Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
Maga a gézes tömködés/cserélés eléggé fájdalmas volt, főleg hogy valami kampó szerűséggel tömködték bele a lyukba.. Egyedül voltam akkor amikor csinálták a vágást, azóta mindig jön velem valaki, mivel eléggé rossz élmény volt a legelső alkalom. Kb a felére nem emlékszem annyira sokkos állapotba kerültem.. Ma már próbálok nyugodt maradni amikor ott vagyok és csinálnak valamit.
Én továbbra is nézni fogom, ha írtok ide😊 Én meg mindenképpen leírom, majd hogy velem mit csináltak és mi történt.
Jobbulást kívánok neked/nektek is. Remélem mindannyian meggyógyulunk majd végre és újra normálisan élhetünk majd.
Sziasztok ,eldőlt a sorsom műtétre fog sor kerülni már csak a műtéti időpontom várom .
Záróizomzatot érintő sipolyom van,altatásban fogják csinálni a vizsgálatot és fonal ( seton drain) behelyezès lesz ! Ami hónapokig bent lesz és végső műtèttel bezárják a sipolyt második műtèttel,legalábbis eddig ez van kilátásba.
Azóta alakult valakivel valami?
Pont most néztem meg hátha valamelyikőtöknek van valami új fejlemény :)
Jó hír akkor, hogy végre megmondták, hogy akkor mi legyen:) Nekem is még valami hasonlót mondtak a műtétről, bár nekem a fonalakat nem mondták hogy ki szedik, de ki tudja.
Azt gondolná az ember hogy az megterhelő lelkileg meg testileg is amikor kezelésre jár vele, de már egyre jobban azt érzem a hallottak alapján hogy maga a műtét és az utána lévő hónapok azok amik igazán padlóra tehetik az embert. És akkor ez mellett valakinek ott van az iskola, munka stb. Szörnyű, hogy ilyen történik az emberekkel.
Nekem szerencsére már bejárnom nem kell többet kötözésre, viszont itthon ugyan úgy kell csinálni. Mai napig jön valamennyi genny, a lyuk amit vágtam rám meg minimálisan elkezdett összeforrni. Már csak azon reménykedem, hogy nem fog összeforrni addig ameddig jön belőle, mert akkor jól megjárom.. Szerintem 1-2 hétig nekem még biztos kötözni kell úgyhogy, akinek bármilyen kisebb dudor kialakul a fenekénél, azt javaslom hogy minnél hamarabb menjen el orvoshoz, és ne várjon vele.
Neked meg jobbulást kívánok továbbra is!! :)) Mindenképpen írd majd meg, hogy mikorra kaptál időpontot és hogy mondtak e valami újabb dolgot, illetve majd a műtét utáni dolgokat is. Hátha több emberhez is eljut majd és segít nekik is kicsit.
:) èpp most jutottatok eszembe nekemis…:D
Örülök hogy lèpèsekkel közelebbvagytok
Èn mèg mindig itthon “oldogatom a helyzetet”
Nagyon minimàlisan vàladèkozik mostmàr de biztos magàtol nemfog elmulni..szàmomra a legmegterhelôbb?legrosszabb?a jàrkàlàs…
Legjobb lenne ugye ha nem is lenne ilyen baj..:D
..jobblenne ha ezis olyan (bemegyek elaltatnaj megmûtenek hazaküldenek 1hèt mulva kontroll ès kèsz) deeeneeeem….
1x rosszul fort a kezem ès eltörtèk ùjra..azthittem attol nemigen lesz rosszabb…hát tèvedtem… inkàbb 10 törèst elviselnèk mint ezzel a problèmàval jàrkàlni…
A következô èvben biztos elmegyek majd dokihoz amint összeszedem a bàtorsàgomat vagy ha rosszraadja magàt..mèg ettöl is rosszabbra..:D
Ès az a drain meddig marad bent?ill nem zavarò?pl fürdèsnèl wc-zèsnèl..?
Ok gondolom nem 20-30cm lòg ki de akkoris..zavarò lehet gondolom..nem?
Engem annyira nemistudom mitcsinàl zavar?szègyellem?hogy ott van ahol…,hogy se a barátnômnek senkinek nemmondtam hogy mibajom…
Mielôtt kifakdt volna 1hétig ùgy fàjt hogy allig tudtam “leplezni”a fàjdalmamat,azòta nem fáj szerencsère de rengeteg vàladèk jött belôle..
Mimor nyomkodtam 1x szò szerint spriccelt…:O a falon màsnap vettem èszre hogy tiszta vères
Na akkor magamalà kerûltem nagyon
De azòta nagyon minimàlisan vàladèkozott
Nemtudom hogy ennek örüljek hogy kiürül abbamarad?vagy jobban paràzzak hogy utattört màsfelè?
De az a fajta vagyok aki akkor megy dokihoz ha tènyleg màr bajvan…pedig magamis tudom hogy megelôzni a nagyobb bajt sokkal èsszerûbb…
#27 Egyáltalán nem voltál még vele orvosnál?
Én sem akartam menni, de miután menni nem bírtam csak úgy hogy lehajoltam, megfogtam a 2 térdem felett a lábam és rá támaszkodtam, akkor döntöttem el hogy ez nem mehet így és el kell mennem orvoshoz. Persze ugye orvoshoz ahogy indultam volna ki is fakadt és az a lyuk ami kifakadt, nem lett volna elég arra hogy kiürüljön a genny, illetve ők fertőtlenítik belülről a lyukat ami van ( legalábbis nekem fecskendőzték bele a fertőtlenítőt, ami szépen átmosta a lyukat ami keletkezett )
Ha nem voltál még orvosnál vele, mindenképpen menj el. Nem tudom, hogy fiú/férfi vagy lány/nő vagy, viszont ha netán lány/nő vagy és netán szégyenlősen is, ne gondolj erre. Én extrán szégyenlős vagyok + soha, de tényleg soha nem járok orvoshoz semmivel sem és most sem akartam menni, mivel félek is + szégyenlős is vagyok, de ilyen komoly dolognál muszáj valamennyire félretenni. Nem játék. Interneten én azt olvastam és szerintem mondták nekem is, hogy ugye ha nincs normálisan kezelve, igen tovább tud terjedni, de semmiképpen se görcsölj rá erre. ( Mondom én 😂)
+ (Ha jól értelmeztem amit írtál) Nekem jelenleg nincs kapcsolatom, viszont ha lenne, akkor sem szégyellném elmondani/megmutatni a barátomnak/barátnőmnek hogy mi is van velem. Szerintem + lelki támogatást adhat, illetve mivel ez olyan hogy nem egy kis dolog ami 1 héten belül elmúlik, így szerintem mondd el neki. Ha meg ilyen parázos vagy akkor meg mindenképp.
A másik, nem tudom melyikünknek írtad a “drain”-t?
Sziasztok ,kedden fognak műteni egy napos sebészet keretében .kedden megyek és elvileg szerdán jöhetek haza ! Drukkoljatok 🙏
Ti hogy vagytok ,,?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!