5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.
Kellemes ünnepeket viszont! Jó egészséget!
Nálunk minden rendben van!
Az én nagyapámnál elég érdekes változás állt be.
Volt CT vizsgálata és labor. A CT alapján nem valószínű a cirrózis, amit eddig mondtak a dokik. A mája épnek tűnik, normál méretű, a felszíne sem roncsolódott, nem úgy néz ki, mint egy cirrózisos máj. Viszont a lépe... Nagyon nagy, nagy góc van benne, a bal veséjét nekinyomja a gerincének, ami ezáltal roncsolódott. Az ereken nagy nyomás van a lépe körül, azok is meg vannak nagyobbodva. A trombocita és a hemoglobin száma nagyon alacsony, lesz még vizsgálata 2 hét múlva, azt írták a papírjára, hogy valószínűbb a limfóma vagy valamilyen hematológiai betegség. Kevés víz még van a hasüregben és a medencénél, de minden más szerve ép, normál méretű és tiszta. Egyébként jól érzi magát, visszatért az ereje is, hízni nem hízik, de jó az étvágya.
Etalon vagyok, köszönöm szépen az érdeklődést.
Április közepén voltam a szokásos gasztroszkópián, szerencsére nincs rosszabbodás, a laborleleteim is viszonylag jók. Én még eddig minden gyógyszeremet megkaptam itt a végeken. :-) Nálam a Verospiron mellbimbó fájdalmat okozott, állítólag ez gyakori mellékhatás. Most csökkentett adagot szedek, mellé Furont és Kaldyumot, de idáig nem érzek javulást. Pár napja elég csúnyán bevérzett a jobb szemem, valószínűleg az alacsony trombocita miatt.
Egyébként teljesen rendben vagyok, te hogy érzed magad Kedves Kérdező?
Léplimfóma gyanús nagypapa unokája vagyok!
Még várjuk az eredményeket, de azt mondta a doki, hogy valószínűbb az a felállás, hogy anno valamelyik hasi érben volt egy trombózis, ami miatt a keringés és a környező szervek vérellátása nem az igazi. Egyébként a papa jól van, jól érzi magát, egyre több ereje is van, viszont mintha kicsit szaporodna is vissza a víz. Persze, mert kevesebb vízhajtót szed, mint amit az orvos előírt. Kapott javaslatra májvédőt, amitől egész nap szédül, valaki van még így?
Örülök, hogy jól vagytok!
Akkor végre egy jó orvost fogtal ki.
A transzplantáció senkinek nem jöhet szóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!