Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/264 nz2 ***** válasza:
100%
A hasvízben az élethez nélkülözhetetlen sók,vitaminok stb.vannak.Nem lehet ész nélkül mindet rögtön leereszteni.Meg gondolom kap vízhajtókat,furont,verospiront.Azok is hajtják a vizet.Óvatosan egyensulyba kell hozni a vízháztartást,bár félő,hogy a vesék leállnak.Ezért meg infúziózzák.Sajnos a véraláfutások a már végét járó máj tünetei.Kevés a hemoglobin,ettől aludna meg a vér.De he épp hogy termelget a máj,arra nagyon kell figyelni.A legfontosabb,hogy amíg él alkoholt ne fogyasszon.Még egy Sportszeletet sem.A máj egy bizonyos ideig tud regenerálódni és ehhez tehermentesíteni kell.Azért az a 8L víz aggasztó,de várni kell.Az orvosok tudják mit csinálnak.Majd írj légyszíves,ha haza engedték,mert diétás koszton kell élnie.Só megvonás,tejcsoki megvonás stb.de a neten találhatók receptek ebben a témában.Mielőbbi hazamenetelt kívánok Édesapádnak.Tisztelettel:Zoee9
2023. febr. 18. 00:39
 142/264 anonim ***** válasza:
Infúziót már nem kap, tablettásan kap vízhajtót. Most már egészen emberi színe van, a kedve is jobb meg az étvágya is, csak unatkozik odabent és aludni sem tud a szobatársa miatt, így eléggé fáradt. Körülbelül 15 kg fogyásnál jár, mióta szedi a vízhajtót. Bízok benne, hogy le tudja tenni az alkoholt 100%-osan, de félő, hogy ha jobban fogja magát érezni, akkor kezdi előlről, mert hogy "nincs neki semmi baja". Anno, évtizedekkel ezelőtt volt epe műtétje, akkor mondták neki az orvosok, hogy ne igyon, mert meghal. 2 hétig tartott az ijedtség nála, utána ugyanúgy ivott.
2023. febr. 18. 16:03
 143/264 nz2 ***** válasza:
100%
Ha tovább alkoholizál,nem éri meg az év végét.Nem tudom mi kell még egy embernek,hogy élni akarjon,ha ez sem volt elég előjel.A családnak nagyon mellé kell állni,hogy ne igyon.Ezen az oldalon olvashatsz már egy betegtársunkról,aki belehalt a rossz döntésébe kb.8,9,10.oldal,már nem tudom.Minden támogatást,ha kell erőszakot kell alkalmazni a családnak az alkohol teljes megvonására.Ha kell,kiborítani a wc be.Állandó jelenlét.Egyedül ne maradjon,esetleges zúgivásra alkalmat kerítve.A környezetében se igyon senki.Persze az igazi az lenne,ha önként belátná ezeket.Így tudom nehéz lesz,de másképp nem megy.A Tiapridal sem lesz megoldás,ha nem lesz önmagával szemben belátó.Van itt olyan,aki 12 éve él cirrózissal.Ő a példaképem.Én 6.éve húzom viszonylag egészségesen,pedig járni nehezen tudok.Ha elolvasod az összes kérdésem alatt lévő hozzászólásokat,az segíthet.Kérdezhetsz mindenkitől,aki ide írt már.pl.Te vagy a 142/142-tes.Mielőbbi javulást betegtársunknak.Kérlek írj majd,hogy viseli az alkoholmentes életet.
2023. febr. 18. 20:32
 144/264 anonim ***** válasza:
Ma megint szívnak le a hasából vizet, mert nem bizonyul elégnek a vízhajtó.
2023. febr. 20. 12:33
 145/264 nz2 ***** válasza:
100%
Hát ez szomoru.Drukkolok neki,ne hogy leálljon a veséje.
2023. febr. 21. 06:07
 146/264 anonim ***** válasza:
Ismét 8 litert szívtak le belőle. Nagyon gyengének érzi magát azóta. Így már olyan 25kg mínuszban van 6 nap alatt. :/
2023. febr. 21. 09:41
 147/264 nz2 ***** válasza:
100%
A sulyvesztése a hasvíz leszívásából ered.Még mindíg a veséje miatt aggódok.Ha azok leállnak,nincs tovább.El nem tudom képzelni,mitől van benne ennyi folyadék,hacsak nem infúziózzák.2x8Lmeg 1x3L.19L vizet egy fekvő ember 9 nap alatt iszik meg.Ehhez jön még amit kipisil.Hát....nem tudom.
2023. febr. 22. 10:29
 148/264 anonim ***** válasza:
40-es vagyok, kedves kerdezo. Ma en megyek hasi uh-ra, mert napok ota faj a majam fajekan es a vesem is (mintha felfaztam volna), puffadok. Nagyon felek, hogy valami komolyabb a baj, ugyanis en sem vetettem meg az alkoholt az elmult evekben, az elmult 10 napban meg egy evnyire valot megittam (depresszio, szorongas miatt), 2 napja jottek aztan elo a tunetek. Fajdalmas vese- es majerzet. Sargasag nincs. Nagyon aggodom, ma megyek maganba es megnezetem, mert napok ota emiatt nem alszom. Tegnapra jobb lett, ma megint rosszabb. 31 eves no
2023. febr. 22. 10:42
 149/264 anonim ***** válasza:
Nem infúziózzák, csak tablettásan kap vízhajtót. Tudom, hogy a súlyvesztés ebből fakad, tegnap 72 kiló volt, mikor bekerült 95 körül volt. Gondolom régóta pang benne a víz, mert hetek óta nagyon nagy volt a hasa már. De egyébként még most is nagy egy normális testalkatú emberhez képest.
2023. febr. 22. 13:03
 150/264 nz2 ***** válasza:
100%
40es.Az ultrahang és a vérkép mindent ki fog mutatni.Ha a májaddal van gond,nincs több alkoholizálás.Az úgyis csak ront a depresszión.Az ivás semmit nem old meg,legfeljebb belehalsz.Szedd össze magad és te diktálj az életednek ne más.Írd majd meg mi történt a vizsgálatokon.Köszönettel:Zoee9
2023. febr. 23. 09:14
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!