Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/264 anonim ***** válasza:
Eddig 3 havonta elegendo volt, most ugy nez ki, hogy surusodik, masfel honapra.
2023. aug. 24. 09:03
 192/264 nz2 ***** válasza:
Nagyon sajnálom.Ügyelni kell a napi folyadék bevitelre.Csak a legminimálisabbat inni,ami épp fedezi a test igényeit.Azt nem írta,hogy alkalmanként hány litert csapolnak le,de ez így,főleg ha cirrózisos,nem jó jel.Persze mindannyian elérjük ezt az állapotot.Nem tudom,hogy mi óta él cirrózissal,de most nem is ez a fontos.Sok múlik a kezelő orvoson is.(Transzplantációs lista,vízhajtók adagoládsa stb)
2023. aug. 25. 04:35
 193/264 anonim ***** válasza:

Tiszteletem Mindenkinek!

Új kommentelő és olvasó vagyok itt, bár ebben a témában sajnos eléggé érintett. A volt párom 1 hete hunyt el alkohol okozta végstádiumú májzsugorodásban melynek következtében egy életre kiszakított a lelkemből egy darabot. :( Ha esetleg valakinek lenne kérdése felém a betegség lefolyásával kapcsolatosan, illetve, hogy a mi kálváriánk miként kezdődött és ért véget az írjon, szívesen leírom az én és/vagy mi történetünket ezzel kapcsolatosan.

Erőt, egészséget mindenkinek!

M

2023. szept. 7. 09:57
 194/264 nz2 ***** válasza:
100%
Tiszteletem.Nagy Zoltán vagyok.6 éve cirrózisos.Írja meg,kérem,az egész történetét párjának.Hadd tanuljunk belőle.Meddíg élt virrózisban,mit tett a javulás,stagnáló állapotáért,milyen tünetek jelentkeztek,amikor rá jött,hogy ez már a vég kezdete,stb.Mindenre kíváncsiak vagyunk.Részvétem,Váladzait várjuk.T.Zoee9
2023. szept. 8. 07:43
 195/264 anonim ***** válasza:

Üdv, Kedves Zoltán! Első körben most egy kis időhiány miatt csak a kezdeti szakaszt tudom leírni. Később folytatom. :)

2021-ben jelentkeztek az első tünetek nála amik nagyon baljósak voltak számomra: fogyás, (a fogyást eleinte betudtam annak, hogy biztos a stressz, meg a rohanó életmód miatt) izomtömeg vesztés(bár még nem az a nagyon látványos, jelentős) folyamatos öklendezési ingerek, (különösen reggelente ébredés után, illetve kávé fogyasztás után) majd végül rájöttem, hogy a fogyása a kialakult étvágytalanság miatt lett. (Nem hirtelen alakult ki nála, hogy egyik napról a másikra nem evett, eszegetett Ő mindent, csak kevesebbet). Ekkoriban még sárgaság, vizesedés, csillag alakú értágulatok még nem jelentkeztek, főleg emiatt is lehetett, hogy nem vette komolyan ezeket az intő jeleket, hogy valami biztosan nincs rendben vele. Én figyelmeztettem, hogy menjünk orvoshoz mert kezdtem nagyon aggódni, hogy a finomabbnál finomabb ételeim közül szinte semmit nem tudott elfogyasztani az étvágy hiánya miatt, illetve csak néhány falatot. Az alkohol fogyasztás (naponta több sör és kb. 3 dl pálinka) az továbbra is megmaradt nála a testi jelzések ellenére is, de mivel érzékelte Ő maga is, hogy sokszor közvetlenül sör fogyasztása után rájött a hányinger és az öklendezés így csak annyit volt hajlandó változtatni hónapokig, hogy lejjebb csökkentette a pia mennyiségét.(Korábban egyébként a tünetek megjelenése előtt kifejezetten sokat ivott, egész nap és minden áldott nap!) Orvoshoz még mindig nem akart menni, azzal hitegette saját magát akárhányszor szembesíteni próbáltam, hogy biztos vaj van, hogy tuti csak egy korábbi fogászati problémája miatt beszedett gyógyszerek tették tönkre egy kicsit a gyomrát és azért van rosszabbul a szokásosnál. Sajnos Ő olyan ember volt, hogy életében nem szedett semmilyen gyógyszert, azt hitte mindent ki tud kúrálni otthon magának, a kórházba befekvést mondhatni hírből sem ismerte. Nagyon erős, izmos ember volt a betegsége előtt, mindig azzal poénkodtam, hogy a "házat elvitte a hátán". Időközben átléptünk 2022-be, a tünetek fokozódtak majd el kezdtek durvulni. (Később innen folytatom.)

2023. szept. 8. 13:06
 196/264 nz2 ***** válasza:
100%
Köszönöm,várom a foltatást.Elég durva az a szesz mennyiség,amit leírt.Türelemmel,üdvözlöm.Most én is kórházban vagyok,vadtag bél polipokat szedtek le.Erről majd bővebben írok,mert megigértem etalonomnak,ha vége,írok majd.Ő 13 éve él cirrózissal.Ő is tartja bennem a lelket,hogy van még pár évem.Jó éjt...egyenlőre.
2023. szept. 9. 00:38
 197/264 anonim ***** válasza:

Akkor folytatom...

