Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5éve májzsgorban élek.Mennyi...

5éve májzsgorban élek.Mennyi lehet hátra?Hónapok, 1vagy2év?Tünetem polyneuropátia.Más nincs.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 3. 21:44
 231/264 A kérdező kommentje:
Boldog ünnepeket kívánok mjnden beteg társamnak.Örömmel tölt el,hogy aki írt,jól van.Velem sincs semmi baj.Örülök,hogy János is írt.14.éve lesz ebben ebben a betegségben.REMÉNYT AD MINDÜNKNEK,HA NEM ISZUNK ALKOHOLT,BIZONY VAN JÖVŐNK.BÉKE,SZREZET,TISZTELET MINDENKINEK.Zoee9
2023. dec. 25. 02:45
 232/264 A kérdező kommentje:
Szép napot T.beteg társak.Kivel mi történt az el múlt pár hónapban?Írjatok,kérlek.Üdvözlettel:z9
febr. 16. 02:40
 233/264 anonim ***** válasza:

Kedves Zoltán!

Írtam privátot, hogy szerencsésen túl vagyok a műtéten. Nem kapta meg?

Önnek is minden jót kívánok.

Üdv. János(Etalon)

febr. 18. 22:20
 234/264 nz2 ***** válasza:
100%
ÜDVÖZÖM.Sajnos nem.De rendkívül örülök,hogy hallat magáról.Volt telefon cserém,lehet,azért.15.évbe lépett,ha jól számolok?Én teljesen jól vagyok,a Tsh is kezd helyre állni.Örülök,hogy vissza írt.Tisztelettel Z9😇
febr. 19. 06:14
 235/264 anonim ***** válasza:
Nekünk áprilisba lesz kontroll, eddig minden eredmény rendben van. Vérhigitó, Verospiron (furon nem kell), Silimarin, Hepamertz, és vitaminok ezeket kell szedni változatlanul, a koleszterin szint volt emelkedett a Gamma Gt is de nem vészes.
febr. 19. 09:50
 236/264 nz2 ***** válasza:
100%
Üdvözlöm.A ggt minden zsugorosnak emelkedett.A bátyámé 100,pedig nem máj beteg.Az enyém 273 volt 2017-ben,most 114.A koleszterinem meg alacsony.Nem kell foglalkozni ezekkel.Inkább a vér szegénység,az már rondább ügy.160 nak kéne lenni,de nekem évről-évre kissebb.97 ről 85 re,majd 78,most 73.Örülök,hogy nincs komoly baj.7 éve semmi bajom,állapotom változatlan.Minden tablettát el hagytam,csak a Legalont veszem be.2 ève így is jól vagyok,akkor minek szedjem.Víz nincs bennem.Köszönöm,hogy írt.T.Z9.
febr. 20. 00:32
 237/264 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem akarlak elkeseríteni de őszinte leszek. Dekompenzált májcirrózis az már előrehaladott állapot. A férjem ebben halt meg február 8-án. Én az elmúlt években végigkísértem a betegségét. Az utolsó napokig. Ő még TIPSET is kapott. Neki már 2017ben dekompenzált májcirrózist állapítottak meg. Még kapott jó 6 évet rengeteg gyógyszerrel olyanok is voltak közte amiket itt felsoroltál. Neki is alkoholtól lett a betegsége. 2023 márciusában jött neki a vérszékelés, mint szövődmény. Sajnos ha már dekompenzált az a legrosszabb. Volt hasi vizesedése is. Egy ideig a vízhajtók gyógyszerek kordában tartották a vizesedést..de aztán rosszabbodott. Tévedésben van aki azt hiszi gyógyszerekkel sokáig él lehet éldegélni ezzel a betegséggel. Egy ideig ..majd rosszabb lesz. A vérzést egy újfajta megoldással tükrözéskor megoldották, viszont mondta az orvos ha nem a vérzés egy fertőzés fogja elvinni. Így is lett. A végén már hetente kellett volna csapolni a hasát. Befertőzödött a hasvíz és végül ez lett a baj.

márc. 21. 06:36
 238/264 anonim ***** válasza:
Egyébként a sok gyógyszer is tovább rontja az eleve alig működő máj állapotát. Pedig ő sem ivott egy korty alkoholt sem 2017 óta, de kialakult a visszafordíthatatlan szervkárosodás. Olyan volt mint egy időzített bomba. A kezelőorvosa a debreceni klinikán még 2020ban szóba hozta a transzplantációt de jött a covid így nem került fel a listára. Aztán idővel annyira legyengült már hogy egy ekkora nagy műtétet a szervezete ki se bírt volna.
márc. 21. 06:40
 239/264 anonim ***** válasza:
Ő kétféle vízhajtót szedett. Furosemid Káliummal és a Verospiront. Egy ideig, évekig hatott..nem volt jelentős vizesedés.. de aztán egy nap rosszabbodott a helyzet. Neki a TIPS sem segített. Mindig csak a gond volt vele, elzáródott, vissza kellett menni a klinikára rendszeresen. Szinte 2 hetente, nem fogta vissza a vérzést és a vizesedést..pedig az orvosok ennek érdekében ültették be neki. Mellette vérhigítót is kellett kapnia. Pedig a májbetegek eleve vérzékenyek. De egy idegen anyag volt a szervezetében.
márc. 21. 06:45
 240/264 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok..

A férjemnek szintén volt nagy köldöksérve.. sajnos nem merték a sebészeten bevállalni, mert attól féltek hogy elvérzett volna a műtőasztalon.

Neki a sérve még 2020ban jött ki a klinikán amíg hónapokig bent feküdt a májcirrózis következtében kialakult két húgyúti fertőzés miatt.

márc. 21. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!