Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/264 nz2 ***** válasza:
100%
Minden esetre örülök,hogy ennyire jók az értékeid.Így valóban megérheted-ahogy írtad tavaj-a százat is.Egésszen jó kedvem lett most,hogy ilyen jók a paramétereid.Még a vérzést orvosolják és régi leszel.Írd majd meg,amikor kiderül,hogy hol vérzel és mit tettek ellene.Köszönöm a türelmed.Én is a 6.évbe vagyok erősen.Május körül felpiszkálom a dokit,hogy laborra küldjön el mint tavaj.Jó éjt és gyorsan rakják rendbe ezt a vérezgetést.
2023. febr. 10. 23:13
 132/264 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kezdetektől szedem a propranololt, jelenleg Tallitonból 2x6,25mg-ot. De még így is 1-2 évente be kell feküdnöm a kórházba varix ligációra. Nekem volt 40 alatti pulzusom is többször, eszméletvesztéssel megspékelve. Akkor lehet hogy ez a gyógyszer is belekavart? Azóta már pacemakert kaptam, jelenleg nincs vele gond.

A vérzés ellen kaptam kúpot, 2 napja használom, úgy néz ki hogy hatni fog és sikerül elkerülni a colonoscopiát! :-)

Akkor tényleg nagyon figyelj az előírások betartására és kérj vérvizsgálatot! Ezek szerint te még jobb állapotban vagy mint én, ha csak évente kell labor. Nekem 3 havonta gastroscopia és vérvétel, szóval ha én 100 évig élek, akkor te 120!

2023. febr. 11. 00:20
 133/264 anonim ***** válasza:
100%
Jó pihenést neked is, köszi!
2023. febr. 11. 00:22
 134/264 nz2 ***** válasza:
100%
Hát igen.A Propranorol kétélü fegyver,de a Te esetedben gondolom mérlegelni kellett.Vagy lassu szívverés és 11hgmm nél nem magasabb vérnyomád a nyelőcső visszereiben,vagy a varix vérzés.Mivel utóbbi halálos nagy % ban,inkább a jelenlegi helyzetet választották a dokik.Örülök,hogy a kúp segít.Ha véres a wc papír én is felnyomok egy Reparont,de ez utoljára kb 1 éve volt kemény széklettől.Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.Remélem a 64.szülinapomon is beszélhetünk,mert megint rajtam van ez a fránya halálfélelem,de remélem majd túlleszek rajta.
2023. febr. 11. 11:07
 135/264 nz2 ***** válasza:
100%
Egyébként 2017.09.02.től egészen a doki váltásig,amire javatészt Te beszéltél rá,2022.05.ig sem orvosi,sem labor vizsgálatom nem volt.Tavaj az új doki rendezte a sorsom,de ezeket előbbre már megírtam(kb 5-6-7.oldal)már nem tudom.Az unokáim hiányoznak,de 2 hét múlva itt lesznek.Talán segít a lelki hullámvölgyeken.
2023. febr. 11. 14:33
 136/264 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm kedves szavaid, neked is mielőbbi jobbulást!

Mikor lesz a szülinapod? Majd koccintunk, de persze csak virtuálisan és szigorúan alkoholmenteset! :-)

Mekkorák az unokáid? Messze laknak tőled? Biztosan nagyon szereted őket. Ha magad alatt vagy, gondolj rájuk, sok lelkierőt fog adni!

Sajnos nekem nincsenek, és már valószínűleg nem is lesznek. :-( De ha rossz a kedvem, azokra az időkre szoktam visszagondolni, amikor még kicsi volt a lányom, ez segíteni szokott!

2023. febr. 12. 08:57
 137/264 nz2 ***** válasza:
100%
A sz.napom július 9.Az unokáim Pesten laknak,azért a nagyobb családi összejövetelekre igyekeznek eljönni,mivel én járni nem tudok.Szülinap,iskolai szünetek stb.Két lány.Az egyik 8 ,a másik 4 éves.Most 02.27.én a nejem,28.án a 4 éves Alisa szülinapja lesz összevontan.Nagyobbik a Jázmin.Ö 2015.01.18.án született.Aztán jön a tavaszi szünet,husvét,akkor már pár napot itt is maradnak Győrben.Remélem kihoznak ebből a negatív hangulatból.Érdeklődésed megköszönöm.Zoee9
2023. febr. 12. 12:58
 138/264 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a válaszodat, nem fogom elfelejteni a júl. 9-et.

Jó, hogy nemsokára jönnek az unokák, biztosan aranyos a két kis hölgy!

További jó egészséget és sok örömet kívánok!

Majd írjál, ha van valami fejlemény, én is jelentkezni fogok alkalomadtán.

2023. febr. 12. 23:32
 139/264 nz2 ***** válasza:
100%
Rendben.🍀🤗
2023. febr. 13. 03:48
 140/264 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nagypapámnál a napokban diagnosztizáltak májcirrózist. Tegnap 8 liter vizet szívtak le a hasáról, előtte nap 3,5 liter jött ki belőle.

Nem vetette meg soha az alkoholt, bár az utóbbi 10 évben már lecsökkent napi 1 liter borra a fogyasztása.

Vizesedés van a lábán, hasán, fáradékony, rossz a közérzete, fogyott is sokat, bár az étvágya sem az igazi, fázós lett. Vannak véraláfutások a karján, elég egy picit beütnie hozzá. Sárgaság nincs, inkább sápadt. Fájdalmai nincsenek. A tudatáról nem nagyon tudok véleményt mondani, talán kicsit feledékenyebb lett, de világ életében ismételgette magát, szóval ezt nehéz megmondani.

Viszont még így is maradt víz a hasán. Van annak valami oka, hogy "csak ennyit" szívtak le róla egy alkalommal?

Amúgy el van, jönne már haza, hiányzik neki a tv nézés is. Azt nehezményezi, hogy nem kap katétert, csak pelenkát, és mozdulatlanul kell feküdnie, wc-re se mehet ki így a leszívás után. Ennek van valami oka, hogy nem katétereznek ilyen esetben?

2023. febr. 17. 08:59
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!