5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.
Köszi az érdeklődést, a trombocita igencsak kevés lett, csak 24. Közben a székletben is van friss vér. Ma voltam hepatológusnál, szerinte a kettő összefügg, valószínűleg egy belső aranyér vérzik. Kaptam kúpot, ha nem múlik el, vastagbél tükrözés lesz a vége. A hasi folyadékra vízhajtót kaptam, a doki szerint nem súlyos, szerencsére tűrhetően érzem magam.
Nálad mi újság?
Köszönöm szépen, én is remélem hogy minden rendben lesz. Verospiront írtak fel nekem is, kis dózisban, napi 2x25mg-ot.
Káliumot nem kaptam mellé, te sem szedsz?
A vérkép egyébként teljesen jó, csak a lymphocyta alacsony, 0,58. De már évek óta e körül van. A májenzimek soha nem voltak magasak, most GOT:20, GPT:14, GGT:15. Totál bilirubin 14,7 direkt 3,9.
Örülök, hogy jól érzed magad, és a fogászati kezelésed is lassan befejeződik.
Nekem ebből a szempontból szerencsém van, nincs rossz fogam, és még mind az eredeti így 60 felé közeledve. :-)
Rendben, köszi, akkor megnyugodtam a kálium miatt!
Én is furcsának tartottam kezdettől fogva, hogy normálisak a májenzimeim, de a doki néni "megnyugtatott", hogy elég ritka eset, de a kettő nem zárja ki egymást. Amíg van egy kis egészséges része a májnak és képes ellátni a funkcióját, addig a GGT normális is lehet.
Viszont a cirrózist kimutatta a hasi ultrahang, MRI és a Fibroscan is. A lépmegnagyobbodás, nyelőcső érzés és most a hasi folyadék is ezt erősíti meg sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!