Szerintetek mi a kötelező szűrővizsgálatok agyrém igazi oka?
Azokat a maszlagokat, hogy az egészségünk érdekli őket, hagyjuk, maradjunk a realitásoknal...
Megelőzési célja sincs, mert ettől nem lenne kevesebb beteg, csak több diagnózis.
Az egészségügy leterheltséget sem hiszem, mert az egészségügyben ma kb. semmire nincs kapacitás, egy vérvételre sem.
Az állami költségeket és bevételkiesést sem hiszem, lehet, hogy így több kicsi kiadásuk lesz, és nem kevesebb nagy, de nem hiszem, hogy sokat nyernének ezzel egy csomó dologra viszont úgyis számolatlanul szórják a pénzt.
Azt sem gondolom, hogy az ilyen irányú szakorvosoknak kevés lenne a munkája, akár az állami szektorban.
Szóval én kifogytam az ötletekből, ki mit tippel?
Rékassy Balázs "csak" egy egészségügyi közgazdász, sajnos a kormányban a kutya sem foglalkozik azzal amit mond.
"A megoldás szerinte valami olyasmi lenne, mint ahogy Nyugat Európában szokták, hogy a biztosító más biztosítási díjat ad azoknak, akik egészségesen élnek és rendszeresen járnak szűrővizsgálatokra, mint azoknak, akik ezeket elhanyagolják.
Ha annak a pénznek egy részét, amit mindenféle kormánypropaganda plakátokra költenek, és kiírják óriásplakátokra, hogy háború, meg béke, meg ilyen sületlenségeket, ha annak a pénznek egy részét egészségnevelésre költenénk, az iszonyú sokat érne, és nagyon megtérülne. Ha az embereknek semminemű egészségnevelése és egészségértése nincsen, nagyon-nagyon nehéz meggyőzni őket, hogy egészségesen éljenek."
58
Nem igaz. Mellrákszűrésre 2022ben 70,5%, háziorvosi asszisztens allatal végzett méhnyakrákra 77,8 hazi tesztre 22,2 vastagbélrákra pedig 4,7% ment el.
47
A mammográfiával pont számtalan baj van: Svájcban most vizsgálják felül, hogy legyen-e egyáltalán, plusz nem lehet tudni, hogy esettleg nem árt-e többet, mint használ a sok sugárzás.
Még a tájékoztató papíron is rajta van, hogy a rék kockázatát megemelheti. Akkor miről beszélünk. Ha nem kérek mammot, biztosan nem növeli a kockázatot. Ha kérek, akkor növelheti. Szerintem a második variáció a rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!