Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
 241/264 anonim ***** válasza:
100%

32 éves nő vagyok, korábban írtam ide a májam miatt, hogy mik voltak a tüneteim, mikor masszívan ittam. Nos, tegnap voltam vérképet csináltatni (májfunkció) és minden értékem tökéletes lett. Nagyon boldog vagyok!

Remélem, mindenki jól van!

Üdv.

márc. 21. 08:21
 242/264 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a jó eredményekhez, csak így tovább!

Én vagyok, akinél 13 éve diagnosztizálták a dekompenzált cirrózist, ahhoz képest egész jól elvagyok. :-)

További jó egészséget, üdv. János

márc. 21. 15:53
 243/264 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Viszont kívánom! :)
márc. 21. 17:00
 244/264 nz2 ***** válasza:
Szép napot.Ennek szívből örülök.Csak semmi alkohol.Etalonom!Boldság és nagy öröm olvasni ezeket a sorokat.Én is jól vagyok.Sőt:a TSH szintem labor értéken és ami meglepő,a trombocita számom 73-ról 87-re emelkedett 2 hónap alatt.30 évesnek érzem magam.Ölelek mindenkit.Tisztelettel:Zolee9.
márc. 22. 03:11
 245/264 anonim ***** válasza:
Nincs két egyforma eset, dekompenzált májcirrozison belül is jelentős különbségek vannak annak függvényében kinek mekkora a túlélési esélye.
márc. 22. 16:29
 246/264 nz2 ***** válasza:
245/245.Egyet értek.De az esély növelhtő,ha a cirrózisos el felejti az alkoholt örökre.A Zsolti barátom is 2017-ben lett cirrózisos.Ö nyiltan ki jelentette:Zoli!Nem tudok alkohol nélkül élni.2.éve távozott.A Simi úgy szintén folytatta az ivást.1 éve temettük.Tisztelettel:Z.9.
márc. 23. 03:52
 247/264 anonim ***** válasza:
Igen, az a baj itthon hogy nem lehet kényszeriteni senkit elvonókúrára ha ő nem akarja, pedig sajnos ezesetben csak a kényszerités a megoldás mert sokszor nemcsak a saját életüket teszik tönkre.
márc. 23. 11:26
 248/264 nz2 ***** válasza:
Igen.Sajnos az alkohol kegyetlenül tud fogva tartani embereket.Kényszeríteni meg nem lehet,hogy azonnal álljon le.A bátyámnak 20 éve beszéljük.Napról-napra süllyed a gödör felé.Neki nem a mája lesz a vége,ha nem az agya.A rövid távú memóriája már=0.Ez van.Tojik minden véleményre.Sem emberileg,sem orvosilag nem lehet hatni rá.Talán még pár hónapot ki húz.Én úgy számolom,hogy sajnos még idén el temetjük.Minden segítséget el utasít.Én már el fogadtam.Ha nem,nem.Inkább nem eszik,de a pia legyen meg minden nap.Ez van.Ölelek mindenkit.Tisztelettel:Z.9.
márc. 24. 03:34
 249/264 anonim válasza:
Sziasztok! Remélem mindenki jól van. Új vagyok itt de végig olvastam mindent! Egy családtagom miatt írok, es segitseget, tanácsot szeretnék kérni. Fel eve diagnosztizálták dekompenzalt majcirrozissal. Azonnal letette az alkoholt. Sajnos a tunet ami alapján diagnosztizaltak az az ascites volt. Az orvos vízhajtót írt fel neki, az uh normal méretű majat mutatott, de termeszetesen a cirrozis nem volt kerdeses. A vízhajtó szepen szinten tarotta a vizet, míg nem volt egy kontrasztsnyagos epefestése. Ez utan màr nagyon felgyűlt a víz es sajnos le kellett csapolni. Mostmàr 2 hónapon belül harmadjára, 5-6 litert. A vízhajtók egyáltalán nem hatnak. Egyeb mellekhatasa nincsen, gyógyszereket szedi, dietat igyekszik tartani, nagyon nagyon lefogyott, de jó kedvű es vidam. Az utolsó uh megkisebbedett májat mutatott. Az orvos szerint a vízhajtóknak hatnia kellene, ezert napi 6! szem furont es 2 spiront kell szednie. Ezt borzasztóan soknak erzem, de ha segítene akkor nem bánnám. Allitolag hepatitisen is atesett de ezt nem igazán fejtette ki az orvos, csak megjegyezte. Egy 60 éves nőről van szó egyebkent. Igazabol barnilyen tanacs jól jönne, akar privatban. Orvossal, gyógyszerekkel kapcsolatban, esetleg etrenddel. Nagyon sok erőt adott az, hogy olvastam itt, hogy egészen súlyos helyzetekből is van visszaút, vagy legalábbis egy szinten tartható es elheto allapot. A papirjara egyebkent child pugh C-t írtak, az en szamitasaim alapjan a B-nek a legfelső határán van. Szóval tenyleg barnilyen információ, tanács, biztatás jó lenne. Arra lehet esetleg szamitani hogy az ascitest sikerül szinten tartani es esetleg elműködget még a máj valameddig? Koszonom!
máj. 29. 19:33
 250/264 nz2 ***** válasza:

Üdvözlöm.Zoltán vagyok.A táblázat elég nagy vonalu.

A c.minősítés klinikai meg figyeléseknek az átlagolása.C besorolás=37-46% az 1 éves túl élési esély.Rengeteg,egyénenként a változatosság ebben a betegségben.Akkor lesznek majd problémák,mikor a beszéd zavaros és kásás lesz.Ez azonnal fel fog tűnni a családjában élőknek.Ez lehet pár hét,de akár évek is.Attól függ,hogy mennyire gyors az agyi le épülés.A víz hajtók adagolásásában nincs gond.Nekem is ugyan ezt az adagolást írták fel 2017-ben.Az óta sem szedem.Semmi problémám nincs.Has víz,enkefalopátia eddíg nagy ívben el került.Úgy érzem magam,mint 30 éves koromban.De,mint fentebb írtam,rettenetes sok rétű és egyénenként változó a betegség le folyása.Igazi megoldás a transzplantáció lenne,de nekünk az egyszerűen el érhetetlen.Javulást kívánok a beteg társamnak.Vagy legalább szinten tartást.A be vitt sóra,diétára nagyon figyelni kell.Ebben igazán a kezelő orvos tud tanácsot adni,mivel ő ismeri igazán az ananemzisét a betegnek.Tisztelettel:Z.9.Azért majd írjon kérem,hogy milyen az állapota a beteg társamnak.Köszönöm szépen.Jó éjt.

máj. 30. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!