Végbélsipolyom van amit mindenképpen meg kell majd műtetnem. Budapesten akit már valamelyik kórházban műtöttek ezzel leírná a tapasztalatait, véleményeit?
#68-as válaszoló, itt vagyok sajnos én is újra. 😞
Próbáltam kerülni az oldalt, hogy még véletlenül se vonzzam be újra ezt az egészet az életembe.. Viszont sajnos úgy tűnik, hogy mégis sikerült.
Én fél éve vagyok benne ebbe az egészbe ugye. Fél év alatt, most jött ki negyedjére. Január vége felé forrt be a 3. vágás után a sebem.
Próbáltam pozitívan hozzáállni és hinni, hogy az volt az utolsó alkalmam. Tünetmentes volt a sebem, egészen múlthét Csütörtökig. Sőt a 3 alkalom közül, most volt a legszebb a sebem begyógyulás után + még összezsugorodni is elkezdett. 😅
Aztán rá pár napra, elkezdett a sebtől kicsivel távolabb fájni a bőröm. Kenegettem, de semmi sem történt 2 napig. 2 nap után elkezdett a seb körül piros lenne a bőröm, majd elkezdett már érzékeny is lenni. Másnap már erősödtek a fájdalmaim, a seb körül kezdett egyre csúnyább lenni a bőr. Úgy voltam vele, hogy mivel 1 héten 1x van az orvosom, és pont Hétfőn, így elmegyek hozzá. Hétfőn ugyan az volt a helyzet, mint az előtte való 2 napban. Mire odaértem az orvoshoz és megvizsgált, rögtön mondta, hogy már ott van a lyuk, szét is nyílt a bőröm. ( Ezáltal, most negyedjére nem vágtak fel, mivel nem volt rá szükség)
Eddig az orvosom a műtét ellen volt, mivel ugyebár nincs arra garancia, hogy a műtét után nem jön ki ez újra. Most már gondolkozik rajta, mivel ugye 6 hónap alatt már ez a 4. és ez nem normális.
Mint kiderült, ő nem altat, hanem helyi érzéstelenítéssel végzi. Maga az is pokol amikor járok kötözésre, illetve az első alkalom amikor felvág.
Nem merem bevállalni a műtétet. Azt hogy mindent hallanék, illetve látnék, nekem sok. Amikor a legelső alkalmak voltak/vannak, akkor is rosszabb vagyok, mint egy gyerek. Rendesen kikészülök és senki nem tud megnyugtatni. (Mindig jön velem kísérő) Ez lehet ciki, de bármennyire is próbálok erős lenni, nem megy. ☹️
Azt viszont örömmel olvasom, hogy vannak olyanok akik bemerték vállalni ( akár többször is ). Így ismeretlenül is csodállak benneteket! Nagy erőt kell vennie az embernek magán, hogy rászánja magát. Ezt a fájdalmat csak az tudja, hogy milyen aki benne van és átéli. Kitartást mindannyiótoknak. 🙏🏻
Már válaszoltam párszor.
Nekem gerincbeérzéstelenítéssel vágtak ki egy egész tályogot.
Biztosan mondhatom hogy annál kevésbé fájdalmasabb tűvel sose találkoztam még, és az egész procedúra is simán nyugodt volt, mert nem éreztem semmit az orvosok meg csak viccelődtek, beszélgettek, nekik ez már benne van a rutinba, szóval biztosan állíthatom hogy senkinek nem kell félnie :) csak az utána való nap volt rossz, amikor nem mozgathattam a fejem és egyhelyben kellett feküdni, ugyanolyan pózban és pisilni próbálni, de minden kijött jól! :)
Én sajnos egy vérvételtől is félek😅 simán eltudok ájulni, így gondolhatjátok, hogy mit gondolok erről a műtétről. Én még 1x sem olvastam sehol, hogy helyi érzéstelenítéssel csinálnák meg ezt a műtétet. Altatásról meg gerincbe kapott érzéstelenítésről, amik nektek is voltak, azokról már igen. Megmondom őszintén az altatástól is félek, de ha már muszáj lenne akkor azt választanám. Mivel soha nem volt ezekbe részem, így nem tudom hogy melyik milyen. Nekem az a legnagyobb bajom ezzel a műtétes dologgal, hogy tényleg nincs garancia arra, hogy nem jön ki újra. Ha azt mondanák, hogy 100% hogy nem jön ki utána, simán belementem volna már rég.. de így?! Az orvos akihez járok, nagyon jó, viszont ő kijelentette, hogy altatásba nem csinálja, mivel kockázatos lehet hason fekve, hiába vagyok fiatal. (19) A másik, hogy hogy is merjen elindulni az ember pl kórházba ezzel akár, amikor olyan esetekről lehet hallani, hogy csak azt tudja mondani az ember, hogy csak oda ne kerüljön senki. Mellesleg a magánról is hallottam már rossz dolgokat és azt még meg is kell fizetni rendesen.
Nehéz sajnos ez az egész. Ahogy olvasom is, tényleg mindegyikünket máshogy kezeltek/kezelnek. Nekem most 4. Alkalommal is teljesen máshogy csináltak mindent, pedig a 2. Alkalom óta vagyok ennél az orvosnál.
Megkérdezhetem, hogy titeket hol műtöttek? Illetve véleményt írnátok? Tudom volt aki már leírta, de sajnos már annyi oldal lett ennél a kérdésnél, hogy már teljesen összekavarodtak..😅 (Nyilván aki nem szeretné, az ne írja le, aki viszont leírja akár újra, annak nagyon szépen köszönöm!!😊)
#63-as válaszoló
Helyileg megtudod mondani hogy hol csinálták? Nagyon hasonlít a leírtak alapján az amit nekem is mondott az orvosom😅 ha tudnám, hogy ugyan az, kicsit bátrabb lennék..
Sziasztok! :)
Nekem ma van 3 hete, hogy ugye negyedjére megvágták minimálisan a sebet. Azon a héten jártam kötözésre, gumi csíkot raktak ugye be. Múlthéten már nem voltam kötözésen, egyedül Hétfőn voltam az orvosnál, megnézte a sebet, beletúrt tisztító pálcával és ennyi. Szerdáig jött a véres-gennyes cucc, majd Csütörtöktől már nem. (nagyon hamar összeforr a bőröm felül, így nem tudott távozni a maradék cucc) Tegnap estéig nem jött semmi a sebből, hiszen nem is tudott volna. Tegnap este lett egy újabb lyuk a seben, majd éjszaka kifakadt. Ma mentem alapból is az orvoshoz, így ő újra felszakította a bőrt és most továbbra is kezeljük.😣 (itthon)
Megbeszéltem vele a műtétet. Nekem 1 műtétből fog állni összesen. Felvág, csontig tisztít. Ugye, mint írtam már ő nem altat, nem bódít, nem gerincbe ad érzéstelenítőt, hanem helyi érzéstelenítésbe csinálja ezt a műtétet. Valamilyen lapot fog felírni nekem, amit be kell tenni valahova alulra majd, hogy tudjon gyógyulni a seb belül, úgy hogy nem forr össze addig ameddig nem kell neki. Nem varr ezáltal, hanem nyitott seb lesz és itthon kell kötöznünk. Időpontom még nincs, majd hívnak, viszont egynapos sebészeten fogják elvégezni. Előtte kell mennem vizsgálatokra majd. Ő azt mondta hogy 1 hónap minimum a gyógyulási idő.
Továbbra is rettegek ettől a műtéttől, de sajnos ez sem élet amit több, mint 6 hónapja élek át. 😔
Veletek mi újság??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!