Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
Sziasztok! Ki hogy van? Akit műtöttek 1x vagy esetleg többször ( sajnos nem emlékszem már hogy hányan is írtátok, hogy már a 2-3. Műtét lesz ) jobban vagytok már?
Nekem végre megvan a műtét időpontja, Május. Jelenleg még mindig jön a gennyes/véres váladék a minimális lyukból ami keletkezett újra. Március elején volt ugye a 4. Feltárásom, azóta itthon kezeljük. Múlthéten be forrt a lyuk, pár napig “szép” volt a heg, majd tegnap újra kifakadt. ( amire számítottam is, mivel mielőtt összeforrt a seb, még mindig jött váladék ) Kezeljük itthon, aztán csak reménykedem, hogy azért műtétig ( majdnem 1,5 hónap van még ) nem kell kezelni.. Egyelőre én ennyit tudtam meg a helyzetemről, hogy mi is lesz. 🙁
Lehet kicsit bunkónak vagy nem is tudom minek tűnhet amit írni fogok, de valamilyen szinten kicsit örülök, hogy nem csak nekem van ilyen betegségem, mivel tudni, hogy más is sajnos egy ilyen dologba került bele, erőt is ad, illetve tanácsokat is kaphat az ember. 😊 Reméljük, hogy nyárra már mindegyikünk azt írhatja majd hogy végre vége és meggyógyultunk 100%-ra. 🙏🏻
#82-es válaszoló, valamilyen szinten együtt tudok érezni veled. 😔
Mint írtam én is feljebb, nekem a műtéten helyi érzéstelenítésbe lesz csinálva Május közepén. Azt gondolom, hogy még aki nem is nagyon fél, annak is ijesztő lehet egy olyan műtét ahol hall mindent, lát dolgokat és persze ha ilyen problémával műtik, akkor még az is, hogy lent matatnak egy olyan részen ami intim.
Nekem nem helyeznek be elvileg semmilyen csíkot, hanem majd valami szivacs lesz bent, amit cserélni kell. Engem maga a műtét is nagyon megrémiszt, de az mellett meg az is, hogy nem egy 1-2cm vágás lesz rajtam, illetve befele se, hiszen csontig tisztítanak majd. Igaz én nem akartam nagyon ezt a műtétet, mivel ájulásig tudok izgulni az ilyen dolgok miatt, de 7 hónapja szenvedek. 7 hónap alatt már 8. Alkalommal jött ki a sipolyom. Mint írtam fentebb, Március elején voltam 4. Alkalommal a sebészeten, azóta 4. Alkalom van hogy megint kijött és megint kezeljük. Se dolgozni, se semmit nem tudok ezáltal csinálni 7 hónapja, így muszáj a műtét. Nekem másabb lesz mint nektek akik írtátok eddig, hiszen mindegyik orvos másféleképpen műti ezt a betegséget. Kiváncsi leszek rá..
Nektek kitartást🙏🏻 Egyszer végre mindannyian meggyógyulunk.
#84-es válaszoló. Nem nem derült ki, hogy mi lehet az oka nálam. Nekem eddig, mint írtam már 3x lett orvos által felnyitva kb 1cm vágással helyben a sebészeten. 1x volt az, hogy mire odaértem már kifakadt és akkor lyuk lett, hogy vágni sem kellett, simán beletudtak nyúlni a sebbe tisztító pálcával. A 4. Alkalmam után ami mint írtam Március elején volt, nem voltam újra, hanem itthon kezeltük/kezeljük. Nekem nagyon hamar gyógyul a bőröm, ezáltal ami bent van genny, váladék nem mindig tud teljesen kiürülni, ezáltal mindig újra a felszínre tör és kifakad. Most ( kb 1-1,5 hete kezeljük itthon újra ) és eddig is itthon hiperollal kezeljük. Az egy pezsgőtabletta amit vízben kell feloldani. Öli a baktériumokat. Fecskendőket felszívjuk és a sebbe fecskendezzük be. Segített eddig mindig a sebemen, csak mint ahogy írtam, mivel hamar forr be a lyuk ezáltal mindig bent marad valamennyi váladék.
Maga az oka, hogy miért is jöhetett ki ez a sipoly, nagyon jó kérdés. Végigzongorázhatja az ember az orvosokat, vizsgálatokat, de lehet akkor sem derülne ki. Nekem azt mondták, hogy lehet ez túlzott szőrnövekedés miatt, örökletes, a rossz ülés, crohn betegség és még ki tudja hány variáció létezik. Olvastam, hogy 15-35 év között jön ki általában az embereken és férfiakon inkább.. hát nálam a kor megvan, de nem férfi vagyok, hanem nő.😅 Így azért nőként ilyet átélni, nem kellemes. Persze, férfiként is biztosan hasonlóan rossz, hiszen a fájdalmak megvannak ugyan úgy sajnos.
És igen, ezt a fórum? Beszélgetés? Nem is tudom minek nevezzem én indítottam el és én még mindig ott tartok, hogy benne vagyok ebben a betegségben, viszont voltak olyanok köztünk akik régebb óta és többször is kellett sajnos őket műteni. Remélem velük már minden rendben van és végre meggyógyultak. Mi is meg fogunk gyógyulni hamarosan!🙏🏻
Sziasztok! A 43-as az 54-es hozzászóló vagyok. Végül túl estem a sipoly kivágásán. A felnyitás, vágás a végbelemtől kb 1 újjnyira történt. A sipoly a végbelemben végződött így ott is kívágták a sipolyt és ott is vagyok belső, felszívódó varattal varva. Nem mondom, hogy fájdalommentes volt a felépülés. A széklet az maga volt a horror. Aztán beszéltem az orvosommal aki paraffinolajat tanácsolt, hogy az majd könnyíti a székletet. Naponta 3-szor egy evőkanállal szedtem étkezés közben. Óriási segítseg volt a további székletnél. Nem okozott hasmenést, de könnyen távozott. Én is kamillás ülőfürdöt alkalmaztam, a fájdalmon sokat segített. Napjában többször zuhanyoztam (a higénia miatt). Minden zuhanyzás után betadin oldatos kötést tettem a sebre. Műtet utáni pépesen kellett étkezni és rostdúsan. Majd lassan visszaépítettem a szilárd ételeket.
Mindenkinek gyors és fájdalommentes felépülést kívánok.
#89-es válaszoló. Alapból a végbélnyílásodhoz volt közel a sipoly? Kb mekkora volt a vágásod? ( Ezt a kérdést a 87-es válaszolótól is kérdezem )
Nekem a sipoly maga ahogy elindult a vágatunk a 2 fenék között fent, onnan kb 1cmre van. Igaz csak a lyuk van ott ahol mindig kifakad, azt sajnos nem tudom hogy mennyire terjedt el.. Reménykedem benne, hogy nem valami 10cm vágás lesz, főleg úgy hogy nem is varrnak össze. Nekem nem felületi lesz, hanem élből csontig tisztít és nem varr hogy ha bármi előjönne meg akkor az távozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!