5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.
Üdvözlöm! Koszonom a gyors választ! Nagyon remélem, hogy van mêg egy kis remény a szinten tartásra. Az orvos emlegette a tips beültetésének lehetőségét is, mert a leletei alapjan alkalmas lenne rá, de sajnos ez ügyben nem igazan van előrelepes. Attól felek, hogy hiaba szunt meg az alkohol okozta ártalom, talan túl késő volt. Bar sok helyen azt olvasom, hogy egy ev is el kell hogy teljen, hogy a máj némi javulást mutasson. Ráadásul amikor először voltunk hepatologusnál, akkor az orvos azt mondta, hogy ez egy 20-30%-os máj. De persze tudom, hogy ez sajnos egyénfüggő, es tényleg lehet, hogy keson lett elkapva. A gyogyszerek amiket szed: a vizhajtók, talliton, a májvédők (legalon es mariatovis olaj) kálium, nitriton (ezt nem tudom pontosan miert) es ajanlották neki hogy hashajtot is szedjen. Ja es tápszert is felírt neki az orvos mert elegge alultáplált es sovany mostmar. Dolgozni az ascites miatt nem tud egyelőre, de ha az javulna akkor menne vissza. Egyebkent jól van, nem erőtlen, bár egy kicsit faradekonyabb es aluszékony, de talan ez a gyógyszerek hatása is. Sokat kertészkedik es mozog. Nagyon reménykedem. Most nem hepatologus kezeli, hanem a belgyógyászaton jarobeteg. Akkor most egy kis szerencsével lehet akár javulast is várni a vizhajtoktol hasvíz tekintetében?
Koszonom előre is a választ, tovabbi jó egeszseget kivanok!
Üdvözlettel!
Boldog születésnapot, Kedves Kérdező!
Reméljük, jó egészségben ünnepel és még mindig 30-nak érzi magát!
Nekem sajnos kiújult a sérvem, amit februárban műtöttek, augusztus 6-ra van időpontom sebészeti konzultációra. Azt hiszem, újból kés alá kell feküdni...
A trombocitám egyre lejjebb megy, legutóbb 27 volt, nem valami biztató.
Ma kaptam meg a vastagbél szűrés eredményét, nem negatív, szóval menni kell tükrözésre. Bízom benne, hogy csak a vérzékenységem miatt mutatott ki hemoglobint a vizsgálat és nincs daganatom.
Egyébként jól érzem magam, csak ez a meleg nagyon legyengít, főleg vízhajtásos napokon.
Még egyszer jó egészséget kívánok, üdvözlettel János (Etalon)
Üdvözlöm T.János.Köszönöm szépen a szüli napi jó kívánságait.Tökéletes állapotban vagyok.Tsh rendben.Most abba kutakodik a h.o.ami 2017 is 64 volt.Eddíg nem érdekelte.Most konzíliumra küld az alacsony v.vér test szám miatt.Márciusban meg 87 volt.Azért ez már érdekes.2017-ben is 64 volt.Mind egy.Valószínű,hogy a 100000Ft hatása.Nevetséges.
A nejem adta neki.Tőlem semmit nem kapott volna.További jó egészséget kívánok.T.Zoltán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!