról meg az jut eszembe, hogy "csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam"
Inkább nézzük csak a nyers számokat idén!
349 ezer ember halt meg influenzavírus következtében idén az egész világon eddig.
946 ezer ember halt meg eddig a SARS-Cov-2 vírus következtében idén az egész világon eddig.
Mind a kettő 8 és fél hónap alatt történt. Fogalmam sincs honnan jött neked a 850 ezer meg az 1.600.000
Általánosságban igaz, hogy egy évben 290.000 - 650.000 ember hal meg influanzában, vagy annak következtében. Ezeken a számokon már RÉG túl vagyunk. Ez "szezonális influenza" egyébként, benne van mindenféle influenzavírus.
#81: "Mind a kettő 8 és fél hónap alatt történt. Fogalmam sincs honnan jött neked a 850 ezer meg az 1.600.000"
Fogalmad sincs? Ezt nem érted? "1.600.000 (becsült az 1918-as adat alapján)" - ha nem lett volna oltás.
Ez se volt érthető a #80-ból? "A vitapartnerem azt állította, hogy a nagyon engedékenyen tudósok is max. csak 850.000 áldozatot engedélyeznek egy évben a baromira tomboló influenzának (ami persze messze nem igaz)."
A 850.000-et egy hozzád hasonló (előtted szereplő) influenza lekicsinylő találta ki a korona védelmében, és nem én szoptam ki az ujjamból.
Bocsika, de ha egyszerű magyar szavak értelmezése nem megy, akkor...? Mondd meg, hogy milyen nyelven tudsz olvasni (mert írni már tudsz magyarul), és megpróbálok ehhez igazodni.
Én az 1957/58 és 1968/69-es infl. járványnál rámutattam létező egy milliós, vagy több halálesettel arra, hogy nincs igaza. De még akkor is a korona lesz gyengébb, ha elhittem volna neki azt a 850.000-es valótlan számot valósnak.
Ennél szájbarágósabban már nem tudom leírni.
Vitapartnerem! Az influenza szezonális (6 hónapig tart - fele az év végén, másik fele a következő év elején -, amiből intenzívebb csak 3, néha 4 hónap), tehát még az átlag felső szintje is veszélyezteti a korona koronáját.
Nem becsülhetjük meg az influenza életpusztító erejét azokban a hónapokban, amikor semmit se csinál. Ennyi erővel a te koronád egy nagy semmi, hiszen eddig sehol se volt, és az influenza meg régóta van.
#81: "Általánosságban igaz, hogy egy évben 290.000 - 650.000 ember hal meg influanzában"
Aminek elsöprő többsége a szezonban hal meg, abban a 3-4 hónapban. A kedvedért 6 hónappal számoltam, mert engedékeny hangulatban találtál.
Csakhogy az átlag nem mindig igaz! Ha az influenza úgy akarja, akkor tud sokkal veszélyesebb lenni, mint a korona, és te meg nem állíthatsz semmit a korona átlagáról, mivel éppen az első esettel állunk szemben, magyarán az első koronát az első influenzával is kell összevetnünk, és akkor meg aztán a korona pláne lemarad, mint a borravaló. De még a kicsit komolyabb influenzajárványok is a közeli múltból simán rávertek a koronára - 1957/58 ; 1968/69
És mint említettem, a milliós és annál nagyobb emberszámot megölő évjáratú influenza csak egy bizonyos influenza típusról szólt, ami mellett a többi is tarolt, éppen ezért abban az években becsülten a 4 millió halálos áldozatot is reális lehetőségnek tartják:
Hátha csak angolul értesz, és azt jobban felfogod. Letekersz ide: "Comparisons to other pandemics and epidemics"
És ott lesz egy tábla. Ott nézd ezeket a sorokat: 1957/58) - Ázsiai influenza; 1968/69 Hongkongi influenza, 1968/69.
És a kis országunkban egy év kivételével mindig veszélyesebb volt az influenza, mint most a korona. Nemde? Sokkal, de sokkal veszélyesebb! Ugye ismered a számokat?
@81
Ugye megértetted, hogy miért csak 6 hónappal szabad számolni az influenza esetén? Mert az év első három hónapjában van influenza, meg az utolsó háromban. A korona meg 8,5 hónapja dühöng egyfolytában, de hogy ki az erősebb, azt csak a működése ideje alatt lehet vizsgálni.
Az lehet, hogy egy éven belül a korona folyamatos működése az influenza átlagnál idővel több embert öl meg, de ez nem a koronavírus emberölő képességét jellemzi, hanem csak azt, hogy gyengébb, de folyamatosan gyilkol. Az atombomba áldozatainak számát is utol lehet érni a kézigránátok folyamatos dobálásával, ha az atombombát többször nem dobjuk le.
Ráadásul ha sokkal jobban megvédjük a kórházakat és az öregek otthonait (ott halt meg a koronahalottaknak több mint a fele mindenhol a világban), akkor a korona halálozási aránya még kisebbre fog zsugorodni oltás nélkül is.
Magamtól a #82-ből: "tehát még az átlag felső szintje is veszélyezteti a korona koronáját."
