Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
 251/264 anonim válasza:

Üdvözlöm! Koszonom a gyors választ! Nagyon remélem, hogy van mêg egy kis remény a szinten tartásra. Az orvos emlegette a tips beültetésének lehetőségét is, mert a leletei alapjan alkalmas lenne rá, de sajnos ez ügyben nem igazan van előrelepes. Attól felek, hogy hiaba szunt meg az alkohol okozta ártalom, talan túl késő volt. Bar sok helyen azt olvasom, hogy egy ev is el kell hogy teljen, hogy a máj némi javulást mutasson. Ráadásul amikor először voltunk hepatologusnál, akkor az orvos azt mondta, hogy ez egy 20-30%-os máj. De persze tudom, hogy ez sajnos egyénfüggő, es tényleg lehet, hogy keson lett elkapva. A gyogyszerek amiket szed: a vizhajtók, talliton, a májvédők (legalon es mariatovis olaj) kálium, nitriton (ezt nem tudom pontosan miert) es ajanlották neki hogy hashajtot is szedjen. Ja es tápszert is felírt neki az orvos mert elegge alultáplált es sovany mostmar. Dolgozni az ascites miatt nem tud egyelőre, de ha az javulna akkor menne vissza. Egyebkent jól van, nem erőtlen, bár egy kicsit faradekonyabb es aluszékony, de talan ez a gyógyszerek hatása is. Sokat kertészkedik es mozog. Nagyon reménykedem. Most nem hepatologus kezeli, hanem a belgyógyászaton jarobeteg. Akkor most egy kis szerencsével lehet akár javulast is várni a vizhajtoktol hasvíz tekintetében?

Koszonom előre is a választ, tovabbi jó egeszseget kivanok!

Üdvözlettel!

