Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Végbélsipolyom van amit...

Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?

Figyelt kérdés

2023. szept. 14. 21:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/107 anonim ***** válasza:

Sziasztok ,hogy vagytok ?

Most megyek kedden kontrollra műtét után 2 héttel vagyok és pár napja megint elkezdett sárga váladék jönni 😡😪remélem semmi komoly nem lesz . Én csúnyának nem látom a sebem viszont nekem is lila árnyalata van . Valakivel azóta törtènt változás ?

2023. okt. 23. 12:56
 42/107 anonim ***** válasza:

Sziasztok (énvagyok a prázós aki nemment még dokihoz)gondoltam teszek egy jelentést énis..:D

Rohadtnagyon kopogom mindenhol ami kemény…

Nagyon óvatossan de kijelentem hogy eltünt a “puklim” ^^

Se dudor se váladék semmi semmi nemmaradt

^^

Tudom hohy ez azért bármikor visszatérhet ugye…főleg hogy orvos nem kezelt… de appám hihetetlen boldogvagyok

Ti hogyvagytok?

2023. nov. 19. 10:59
 43/107 anonim válasza:
Sziasztok! Új vagyok köztetek. Áprilisban feltárták a végbél tályogomat. Aztán jól voltam. Majd egy kis pattanásszerű valami alakult ki, ami elkezdett váladékozni. Augusztusban végbélsipolyt állapítottak meg. Az orvos azt mondta, hogy ezt csak műtettel lehet eltávolítani. Kaptam időpontot december közepére amikor orvosi fonalat helyeznek majd a sipolyba. Az 2 hónapig bent marad, mert hegesedést okoz utána pedig kivágják. A sipolyom azóta is váladékozik, hol jobban, hol pedig kevésbé. Állandóan kötöznöm kell. Remélem a februári mütét végérvényesen pontot tesz eme roppant kellemetlen helyzetnek.
2023. nov. 19. 16:36
 44/107 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Én vagyok a kérdező, aki feltette még a kérdést Szeptemberben. (Nem tudom jelzi-e nektek, így inkább leírom :) )

Ugye az én kis történetem “röviden”, úgy kezdődött, hogy kb 1-2 éve többször is éreztem, hogy érzékeny/fáj a farokcsontom. Augusztus végén szintén ez volt velem(napokig csak fájt/érzékeny volt és semmi jele nem volt a dudornak), majd teltek a napok és egyszer csak lett rajtam egy mini dudor, utána 3 nap leforgása alatt lett az farokcsonthoz közel, az egyik fenekemnél egy bazi nagy dudor ( 3 nap alatt kb 5-6cm átmérőjű dudor lett), menni nem tudtam, csak úgy hogy lehajoltam és fogtam a térdeimnél a lábamat. 4. Napon sebészetre mentem, kiderült, hogy sipolyom van ami elfertőződött. Vágtak egy lyukat rám, ahol tisztult a genny, egészen Szeptember 4.-Október közepéig. Közel 4 hétig jártam heti 3-4 alkalommal kötözésre, ahol közel 30cm hosszúságú vékony gézt toltak le a lyukon.( gondolhatjátok, hogy a genny mekkora vájatot csinált a fenekemben, ha 30cm-t bele tudott simán tolni) Utána itthon kezeltük, fertőtlenítettük a lyukat és ragasztottuk ugyan úgy.

Nagyon boldog voltam amikor már végre 1,5 hónap után nem voltam le ragasztva. Viszont a félelem mai napig bennem van minden nap, hiszen a heg hiába gyógyult be, aki látott már mélyebb vágás után heget, tudhatja, hogy nem szép látvány és maradandó is. 1-2 naponta mindig nézem, ne hogy legyen valami elváltozás, hiszen ha van, akkor újra sebészet. Nagyon sokszor volt érzékeny a seb környéken, azután hogy begyógyult, viszont semmi elváltozás nem volt, így kenegettem Bepantennel eddig. Na most:) Pénteken elkezdődött az, hogy a sebnél érzékeny, ha járkálok akkor is érzem, hogy na hát nem oké itt valami. ( lehet csak bevonzom főként, mivel nagyon túlparázok mindent sajnos ) A sebnél gyógyult állapotban lila színű volt a bőr, ebbe a 3 napban viszont volt már piros is, illetve kis fehér pöttyöt látunk a bőr alatt. Ez tegnap eltűnt és újra lila lett. Viszont most estére újra piros és látjuk a fehér pöttyöt. Úgy döntöttem, bármennyire is félek a múltkori történések után, hogy elmegyek holnap a sebészetre, hogy nézzék meg. Nagyon félek, hiszen a múltkori trauma után, nem tudok úgy elindulni, hogy ne legyen gyomoridegem, viszont másik orvoshoz megyek most, úgyhogy reménykedem, hogy legalább az orvossal másabb lesz az élményem.

