Valóban veszélyes a koronavírus, vagy kamu az egész?
"Legalább abban egyetértünk, nem kellene bezárni mindent. "
Hát akkor miben nem??? :D Tojok rá, hogy maszkot kell hordani, és jelenleg is mindenhol maszkot használok, ahol ezt a törvény rám kényszeríti. És ott, ahol tudom, hogy kellene tényleg, ott meg aztán pláne maszkot viselek.
"Legalább abban egyetértünk, nem kellene bezárni mindent. "
Ez a baj, hogy mindenki dühből vitázik velem, és valójában rá se kakkant a beszúrt linkekre, azokat letudják ilyen nyegle megállapításokkal, hogy rosszul értelmezem. Mit értelmezek ezen rosszul?
Rámutattam nem is egy esetre, hogy a kórházakban szinte egész EU-ban még a veszély ellenére is a nagyon fontos óvintézkedéseket nem tartották be szigorúan, és a kórházi személyzet nem kis része fertőződött meg latens módon, és ha ez nem lett volna, a mostani halálos statisztika se lett volna ennyire kövér. Minden országban a haláleseteknek a száma az öregek otthonaiból az egyéb időskori (magánotthoni) ellátási körülményekből származott le, és nem az egészséges hányadból, mint az az influenza esetén nem így van, bár nyilván ott is az idősek, a gyengült szervezetűek a jobban veszélyeztetett réteg.
Ha más országokban, ahol sokkal jobban odafigyeltek a maszkhordásra, mint a svédeknél, ahol ott is a forró pontokat a kórházak és az öregek otthona képviselte, akkor miért gondolod, hogy a maszkhordást károsnak kikiáltó őrült és magukat megmakacsoló svédek jobban vigyáztak???
Megkérdezném tőled! Egy gondolatkísérlet.
Én egy totálisan makkegészséges ember vagyok, de választanom kellene, hogy koronavírust kell bekapnom, vagy influenzavírust.
Őrültnek tartasz-e, ha azonnal rávágnám, hogy inkább korona?! Holott ugye annak nagyobb a mortalitási aránya, de az is jól tudható ám, hogy a korona az esetek elsöprő többségében alig okoz valami gondot az egészséges emberben, és még nagyobb hányadban afféle erősebb náthaként lezajlik, rosszabb esetben erősebb influenzaszerű tüneteket okoz, de ez utóbbi is a sokkal kevesebb, és a latens fertőzés a nagy valószínűséggel a sokkal több.
Mint egészségesnek miért kellene jobban félnem a koronától, mint egy kiadós influenzajárványtól? Nem! Mint egészséges ember, a nyilvánvaló statisztikai adatok alapján, jobban félnék az influenzától, annak ellenére, hogy a korona több embert öl meg.
Ám ha cukros lennék, meg magas vérnyomásos stb.... na akkor inkább az influenzát választanám, szintén a statisztikai adatok alapján.
Szóval ez egy megközelítés, de jelenleg azt látom, hogy mindenhol hagyják azt a hitet terjedni, hogy a korona látványos terjedése mindenkire veszélyesebb, mint az influenza, kivétel nélkül. A másik topicban olvasta egy ember, hogy egy beírónak 10 koronafertőzött ismeretsége van.
Mi volt az első reakciója?
És hány van lélegeztető gépen? És egészségesek voltak előtte?
Borzaalmas! :(
Iszonyatos félelmet áraszt szét a média (sehol és semmikor nem nyugtatgatják az embereket, hogy nem is igaz az a 3%, vagy legalábbis nem úgy, nem igaz hogy... stbstb... így fontos lenne a nyugodt hozzáállás...stbstb), és éppen lehetne azt gondolni, hogy jobb félni, mint megijedni, de ez előbb, vagy utóbb baromira vissza fog ütni.
:(
Basszus... mintha megidéztük volna bajt... :(
Konkrétan most hívták a kapitányságról kollégámat. Egyeztették az adatait, mivel kb . egy hete bevitt a kórházba az autóján egy köhögő, lázas ismerősét (amúgy előtte egy egészséges ember volt) a kórházba, ahol... korona. Mostanság már túl van rajta, de még fáradékony, levert...
Ha nem lenne ez az egész korona-mizéria, az illető tuti nem ment volna kórházba. Persze nyilvánvaló, hogy így aztán özönleni fognak a fiatalabbak és a középkorúak is a kórházakba, és tényleg be fog dőlni az egész, az lesz a vége... :(
De most már én is rettegek! Mi a szarért nem mentőt hívtak? És ha egyeztetnek a kollégámmal, a kontaktjait, és én itt vagyok a közelében...
Mint 1956-ban az ÁVH idején a csengőfrász, csak modern kivitelben, most a mobilomat bámulom fogvacogva...
Komolyan mondom, ha karanténba kerülök a nagy semmiért... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!