máj. 30. 10:17
 252/264 anonim válasza:
Bocsánat, nitromintet szed, az elozoben elírtam.
máj. 30. 12:02
 253/264 nz2 ***** válasza:
Üdvözlöm Tisztelettel:A nitromint szívre való.Nem tudom mi a gond a keringéssel.Maradok a cirrózisnál..Nagy öröm olvasni a sorait.Ha kertészkedik és nem alussza át a fél napot az nagyon jó hír.Fel tételezem,hogy agyilag nincs gondja.Ez nagyon pozitív.Maradjon is így.Egyenlőre várni kell.Ha az étvágya helyre áll és hízik pár kg-ot akkor még évekig is köztünk lehet.Végső soron a MESTER dönt.Tudom,nem vigasz,de én már nagyon mennék erről a gonosz bolygóról.Ez nem a hazám.Szigorúan magán véleményem,hogy ide szenvedni jöttünk vagy küldtek.Majd ki derül.Addíg is maradjon stabil állapotban a beteg.Köszönöm,hogy írt és el olvasta.Mély Tisztelettel:Zoltán.
máj. 31. 00:51
 254/264 nz2 ***** válasza:
Hú!Majdnem el felejtettem:a kaldium kell a víz hajtóhoz,mert a furon a vízzel együtt a káliumot is ki hajtja a szervezetből.A Talliumról semmit nem tudok.Orvosa válogatja,de egy biztos:A Legalonon kívül minden tablettának van káros mellék hatása.Nekem 4 féle gyógyszert írtak.A beteg tályékoztató mindnél írja:ne szedje ezt a gyógyszert ha súlyos máj betegsége van.Vagy konzultáljon orvosával.Még a folsavon is ez olvasható,pedig csak B-2-3-5 vitamin.Hát????A vég eredmény szempontjából úgy is mindegy,mit csinálunk.Születésünk pillantában már el van döntve,hogy mikor megyünk HAZA!Jó éjt kívánok.Ha változás lenne,írjon kérem.Köszönöm.
máj. 31. 01:07
 255/264 anonim válasza:
Kedves Zoltán! Köszönöm szépen a választ, egyébként egyetértek Önnel, a sorsunk meg van írva és remélem, hogy egy sokkal jobb helyre megyünk. Jelentkezem majd, ha változás van, jelenleg pedig marad a remény. Kitartást kívánok Önnek és további jó egészséget!
máj. 31. 18:20
 256/264 nz2 ***** válasza:
Köszönöm szépen a jó kívánságokat.Ki tűnő állapotban vagyok.Nagyon érdekel,hogy stagnál-e a beteg társam állapota.Akkor várom be jegyzését,kb.1-2 hónap el fog tellni,mire biztos eredményt tud írni.További jó egészséget kívánok.T.Zoltán.Ha velem lenne bár mi,azzonnal írni fogok.Ölelek mindenkit.Azért picit nevetségedms,hogy ezeket a blogokat a távozásunk után még évekig olvassák majd.Azért segítségnek nem olyan rossz az itt olvasható rengeteg információ.Valakin csak tudtunk segíteni.Ha másképpen nem is,de lelkileg biztosan.
jún. 1. 00:36
 257/264 anonim válasza:
Kedves Zoltán! Gondoltam írok. A családtagom állapota javulni látszik egyelőre. Ezzel a rengeteg mennyiségű vízhajtóval most szépen megy le a víz. Legalábbis csapolni egyelőre nem kell, látszik még a hasa, de remélem talán az is el fog tűnni. Vagy végleg sosem tűnik el az ascites? Volt egy vérképe, sajnos sok a csillag, és a vese működés szintje is 90 alá esett. Eddig azzal sosem volt gond, most egyelőre 76 volt. Nem tudom, hogy ez a csapolás miatt van, vagy a vízhajtás, és hogy ez nem jelez e bajt. Sajnos a "kezelőorvost" nem tudjuk elérni, pedig megígérte, hogy kiértékeli, de csak egy smst küldött, hogy az étékek nem rosszabbodtak, és keresse ha panasza van... Szóval ez sajnos nem jó, nem találunk olyan orvost aki foglalkozna vele lelkiismeretesen.. :( egyébként az általános állapota még mindig kielégítő. Nagyon sovány és alultáplált, de ez talán idővel javul. Remélem Ön is jól van! És hát igen, látja, amikor az ember kétségbe van esve, és próbál valamibe kapaszkodni, akkor nagyon sokat segít, ha pozitív esetekről is olvas, és hall saját tapasztalatokat. Mert ha én is csak azt abból az információból merítkeznék amit néhány cikkben olvastam az interneten a májzsugorról, akkor bizony nem bízhatnék semmi jóban. De most bízom, és úgy látom, hogy tényleg nem szabad feladni! :)
jún. 9. 12:22
 258/264 nz2 ***** válasza:
Üfvözlöm.Érdekes,de volt jó pár ismerősöm,akik szintén cirrózissal éltek.Érdekes,de mindegyiküknél a halál oka szív infarktus vagy vese elégtenség volt a halotti bizonyítványba írva.Nagy papám az életében nem alkoholizált,még is a mája állt le.Igaz,76 éves volt,mikor haza ment.Innéttől a Mester tudja a többit.Ha megy le a has víz az nagyon jó jel.Én is azzal kerültem kórházba 2017-ben.Az óta sem has víz,sem gyógyszer nem kell.Teljesen jól vagyok.A doki mindíg kopogtatta a hasamat.Van egy kis has víze Zoltán.Csak hogy a hasi ultra hang minden esetben esetben negatív lett.Ennek fényében azt tudom írni,hogy az orvos kezel,a Mester meg gyógyít.Innét egy sokkal jobb helyre kerülünk az biztos.Putnoki Tibor meg Dobronai László is ezt állítja.You Tube.Garázs menet 93.rész.Meg az összes az Élet az élet után sorozat is.R.Kárpáthi Péter sorozata meg Paulinyi Tamásé.Na ott aztán van orvos,mentős,tanár nő.Mindet vissza küldték.Még dolgod van oda lent jel szóval.Pedig cefetül maradni akartak.Minden jót kívánok.Szerintem még évekig itt leszünk,cirrózis ide vagy oda.Tudja a Mester,mikor kell indulnunk.Addíg is türelemmel várnunk kell.Jó egészséget kívánok mindenkinek.T.Zoltán.
jún. 10. 05:29
 259/264 anonim ***** válasza:

Boldog születésnapot, Kedves Kérdező!

Reméljük, jó egészségben ünnepel és még mindig 30-nak érzi magát!

Nekem sajnos kiújult a sérvem, amit februárban műtöttek, augusztus 6-ra van időpontom sebészeti konzultációra. Azt hiszem, újból kés alá kell feküdni...

A trombocitám egyre lejjebb megy, legutóbb 27 volt, nem valami biztató.

Ma kaptam meg a vastagbél szűrés eredményét, nem negatív, szóval menni kell tükrözésre. Bízom benne, hogy csak a vérzékenységem miatt mutatott ki hemoglobint a vizsgálat és nincs daganatom.

Egyébként jól érzem magam, csak ez a meleg nagyon legyengít, főleg vízhajtásos napokon.

Még egyszer jó egészséget kívánok, üdvözlettel János (Etalon)

júl. 9. 15:55
 260/264 anonim válasza:

Üdvözlöm T.János.Köszönöm szépen a szüli napi jó kívánságait.Tökéletes állapotban vagyok.Tsh rendben.Most abba kutakodik a h.o.ami 2017 is 64 volt.Eddíg nem érdekelte.Most konzíliumra küld az alacsony v.vér test szám miatt.Márciusban meg 87 volt.Azért ez már érdekes.2017-ben is 64 volt.Mind egy.Valószínű,hogy a 100000Ft hatása.Nevetséges.

A nejem adta neki.Tőlem semmit nem kapott volna.További jó egészséget kívánok.T.Zoltán.

júl. 10. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!