Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
Engem nem Pesten műtöttek, de azért leírom a tapasztalataimat. Chron beteg vagyok. Volt tályogom, abból alakult ki sipoly járat. Tegnap műtöttek, egy napos sebészeten. Reggel bementem, délután 3 órára már itthon is voltam. Érzéstelenítéssel végezte a doki meg egy kis kábítással. Eléggé izgultam, magas volt a vényomásom is,(180 körül)de kaptam vmi "bátoritó" tablettát és attól megnyugodtam. Mire vége volt már újra 110 körül volt.
Maga az eljárás 20-30 perc volt. Gumicsíkot helyeztek a járatba. Nem igazán éreztem semmit, még akkor sem mikor kiment az érzéstelenítő. Majd estére kezdtem érezni egy kis fájdalmat. Ülni tudok, de nem olyan kényelmes. Állandóan érzem, hogy ott van vmi a végbélnél. Elég kellemetlen. De sajnos muszáj volt megcsináltatni. Állandóan váladékozott, plusz terápiához ez kellett. Nem tudom h ki fogjak e vágni később a járatot vagy beforr magától?! Elvileg ilyen is előfordulhat a kezelés hatására. Szóval kimondottan fájdalmaim nincsenek. Örülök h túl vagyok rajta.
Kitartást mindenkinek!
Az előző vagyok. Ez kimaradt: A menete az egésznek meg úgy volt úgy volt, hogy be kellett mennem a sebészeti szakrendelöbe. Ott a doki megnézett, kiírta a műtét időpontját. Előtte el kellett mennem vérvételre, aneszteziológus szakorvoshoz megbeszélni, hogy milyen módon végezzék el az eljárást, bódítással érzéstelenítéssel vagy mindkettővel. Nálam mindkettőt alkalmazták. A sebészetrôl hivtak, előző nap, hogy mit vigyek magammal, ne egyek ne igyak. Ami még utána jött azt elmeséltem.
Mégegyszer kitartást mindenkinek!
Sziasztok bocsi ha csak most válaszolok 38/39 kommentelő.
Meguntam az állami ellatást.Felkerestem egy maganrendelőt.A felületes végbélsipoly amit diagnosztizált az állami proktologia.Az kiderült magán úton,hogy felmegy 14 cm re a járat. Ezért nem gyógyult ez be 2 évig kinlodtam eredménytelenűl.úgyhogy mégegyszer én nem vizsgáltaton magam tb alapon semmivel.Az állami egészségügy egyenlő a nullával.Mire ma Dr Csatár Éva seton draint vezetett be.3 hónapig benn marad utána altatasos műtét,és vége.Rendkivű alaposan visgálnak.Nem olcsó.De ami jó minőségű az drága ugyebár.Akinek ilyen jellegű baja van csak profi szakember jöhet szóba,az állami orvosok csapnivaló munkát végeznek!
Akiket ajánlok
Dr Csatár Éva
Dr Bánfalvy Péter
Dr Willner Péter
Dr Ónodi Peter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!