Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
#100 válaszoló, én vagyok a #97-es válaszoló.
Holnap lesz 4 hete hogy műtöttek. Szépen gyógyul a nyitott sebem. Minden nap kötözzük már kb 2 hete, ami abból áll, hogy van egy 20-25cm hosszú, steril vattapálca amivel lenyúlunk a sebbe, egészen a lyuk mélyéig, hogy a váladék ami nem tudott kijönni zuhanyozás közben azt ki tudjuk szedni, illetve a nyálkásodást(?) ahogy forr össze a lyuk leszedjük, hiszen az a lényeg hogy alulról a legmélyéről gyógyuljon a seb, nem felülről. Octeniseptet használunk, azt belefújjuk a sebbe, illetve a steril pálcára is, hiszen a fertőtlenítő nem árt úgy sem. Ezek után jön a speciális kötszer a sebre, arra teszünk mull lapot ( nem kéne már mull lap, de jobb ha van, mivel alapból ki nyomja magát a speciális kötszer, mivel rugalmas anyag.
Ezt csak azért írtam le, mivel látom sokan vannak ebben a cipőben, hátha segít.
Nekem mint írtam szépen gyógyul, illetve az orvos is így látja. Ami igaz, hogy a gyógyulás tényleg minimum 1 hónap. Aki 2-3 hetet mondd az számomra eléggé érdekes.. Bár nem vagyunk egyformák, illetve a műtétek sem egyformák.
Van hogy érzékenyebb a tisztításnál maga belül a seb, illetve mivel a farokcsontnál volt ugye közvetlen a gond nálam így most ott a legérzékenyebb. Viszont inkább azt mondom hogy legyen 1 akár 2 hónap a gyógyulás és gyógyuljak meg örökre. 🙏🏻
Ti hogy vagytok??
14 edikén lesz nekem 4 hetes
A doki szerint gyönyörűen gyógyul.Én is úgy látom.Már biciklizni is szoktam.nagyon keveset valadékozik egyre kevesebbet.napi 2 zunany meg 2 ülő fürdő.
Nálam elég és bevált immáron a vattakorong már.Ezüstkolloid meg betadin keverékét rálocsolok azzal alaposan kitisztitom.és beteszek egy steril vattakorongot ha mennem kell valahova.De itthonra már nem kell semmi.És igen kamu az aki azt mondja 3 hét.A doki azt mondta kb 6 hét.az 5 ödik héten általában el szokott múlni már a valadékozás,csak enyhe savo marad hátra.ilyenkor a gyógyulás garantált.Ja ellenőrizni mindig úgy szoktam a székelés utáni utáni tisztálkodás sikerességét,hogy beallitom a telefonom 5 másodperces exponalásra,bepucsitok és fotó.😀😀aztán szemügyre veszem ha nem tiszta.újra.
Kitartást és gyogyuljon meg mindenki.
Lekopogom.Nekem úgy néz ki, hogy én teljesen meggyógyultam.nyomtalanul eltünt az operáció helye is.
Igaz beletel 3 hónapba,hogy maxi renbejöjjek.
Kitartást mindenkinek és szorítok,hogy gyógyuljatok meg ti is
Pár hete voltatok eszembe, hogy megkérdezem hogy hogy vagytok, de mondom mivel senki sem jelentkezett mostanában, így biztos mindenki meggyógyult végre😃 ( mai napig nem tudom, hogy látszik-e, hogy ha maga a kérdező válaszol nektek, de ha nem, akkor írom, hogy amúgy én tettem fel tavaly ezt a kérdést)
Nekem most lesz majd Szeptember közepén 4 hónapja, hogy műtöttek. Augusztus elején/közepe fele volt már egy minimális lyuk a vágásból, de mivel még nem teljesen töltődött fel belül a szövet, így nem forrt még teljesen össze. Eddig nem végeztem megerőltető munkát, viszont most a héten kezdtem el dolgozni, aminek az eredménye, hogy azért érzem, hogy szegénykém műtve volt és nem teljesen gyógyult még meg. Illetve mivel farmerba dolgozom, így nyilván kb egész napos nyomás alatt van. Tegnap valószínűleg a kis hámosodást felszakíthattam vagy nem tudom, mivel megint lehet látni azt a kisebb lyukat.. Olvastuk, hogy akinek nagyobb/mélyebb volt ez a műtét, azoknak akár +1 év is lehet mire teljesen meggyógyul. Én bízom, és úgy is fogom fel, hogy meggyógyultam és ez már csak az utolsó gyógyulási szakasz.😄
Viszont akik meggyógyultak 100%-osan azoknak nagyon örülök.😃😅🙏🏻 remélem pár hét múlva begyógyul nekem is és örökre meggyógyultam.🙏🏻😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!