Nem sikerült “röviden” leírnom, viszont aki új és csak most látja, hogy miket írtunk és mik történtek velünk, olvassa el. :) Igaz mindannyian mást éltünk meg valamilyen szinten, viszont szerintem a pici támogatást adhat akár így ismeretlenül is egymásnak ez az egész.

Remélem mindenki jól van!!😊😊

2023. nov. 26. 19:50
 45/107 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Voltam ma a sebészeten. Újra felvágtak és újra járhatok kötözésre. Valószínűleg múltkor maradt még bent genny és az most jelentkezett. 😞

2023. nov. 27. 16:52
 46/107 anonim válasza:
Én vagyok közetetek az "új" tag, vagy azt is írhatom, hogy a 43. hozzászóló a poszthoz. Sajnálom kedves kérdező hogy így jártál, természetesen mindenki mást is aki ezzel szenved. Már én is nagyon várom a végét. Írok nektek, amint túl leszek a fonal behelyezésen. Remélem mindenki mihamarabb meggyógyul.
2023. nov. 27. 20:24
 47/107 anonim válasza:
Nekem pont most lesz a műtétem kb 20 perc múlva, kicsit izgulok. Titeket se altatással műtöttek? Vezetékest javasoltak?
2023. dec. 6. 06:18
 48/107 anonim válasza:

47. Válaszoló:

Túl vagyok a műtéten, még a kórházba fekszej szerencsére pisilni is tudtan igaz csak hajnali 2kor, remélem most is menni fog.

Engem gerincbe érzéstelenítettek és sokkal jobb mint az altatás szerintem, a tű egyáltalán nem fájt, gyengébb volt mint egy vérvételes tű.. igaz még szenvedek mert aztse tudom mitcsináljak még holnap reggelig a korhazba foleg hogy a sebem is faj kicsit.

A mutet utan igazabol amugy borzaszto volt mert folyamatosan probalkoznom kellett pisilni, nem is mozdulhattam el hogy nyomast hagyjak a seben es a fejemet se emelhettem, mivel az erzestelenito az agyamba menne es honapokig fejfajasom lenne.

2023. dec. 7. 10:19
 49/107 anonim ***** válasza:
Sziasztok ! Én jó látni,hogy èl a fórum 🙃🙂 szomorúan olvasom a sorokat ,hogy szinte mindenkinek megvan mindig a problèmája! Remélem emlèkeztek rám én voltam aki írt a vegbèl sipolyáról! Első sipoly műtètem amit írtam nektek nem sikerült nem záródott a seb és valadekozott tovább ,most nov 29. Seton fonalat raktak be túl gyorsan gyógyul sürgössègin voltam vasárnap annyira fájt már .pici tályog keletkezett mellette mert letapadt a fonal megrangatták kimosták ,hétfőn megnyitották a járatot kimosták alvadt vèr nyomta a szöveteket azért fájt annyira ,😪borzalmas ez a dolog már nekem egy héttel a fonal után mindig fájdogál nem tudom normális e ? Egyébként a seton műtét altatásban zajlott nem fájt.
2023. dec. 7. 11:56
 50/107 A kérdező kommentje:
Én őszintén szólva amióta az első sipolyommal küzdöttem 1,5 hónapig, félek. Félek attól, hogy újra kialakul. Nekem azt mondták, hogy valakinek soha nem jön elő többet, valakinek akár 1 hónap múlva előjön, nem tudni. Nekem előjött másodjára majdnem 2 hete, megint az egyik pillanatról a másikra. Szerencsére🙏🏻, mivel az első óta 1-2 naponta nézem a hegemet, így időben észrevettem az elváltozást, amit újra kezelni kezdtek. Lekopogom, szépen gyógyul, igaz a múltkorihoz fel sem ér, de hát ezzel is kínlódok már 1,5 hete, hiszen ameddig nyitva van a seb, kötözni kell.😞 Most miután már másodjára előjött nekem, felmerült bennem, hogy ne legyen így de mi lesz ha 3x jön elő? Utána mit tegyek? Legyen műtét majd? Hiszen azt mondták nekem h a műtét megoldja. Viszont már ezeket olvasva, amiket írtok.. Nem tudom. Nagyon rossz olvasni maga azt is még ha nem is ismerjük egymást, hogy ilyen szenvedéseken kell átmennie egy másik embernek, és hogy ti is abba hittetek/hisztek, hogy a műtét után végre vége van a sipolyos ügynek. De úgy látszik, hogy nem. Nem tudom, hogy milyen korosztály lehettek, dolgoztok-e mind emellett, neveltek e gyereket stb. De minden elismerésem nektek!! Lelkileg is és fizikailag is! Nekem már ez megterhelő volt amin én mentem/megyek át, de amin ti, akiket már műtöttek és akinek műtét után is vannak komplikációk… Komolyan, minden elismerésem. Sok sikert kívánok mindegyikőtöknek és jobbulást!!🙏🏻 Bármi van, kérdés stb. írjatok ide, ha eszetekbe jut esetleg. 😊
2023. dec. 7. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!