5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.
Igen, kezdetektől szedem a propranololt, jelenleg Tallitonból 2x6,25mg-ot. De még így is 1-2 évente be kell feküdnöm a kórházba varix ligációra. Nekem volt 40 alatti pulzusom is többször, eszméletvesztéssel megspékelve. Akkor lehet hogy ez a gyógyszer is belekavart? Azóta már pacemakert kaptam, jelenleg nincs vele gond.
A vérzés ellen kaptam kúpot, 2 napja használom, úgy néz ki hogy hatni fog és sikerül elkerülni a colonoscopiát! :-)
Akkor tényleg nagyon figyelj az előírások betartására és kérj vérvizsgálatot! Ezek szerint te még jobb állapotban vagy mint én, ha csak évente kell labor. Nekem 3 havonta gastroscopia és vérvétel, szóval ha én 100 évig élek, akkor te 120!
Köszönöm kedves szavaid, neked is mielőbbi jobbulást!
Mikor lesz a szülinapod? Majd koccintunk, de persze csak virtuálisan és szigorúan alkoholmenteset! :-)
Mekkorák az unokáid? Messze laknak tőled? Biztosan nagyon szereted őket. Ha magad alatt vagy, gondolj rájuk, sok lelkierőt fog adni!
Sajnos nekem nincsenek, és már valószínűleg nem is lesznek. :-( De ha rossz a kedvem, azokra az időkre szoktam visszagondolni, amikor még kicsi volt a lányom, ez segíteni szokott!
Köszönöm a válaszodat, nem fogom elfelejteni a júl. 9-et.
Jó, hogy nemsokára jönnek az unokák, biztosan aranyos a két kis hölgy!
További jó egészséget és sok örömet kívánok!
Majd írjál, ha van valami fejlemény, én is jelentkezni fogok alkalomadtán.
Sziasztok!
Nagypapámnál a napokban diagnosztizáltak májcirrózist. Tegnap 8 liter vizet szívtak le a hasáról, előtte nap 3,5 liter jött ki belőle.
Nem vetette meg soha az alkoholt, bár az utóbbi 10 évben már lecsökkent napi 1 liter borra a fogyasztása.
Vizesedés van a lábán, hasán, fáradékony, rossz a közérzete, fogyott is sokat, bár az étvágya sem az igazi, fázós lett. Vannak véraláfutások a karján, elég egy picit beütnie hozzá. Sárgaság nincs, inkább sápadt. Fájdalmai nincsenek. A tudatáról nem nagyon tudok véleményt mondani, talán kicsit feledékenyebb lett, de világ életében ismételgette magát, szóval ezt nehéz megmondani.
Viszont még így is maradt víz a hasán. Van annak valami oka, hogy "csak ennyit" szívtak le róla egy alkalommal?
Amúgy el van, jönne már haza, hiányzik neki a tv nézés is. Azt nehezményezi, hogy nem kap katétert, csak pelenkát, és mozdulatlanul kell feküdnie, wc-re se mehet ki így a leszívás után. Ennek van valami oka, hogy nem katétereznek ilyen esetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!