Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/264 A kérdező kommentje:
4/85.☆Érdeklődnék tisztelettel,mi lett a trombocita vizsgálat eredménye?
2023. febr. 8. 22:27
 122/264 anonim ***** válasza:

Köszi az érdeklődést, a trombocita igencsak kevés lett, csak 24. Közben a székletben is van friss vér. Ma voltam hepatológusnál, szerinte a kettő összefügg, valószínűleg egy belső aranyér vérzik. Kaptam kúpot, ha nem múlik el, vastagbél tükrözés lesz a vége. A hasi folyadékra vízhajtót kaptam, a doki szerint nem súlyos, szerencsére tűrhetően érzem magam.

Nálad mi újság?

2023. febr. 8. 23:17
 123/264 A kérdező kommentje:
A hasi folyadék aggaszt.Nekem a kezdetektől kell a furont meg a verospiront szednem.Mindkettő vízhajtó.A v
2023. febr. 9. 03:50
 124/264 A kérdező kommentje:
A vér a székletben még jobban.Bár aranyér lenne.Azt besütik és kész.Okvetlenül írj a vizsgálatok végesztével.Én jól vagyok.Egy fogtömésem maradt,melyet 13.án elvégeznek,más panaszom nincs.Gyógyulj meg mielőbb,hiszen szeretnénk ha még sokáig etalon lennél.A vérképedbe más redben van?direkt bilirubin,össz bilirubin,ggt,gpt,got.stb
2023. febr. 9. 03:58
 125/264 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen, én is remélem hogy minden rendben lesz. Verospiront írtak fel nekem is, kis dózisban, napi 2x25mg-ot.

Káliumot nem kaptam mellé, te sem szedsz?

A vérkép egyébként teljesen jó, csak a lymphocyta alacsony, 0,58. De már évek óta e körül van. A májenzimek soha nem voltak magasak, most GOT:20, GPT:14, GGT:15. Totál bilirubin 14,7 direkt 3,9.

Örülök, hogy jól érzed magad, és a fogászati kezelésed is lassan befejeződik.

Nekem ebből a szempontból szerencsém van, nincs rossz fogam, és még mind az eredeti így 60 felé közeledve. :-)

2023. febr. 10. 00:00
 126/264 A kérdező kommentje:
Káliumot szedek,de azt a furon mellé kell.A Verospironhoz tényleg nem kell Kálium(Kaldium,ahogy a dobozára írva van)
2023. febr. 10. 06:01
 127/264 A kérdező kommentje:
15 ös GGT szint.A májzsugorosoknak mind 100 felett van halálukig.Biztos,hogy cirrózisod van?Ilyen májenzim értékek csak egy kiválóan működő májra utalnak.
2023. febr. 10. 06:07
 128/264 anonim ***** válasza:

Rendben, köszi, akkor megnyugodtam a kálium miatt!

Én is furcsának tartottam kezdettől fogva, hogy normálisak a májenzimeim, de a doki néni "megnyugtatott", hogy elég ritka eset, de a kettő nem zárja ki egymást. Amíg van egy kis egészséges része a májnak és képes ellátni a funkcióját, addig a GGT normális is lehet.

Viszont a cirrózist kimutatta a hasi ultrahang, MRI és a Fibroscan is. A lépmegnagyobbodás, nyelőcső érzés és most a hasi folyadék is ezt erősíti meg sajnos.

2023. febr. 10. 17:35
 129/264 anonim ***** válasza:
Nyelőcsővérzés akart lenni, csak a teló átjavította, bocs! :-)
2023. febr. 10. 17:37
 130/264 nz2 ***** válasza:
Akkor neked propranololt is kell szedned a kezdetektől,hiszen a varixok vérnyomását az tartja alacsonyan.Velem is elkezdették szedetni rögtön a kórházban,aztán 2 nap mulva elvették,mert lecsökkent a szívverésem 44/percre.A furon,kaldium,verospiron,tiapridal,pantonprazol,betahistin,legalon,folsav mid a kórházban lett felírva azzal az intelemmel,hogy amennyiben nem pontosan vagy hiányosan szedem,az életembe kerülhet.Az zárójelentésben vastagon szedett szöveg,melyet aláírattak velem.
2023. febr. 10. 23:00
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!