Influenza: 650000/6 = 108333,3
Korona: 925000/8,5 = 108823,5
Még így is egy kicsit a korona gyengébb, de igazándiból 4 hónappal kellene számolni az influenza esetén:
Influenza: 650000/4 = 162500,0
Korona: 925000/8,5 = 108823,5
És az influenza, ha nekidurálja magát, még 1918 után is sokkal később, akár 4 millió embert is kivégzett, kétszer is.
Ember, nyugizz már egy kicsit xD Azon, hogy képtelen vagy egy embernek egy kommentben válaszolni, hanem mindig hozzá kell írnod egy kicsit, látszik, hogy tökre frusztrált vagy. Át se gondolod amit írsz.
"Az lehet, hogy egy éven belül a korona folyamatos működése az influenza átlagnál idővel több embert öl meg, de ez nem a koronavírus emberölő képességét jellemzi, hanem csak azt, hogy gyengébb, de folyamatosan gyilkol"
1. Az ugye megvan, hogy a koronának is vannak hullámai? Most éppen a második van. Az se gyilkolt ám végig a teljes erejével.
2. Az influenzának valóban vannak szezonjai, tegyük fel, hogy az év első 3 és utolsó 3 hónapja ez... Ja, csak Magyarországon, meg az északi féltekén van ez így, a délin meg pont akkor van influenzaszezon, amikor nálunk nincs. Vagyis ha az egész bolygót vizsgáljuk, nem lehet elkülöníteni a szezonokat, az is folyamatosan öl.
Az egész matekozásod a számokkal egy hatalmas nagy ferdítés, aminek az égvilágon nincs semmi értelme, csak jól mutat számodra.
Teljesen nyugodt vagyok.
#85: "Át se gondolod amit írsz... tökre frusztrált vagy."
Mondd! Te mindig ilyen unalmas vagy? Amúgy biztos érted, hogy mit jelent az a frusztrált szó? Ugye nem a pszichiátria a szakterületed? remélem nem... :)
Szóval semmi értelmes ellenvetésed nincs. Koma!
Beirod a gugliba, hogy "covid world mortality rates", majd "covid-19 world map"
Folyamatosan működött a korona. A második hullám, nem azt jelentette soha, hogy az első hullám teljesen elült volna. Nem! A Covid-19 nem szezonális. Pont ebben reménykedtek sokáig, hogy olyan lesz, mint a szezonális influenza, de nem. Most mondd! :(
#85: "Vagyis ha az egész bolygót vizsgáljuk, nem lehet elkülöníteni a szezonokat, az is folyamatosan öl."
Ezt elismerem, de ez mit se változtat azon, hogy bemutattam azokat a számokat, amikkel sajna nem tudsz mit kezdeni továbbra se.
Az influenza még mindig magasan nagyobb gyilkos, ha éppen úgy dönt, és az átlagot azzal szemben felhozni, még mindig pont ugyanolyan zöldség maradt, mint eddig is.
:)
#85: "Ja, csak Magyarországon, meg az északi féltekén van ez így, a délin meg pont akkor van influenzaszezon, amikor nálunk nincs. Vagyis ha az egész bolygót vizsgáljuk, nem lehet elkülöníteni a szezonokat"
Hogyne lenne!
Ez csak időben való folytonosság, és nem az egész gömböt fedi.
gugliba beírod "covid world map"
Írok neked egy harmadik megjegyzést is. Most mivel tudod fokozni a frusztráltság jelződet? Törd a fejed...
Meg azon is hogy mivel tudnád azt cáfolni, amit eddig semmivel... :)
Ja, gyorsan még tentike előtt... tudod, mert baromi frusztrált vagyok. :D
#81: "Az 1918-as influenzajárványt ne keverjük már ide ember, durván torzítja az adatokat! :D"
Kicsit eltévesztetted a szöveget. Kiigazítanálak. Az érveidet teszi tönkre.
Ebből megtudhatjuk, hogy hogyan tud pusztítani az influenza oltás nélkül. Tudod, arról folyik közöttünk a polémia, hogy koronavírus a pusztítóbb, vagy az influenzavírus. És nem arról, hogy a koronavírus, vagy az influenza a védőoltással együtt, ugyanis a korona ellen sincs védőoltás.
#81: "Általánosságban igaz, hogy egy évben 290.000 - 650.000 ember hal meg influanzában"
Kitűnő érv! Tehát, ha a jövő év elején mondjuk visszaszorul a korona (tegyük fel, hogy meghal majd 1,1 millió ember addigra - nem tudom, hogy ennyivel beéred-e), de lesz helyette egy olyan 1968/67-eshez hasonló influenzajárvány, ahol teszem azt 2,5 millió ember meghal, akkor majd mondhatod, hogy ez nem az influenzás 290.000 - 650.000-es halálos átlagba tartozik, tehát ez a járvány is smafu volt az előző évi koronáshoz képest.
Csak az a baj, hogy most nehezen fogok tudni elaludni, mert egy komolyabb röhögési roham után mindig csuklani ...hukk... szoktam... Na tessék!..
"Ezt elismerem, de ez mit se változtat azon, hogy bemutattam azokat a számokat, amikkel sajna nem tudsz mit kezdeni továbbra se."
Tehát elismered, hogy hibás a 6 hónappal való leosztás, de azért fújod továbbra is a hülyeséget... Na elég is volt belőled troll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!