Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd
műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban
műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
Hát itt mindenki rá fér egy kis lelki támogatás úgy látom ,jobbulást kívánok mindenkinek sajnos túl kell esni rajta 🤦de majd megírom a tapasztalatom èn is 😊
2023. szept. 18. 22:33
Bakker…az eggyik elôzô vagyok…
Na most kezdek teljesen beparàzni
Lètezik hogy a gennyes vàladèk nem kifelè tàvozik hanem valahogy..”vissza befelè megy”
Volt egy kis buklim gondoltam kicsit megnyomom ès èreztem ahogy a bukli eltûnik viszont a gèzen semmi :O
2023. szept. 19. 19:11
13/107 anonim válasza:
Nekem is sipolyom van a vegbelnyilas folott, es en jobban parazok attol hogy a kezeles mutet utan /kivagnak egy nagy darabot es osszevarjak, mert mar 1 eve ottvan/ fogok tudni-e mindent ugyanugy csinalni, marmint sportolni meg egyebek, gondolom ertitek, a mutet miatt nem parazok hisz el is altatnak, jobban stresszelek a suli miatt..
2023. szept. 19. 20:36
14/107 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták ( és ezt neten is olvastam ) hogy a műtétnél egy nagyobb helyet vágnak fel, amit nem varrnak majd össze teljesen, hanem ahogyan tisztul majd az a hely úgy egyesével fogják majd mindig összevarrni. Elméletileg ez a folyamat,gyógyulás 1,5-2 hónap minimum. Sajnos az hogy sportolásban hogyan gátolja az embert, én személy szerint nem tudom, mivel nekem van más olyan betegségem is ami miatt sajnos nem igazán tudok sportolni. Mindenképpen szerintem az orvosodat kérdezd meg erről, ha eddig netán nem tetted.
12 - és válaszara ,én úgy tudom igen létezik mikor befelé tör. Kérlek menj orvoshoz mert ha befelé megy netán az nem jó nagy baj is lehet belőle ne húzd el a dolgokat 🙂 én is nagyon fèlek mint említettem ma 11 re megyek ráadásul szorongásos pánik beteg is vagyok de muszáj mennem mert így nem maradhat ,fel a fejjel nagy levegő és mihamarabb mutasd meg sztkban a sebèszeten
2023. szept. 20. 08:11
16/107 A kérdező kommentje:
#15 Mi volt az orvosnál ha lehet tudni? 😊
Sziasztok ,bocsánat a késői irásèrt elég későn értem haza ! Sokat kellet várni 🤯 annyival jutottam előrébb ,hogy megvizsgáltak megint át nézték az MR papírom képzeljétek el elég dühös voltam mert azt mondták két választás közül választ majd a meeting csapat vagy hagyják hátha idő kérdése és spontán begyógyul vagy műtéti úton altatásban setont raknak bele ami pár hónapig bent lesz és utána kiírtjàk a sipolyt ,és ott a sebèszeten nem szondázható a járat nem találják viszont MR meg konkrétan leírja,hogy van aktív sipoly járatom pici tályoggal úgyhogy ezt nem értem ott miért nem látják a járatot MR igen ! Senki se féljen elmenni mert a szonda nem fáj maximum picit kellemetlen nekem mèg az se volt kellemetlen sem ez mondjuk függ az orvostól ,pénteken eldől ,hogy műtétre kerül e sor remélem igen mert másfél hónapja szenvedek vele 😔
2023. szept. 20. 19:57
18/107 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták még, hogy műteni csak nyugodt állapotban lehet, ha már teljesen be gyógyult. 😮 Nem tudom, hogy ugyan azon estünk-e át, de szívesen elolvasnám azt hogy neked mit csináltak amikor elmentél vele orvoshoz.
Nekem ez úgy zajlott hogy tavaly májusban lett egy csúnya tályogom elmentek a helyi sztkba ott èrzèstelenîtèsben felvágták kipufoltok ,gumi kesztyű levágott részét rakták bele a félig nyitott sebbe mert a másik vége varrva volt,1 hétig jártam kontrollra-utókezelèsre azt hittem jó ennyi volt . DE csak nem múlt a váladèkozás gondoltam talán hosszabb idő lesz a gyógyulás de decemberben mindig váladékozott ,vérzett ,gennyedzett hiába szondázták azt mondták idő kell ! Háziorvosom helytelennek tartotta így tovább küldött máshoz mert ez egy góc nem jó így . Azóta egy másik helyen szintén megszondaztak nem volt járat elküldtek MR vizsgálatra ami kimutatott végbél sipolyt ami aktív mai napon mentem vissza ,hogy megbeszèljük szintèn szonda vegbèl ujjal vizsgálata de szonda semmit nem mutatott az MR igen .azt mondta az orvos erre hogy a bizottság kièrtèkeli pénteken , átnèzik a leletet , képeket és vagy az lesz ,hogy nem nyúlnak hozzá és idő kell ( idő 😡😡😡másfél éve lassan ,hogy várok ) vagy műtét alatt altatásban setont raknak bele ami folyamatosan kivezeti a váladekot ezzel lehetővé téve ,hogy a sipoly gyógyuljon és végső műtèttel bezárják ! És nagyon remélem megműtik mert ezzel a folyamatos gennyes váladèkos dologgal ami baromi kellemetlen nem akarok tovább szenvedni ! Nagyjából ennyi 🙂
2023. szept. 20. 21:04
20/107 A kérdező kommentje:
Le döbbenve olvasom.😕
Nekem vágtak egy lyukat amiből már akkor is nyomkodtak ki váladékot, majd 1,5 héten keresztül kb 20-30cm vékony gézt tömködtek bele a lyukba + fecskendőbe fertőtlenítőt tettek és azt fecskendezték bele a lyukba, hogy átmossák ( ezt mai napig csinálják nekem ). A 20-30 vékony gézt már 1 hete nem teszik be, mivel már kezd javulni a dolog, de kötözni ugyan úgy kell.
Amikor a műtétről kérdeztem, azt mondták, hogy azt csak is akkor lehet megcsinálni amikor már teljesen be gyógyult a seb, nincs váladékozás és a seb is be gyógyult. Mondták hogy nem kell rögtön műtetnem majd, de ezt 1x biztosan meg kell, mivel hiába gyógyul be, bármikor visszajöhet.
Személy szerint, mivel én nagyon félek az ilyen dolgoktól így nem fogom sürgetni a dolgot. Viszont az tényleg elkeserítő, hogy mindegyik orvos mást mondd és mást csinál. Az ember így merjen elmenni hozzájuk..
Kapcsolódó kérdések: