Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/264 nz2 ***** válasza:
100%
Köszönöm a jó kívánságokat.Azt még írja le kérem,hogy mennyi idő telt el a kórházba szállítása és halála között.Észnél volt e a halálát megelőző napokban?Mennyit foghatott fel a szenvedéséből?Látszott rajta fájdalom?Mennyi idős volt?Köszönöm válaszát.T.Zoee9
2023. szept. 10. 22:49
 202/264 anonim ***** válasza:

Augusztus 3-án került be mentő által és 29-én hunyt el. Majdnem egy hónapot töltött bent belgyógyászati részlegen. Amikor már 2 hete bent volt akkor kérdeztem is tőle telefonon, hogy miért nem engedik haza és mondta, hogy az orvos úgy tett, hogy baj van a veséjével és nem meri haza engedni, mert lehet már élve nem megy vissza. :'( Minden terápiás törekvés hiába való volt már, kapott 1 egység vért is, különböző antibiotikumokat, hashajtókat de az Ő szervezete sajnos feladta a harcot. Egyébként észnél volt a halálát megelőző napokban, az utolsó másfél napot töltötte csak májkómában. A kóma előtt két nappal beszéltem vele telefonon és teljes mértékben képben volt még, értelmesen tudtunk beszélgetni kb. 10 percet csak már a hangja erőtlen és gyenge volt illetve nagyon érződött rajta már ez az úgymond 'minden mindegy' állapot. Felfogta Ő a szenvedését teljes mértékben, különösen kb. az utolsó 2 hétben, mert egy közös haverunkkal amikor beszélt telefonon, hogy hogy van neki elmondta, hogy Ő már onnan élve nem jön haza. De a hónap elején még a bekerülésekor még bizakodó volt, hogy most is mint máskor majd haza engedik egy idő után.

Nagyon fiatal volt, csupán csak 47 éves :'(

2023. szept. 11. 10:39
 203/264 anonim ***** válasza:

Azt hadd kérdezzem már meg Öntől, hogy a polyneuropátián kívül abszolút nincs semmilyen tünete? Milyen panaszai voltak ami miatt végül diagnosztizálva lett a májzsugor? Az orvosa mit mond Önnek? Általánosságban véve hogy érzi magát? Enni, aludni, mozogni tud rendesen?

Köszönöm ha megválaszolja Nekem ezeket.

Tisztelette: M.

2023. szept. 11. 10:57
 204/264 nz2 ***** válasza:

Sajnálatos.Köszönöm a kimerítő válaszait.Ő ott szúrhatta el,hogy ujra innikezdett.De jöjjön a válaszom.Megjegyzem,ha az elejétől olvassa az álltalam létre hozott kommenteket,már abból rengeteg kiderül.Nos:2017.08.17.e körül el kezdett tompán fájni a jobb borda ív alatti részem.Pár napig nem foglalkoztam vele,de egyre erősödött.Kb 25.e körül,ki hívtam az ügyeletet.A dr.nő adott egy fájdalom csillapító és egy vízhajtó szurit.Ez kb.pénteki napon 17óra körül volt.Mivel az ellátásomról hagyott papírt,arra rá volt írva,MINDENKÉPP ÉRTESÍTSE HÁZI ORVOSÁT.Ezt hétfőn meg tettem.A h.o.ismerve anamenzisemet,hétfőn rendelés után ki jött hozzám.Megvizsgált és közölte,sárgásak a szemei,kopogtatással megállapította,van egy kis víz a hasban.Ekkorra már a borda ív alatti fájdalmam elmúlt.Annyit mondott,hogy kórházba kell mennem,csak ott van műszerezettség a tovább lépésre.Meg beszéltük,hogy nekem mikor jó az időpont felhívom.Csütörtökre elrendeztem a munkahelyemmel a függőben lévő ügyeim.Tájékoztattam őket,hogy ki vizsgálásra kórházba utalt a doki,nem tudom meddíg fog tartani.Még az nap felhívtam,hogy mikor mehetek kórházba.Azt mondta,azonnal.Küldje ide a feleségét a beutalóért most.(Megjegyzem,én már 36 éves koromtól nagyon lassú léptü voltam.Jártam is neurológusnál,de nem történt semmi.Vannak lassú léptü emberek,mondta.40 éves koromban azért már furcsálottam,hogy 1 óra helyben állás után remegni,gyengülni kezd a lábam,de nem érdekelt.Menni napi 23,27 Km tert mentem,mint parkoló ellenőr,gond nélkül.Most térjünk vissza a kórházhoz.A feleségem meg hozta a beutalót,majd közölte:Azt mondta a dr.hogy amint haza ér,hívja fel.Megtörtént.Doki közölte,mentőt küld értem,mire vissza kérdeztem,minek?Tudok én gyalogolni 1 km t,annyira van tőlünk a kórház.Azt mondta,nem lehet,ne vitázzak,megy a mentő.Bevittek az SBO ra,soron kívül vért vettek 2x,majd kijelölték a kórtermet.Jött az osztályos orvos.El mondta,ultra hang egyértelműen kimutatta a máj cirrózist.A hasvíz eltávolításához meg bent kell maradnom.Úgy is lett.Kézben hozták a tablettákat reggel,délben,este,és minden reggel vért vettek,este súlyt mértek.Kb.1 hétig voltam bent,panaszom abszolut nem volt.Az elbocsájtásom előtti nap,a nagy vizitnél 4 orvos mondta,ha élni akar,soha többet ne igyon alkoholos tartalmú italt,ne egyen még egy Sport szeletet sem.Kérdeztem,mennyi van hátra,erre annyit mondtak:1 év 98%,de ha nem iszik,sokkal több is lehet.Egyébként meg az Isten a tudója,kinek mennyi ideje van még.Ezzel haza engedtek.2018 ban jöttem,mentem,semmi baj nem volt.Akkór még heti 1-2sört megittam.Jött 2019.januárja.Színházba mentünk,akkor már éreztem,nagyon gyenge a lábam,meg szédülök.Február 4.én reggel még elmentem a törött lábu barátomhoz,de akkor már rohamokban jött rám a szédülés.12 körül haza értem,ettem és elaludtam.18 körül felébredtem arra,hogy a szédülés miatt nem tudok járni.Innentől a nejembe karolva mentem wc re,majd értesítettem a h.o.vosom.Ki jött,még vizsgált,nejemmel közölte,vegyen ágy tálat,kacsát,gumi lepedőt,mert a Zoltán többé nem fog járni.Egy úttal mentőt hìvott,be vittek,ahol koponya CT.meg hang villás,reflex kalapácsos vizsgálat után,dr.nő közölte,polyneuropáthia,mely alkohol hatására alakult ki,de jót is mondott.Azért szédül,mert az elháló idegen a lábából az agy felé téves információkat küldenek.Továbbá az állapota javulni fog,mert az agy egy idő után kompenzálni fogja a téves jeleket.Így is lett.Most már 30-50métert is el tudok menni.Az 55m²és lakásban simán járok.Wc re,fürödni,öltözni,stb.A cirrózist eddíg legalább is nem veszem észre.Alkoholt nem iszom,vérükről jó.4,4,A GGT magas,273 volt 2017 ben,aztán 2021 ben 108,most 100.A vér alvadás kevés,78,de itt előttem ha megnézi,írják,bár az övék lenne ennyi.Etalonom is bajlódott vele,mint írta,de most az övé is emelkedett hála Istennek.Most olyan tünet van aminek a cirrózishoz nics közé.5 polipot találtak a vastag bélben,abból 4 et leszedtek.A doki holnap U.H.ra küldőért.mert az mondja,pajzs mirigy túltermel,ezért alacsony a THM érték.Ez különösebb panasszal nem jár.Szívdobogás érzés,nyugtalanság stb.Nálam eddíg egyik sem jelentkezett.Azt mondta,ha a THM rendben lesz,az utolsó polipot is le szédül úgy október körül.Lényegében 2019 óta nem romlott az egészségem.Van egy 15mm ár tmérőjü epekövem,de panaszt nem okoz.Hasi UH n a dr.nő legyintett,kijelentette,van olyan beteg,akinek 30-40mm es a kő,és panasz mentes.A piciktől kell tartani,mert azok eldugítják könnyen az epe vezetéket.Volt sokszor halál félelmem,de már az is elmúlt.Nagyon jól érzem magam a körülményekhez képest.1 hónapja számoltam ki a Child-Pflug féle táblázatból a túlélési esélyt.Még miníg 98% az 1 éves túl élés esélyem.Ugyan annyi,mint 2017.09.hóban.Ezt a vérképből nyert adatokból számolják.Fent van a neten.Össze foglalva,jól vagyok.Encefalopátia,hasvíz nincs,pedig 2 éve el hagytam a Furon meg a Verospiron szedését meg 2 másik tablettát is sutba dobtam.Beteasec,Frontin.Amit szedek,Legalon,Folsav,Atorvastatin,Pantomprazol.Köszönöm érdeklődését.Ha még lenne valami,írjon kérem.Tisztelettel:Zoee9.1959 es vagyok,és valószínű nálam is a muruttya szeszek váltották ki a cirrózist.Egyébként meg 100 alkoholistából mind össze 15 nél alakul ki,nem tudni miért.

v

2023. szept. 11. 15:08
 205/264 nz2 ***** válasza:
T.olvasók!Ezt a bejegyzést Etalonom kérésére írom,mert meg kért rá.T.János:Az állapotomban változás nincs.A polipokat le szedték,gond nem volt.A pajzsmirigy túl működésre kaptam gyógyszert,napi 1 et kell szednem.A rákot ki szűrték,egy részt a belgyógyászaton,másrészt a pajzs mirigy vizsgálaton.Ez húzós volt.1.mennem kellett uh.ra.Onnét izotópos vizsgálatra,majd uh ellenőrzés mellett minta vételre.RTB.II.minősítés lett a labor,ami azt jelenti,a rák kialakulása 0-3%.Klinikai követés,2 havonta vér vétel TSH ra.Ennek alsó értéke 0,4 kell,hogy legyen.Az enyém 0,008 volt.Ez miatt fogytam 110kg ról,most 97 kg ra.10.30 án lesz az első vér vétel,majd meg írom,hogy javult e a TSH érték.Fentebb olvashat még erről,amit az előző hölgynek írtam.A javán túl vagyok,majd 11hó elején írok.Kérem,mindeki írjon magáról,főleg Ön,T.János.Köszönettel:Zoee9.
2023. okt. 3. 19:53
 206/264 anonim ***** válasza:

Kedves Zoltán! Köszönöm a választ, örülök, hogy kedvezőek lettek az eredmények, nincs daganatra utaló jel! Persze fontos a rendszeres ellenőrzés továbbra is, nagyon jó, hogy lelkiismeretes dokihoz kerültél végül.

Nekem most be kell feküdnöm 13-án pénteken nyelőcső ligációra, utána 17-én pedig a sebészetre lágyék és köldöksérv műtétre. Már sok éve megvannak, de eddig az alacsony trombocita miatt nem vállalták. Most végre van olyan gyógyszer, ami egy időre megemeli, igaz mem olcsó, tb támogatással több mint 200 ezerbe kerül 10 szem... De remélem, legalább hatásos lesz. Majd jelentkezem, ha túl leszek rajta, most eléggé be vagyok tojva. :-)

Mindenkinek jobbulást, üdvözlettel: János/Etalon

2023. okt. 3. 21:12
 207/264 nz2 ***** válasza:
Üdvözlöm.A gyógyszerről tudok.Sajnos,itt már nincs szoc.háló.A műtéttől ne féljen.Ha laparoszkóppal csinálják,két nap és haza mehet.Sok sikert kívánok.Kérem,írjon majd az eredményről,állapotáról.Köszönöm,hogy tájékoztatott.Tidztelettel:Zoee9
2023. okt. 4. 00:19
 208/264 anonim ***** válasza:

Kedves Zoltán!

Köszönöm szépen a biztató szavait! Igen, mondták hogy csak 2-3 napig kell bent maradnom a műtét után. Remélem, minden rendben lesz, majd jelentkezem, ha túléltem! :-)

2023. okt. 6. 10:17
 209/264 nz2 ***** válasza:
Rendben.T.Zoee9
2023. okt. 7. 10:04
 210/264 anonim ***** válasza:

3 heten belul, de lehet kevesebb megittam 3 zsak piat, de egyebkent ezt kisebb szunetekkel mar megtettem. Ezek vodkak voltak tobbnyire (0,5 vagy 0,7) vagy bor (2 uveg egy nap egy adott vodka melle). Sokszor mar ugy ittam, hogy mentem hanyni meg raneztem es oklendeztem.

31 eves no vagyok es most szerda ota “tiszta”, nem is kivanom. Mivel ez a dolog evek ota kisebb szunetekkel megtortent (az utobbi idoszakban durvabban, mar nem erzem a berugast se, csak hogy szedelgek).

Testi tuneteim: ingerkohoges (krakogas), foltok, viszketo zsibbado fajo erzet az egesz testen, mellkasi nyomas, verzo iny, femes rossz szajiz, uveges latas, jobb borda alatti fajdalom, vesefajdalom.

Nagyon félek, hogy ez már cirrózis.

Hétfőre foglalok egy magán uh-t. Az már kijelezheti?

2023. okt. 14. 10:10
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!