Valóban nagyon sokat ivott, hiába szóltunk rà többen is, hogy csúnya vége lehet Ő ment a saját feje után. (Ràadàsul nem is jó minőségű pálinkát ivott, hanem valami kutyultat) Ezekhez A kezdeti tünetekhez mèg hozzà tennèm, hogy csökkent nemi vágy is kialakult, neuropàtia is jelentkezett nála mert sokszor zsibbadt a lába és panaszkodott arra, hogy ha megtapogatta a combjàt szinte nem érzett semmit. Nekem eszembe nem jutott volna akkoriban, hogy ezek mind egy kezdődő màjzsugorodàs előjelei voltak. A tünetek, panaszok akkor kezdtek megint komolyabbra fordulni mikor egyre sűrűbben jelent meg vèr a szèkletben aranyèr miatt. 2022 àprilisàban màr olyan súlyos állapot alakult ki, hogy a háziorvos azonnal sürgősségi beutalóval küldte be a kórházba, akkor bent feküdt egy hetet. A tesója és èn bevittük kocsival a sürgősségire, mert gyakorlatilag menni alig bírt. Ekkor màr be volt sàrgulva a szeme és az arca, hasvìz volt rajta nagy mennyisègben (kb. 13-15 liter) és teljesen be volt vizesedve a làbszàra, csak papucsot tudott felhúzni. A diagnózisa toxikus májbetegsèg fibrózissal, cirrózissal. A doki megmondta, hogy ha nem regeneràlódik a màj akkor maximum 2 éve van hátra ès hogy az alkohol tönkre tette a màjàt. Itt hascsapolàsra nem került sor, mert verospironnal és furonnal nagyon szèpen lement róla a víz egy pàr hèt múlva, de szegènykèm teste eléggé tönkre ment már ekkorra. Beesett arc, vékony karok és lábak. Kezdett csak árnyéka lenni a régi önmagànak.

2023. szept. 9. 18:41
 198/264 anonim ***** válasza:
A kórház után elkezdte szépen össze szedni magát, betartotta hogy nem ivott alkoholt, vissza jött az ètvagya (olyan szinten, hogy nem győztem főzni rá) és a hàz körüli teendőket is újból elkezdte csinàlgatni szépen fokozatosan. Nagyon büszke voltam rà, hogy a gyógyulàs ùtjàra lépett. Màjgondozóba is ment kontroll vizsgàlatra ahol megdicsèrtèk, hogy szépen javul. De sajnos jött egy töréspont nála fogalmam sincs miért majd tavaly nyáron újból elkezdte megkóstolni az alkoholt, ami tudtam hogy óriási hiba. Nem nagy mennyisègben, de le-le csúszott neki 1-2 sör és 1-2 pálinka. Azt hitte, hogy mivel már elég jól érzi magát és az izomzatát is kezdte visszaszedni, hogy ennyi bele fèr. Pedig tudjuk jól, egy ilyen betegsègnèl nem fér bele. Ennek az lett a következménye, hogy vissza romlott az állapota, a szeme megint kezdett sàrgulni és a bőre is. Megint menni kellett a kórházba, mert akkora hasa lett megint a vìztől hogy menni nem bírt, se aludni, se feküdni, se enni nem tudott ès szörnyen feszìtette. A mellkasa és háta tele volt pók/csillag alakú èrtàgulatokkal és a kisebb sebek nagyon lassan gyógyultak rajta és alig tudta el àllitani a vèrzèseket.
2023. szept. 9. 19:01
 199/264 nz2 ***** válasza:
Ez tragikus.Mi lett a további sorsa?Ha fájdalmas,kérem bocsássa meg.Nem muszály meg írnia.Az eddígieket is köszönöm.T.Zoee9
2023. szept. 10. 05:35
 200/264 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen meg ìrom, fájdalmas de jobban érzem magam ha kibeszèlem magamból. 🙂 Igazàból már túl sok újat nem tudok elmondani a kèsőbbiekről, mert innentől kezdve már az Ő Állapota nem tudott javulni, mert nem tette le teljesen az alkoholt..minden lehetséges szövődmèny kialakult nála ami végül a halàlàt is okozta. Hiába szedte már a vìzhajtókat, a legalont, a folsavat meg az e-vitamint.. a làbàról le tudta hajtani mèg a vizet de a hasàról màr nem így csapolni is kellett és minden egyes alkalommal 13-15 liter vizet szìvtak le róla ami mindig újra termelődött. Most az utolsó hónapokban màr totàl le volt gyengülve, aluszèkonnyà vàlt, de sokszor àlmatlansàg is gyötörte és egész èjjel fent volt. Most hunyt el augusztus végén vègstàdiumban kialakult spontàn bakteriàlis hashàrtyagyulladàsban, Közèpsúlyos veseelégtelenségben valamint hepatikus encephalopatiàban. Halàla előtt már az egekben voltak a gyulladàsos èrtèkei ès a bilirubin szintje. Nagyjàból ennyit tudok leìrni tömören erről az egészről, de ha valamilyen pontos részletet szeretne valaki tudni akkor tudok pontosìtani. Egyébként Kedves Zoltán minden jót Önnek, tartsa be az orvos àltal előìrt dolgokat és higgye el, nagyon sokáig együtt tud èlni mèg ezzel a betegsèggel!!
2023. szept. 10. 19:04
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!