Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Volt màr valakinek ilyen...

Volt màr valakinek ilyen jellegű szédülése?

Figyelt kérdés

Nem forgó, hanem olyan, mintha egy hajón hánykolódnék, vagy egy stégen feküdnék. Megállás nélkül. Mindenhogy érzem. Ülve-fekve-állva is.

Volt màr valakinek hasonló?

2020. júl. 4. 14:59
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/103 anonim válasza:

Hát az nem jó hír. :(

Nekem olyan imolygó, hullámzó szédülésem van főleg akkor ha csak egy helyben vagyok mindegy hogy állok vagy ülök. Ha lefoglalom magam pl. takarítok vagy ilyesmi akkor nincs gond, illetve utazásnál sincs ilyen problémám. Nagyon stresszes vagyok pánikolok mindenen, féléve az alvás minőségem is jelentősen romlott lehet ez is közrejátszik. Az orvosoktól pedig rettegek illetve attól hogy valami komolyabb bajom van. Lehet már erre is rástresszelek nem tudom de nagyon rossz érzés.

jún. 13. 16:07
 102/103 Bubuka8 válasza:
Üdv. Valaki olvassa még ezt a fórumot? ugyanilyen tüneteim vannak mint a kérdezőnek. Pánikrohamok is kialakultak már miatta. Állandó szédülésem van, hol ilyen hol olyan de minden percben. Lökés, zuhanás, imbolygás, lebegés, hátraesés, lábban gyengeség, ájulásérzés kapaszkodok a lábammal a földbe stb, közben a fejem szorít mintha túlnyomás lenne benne. Nekem a fejem is zúg. Minden amit itt leírtatok. A pánik a szédüléstől van, nem merek kimenni az utcára, agorafóbiás lettem. A szédülés nem egyforma, mindig más de mindig van, még éjjel is, ha véletlen megébredek, sőt van hogy álmomban is, beleálmodom a szédülést az álmomba. Viszont mozgó járműben elmúlik de csak addig míg meg nem áll a jármű. És mikor mozgok nem érzem annyira mint mikor ülök vagy fekszem vagy állok. Ez lehet Mdds? Az orvosaim nem is hallottak róla. Nem utaztam hajón soha. Szorongás, pánik ezt mondják. Ami van is de a szédüléstől. Semmilyen pánik nem tarthat 0-24 órában, ez kizárt. A szédülés nem a pánik tünete hanem fordítva. De ezt a dokik nem értik. Egyszer már voltam így 8 éve akkor egy fél év alatt elmúlt de azt olvastam akinek nem múlik el fél év alatt annak már sosem fog. Most 3. hónapja tart, és nagyon félek hogy így kell leélnem az életem. Tönkrement az életem, se baráti találkozók, se utazás, se programok. Otthon tengődöm és szédülök egész nap. Kedves kérdező? Te hogy tudsz így élni? Nekem mindent fel kellett adnom. Még a családommal se tudok időt tölteni, mert a szédülés minden percben akkora koncentrációt igényel hogy semmire senkire nem tudok figyelni. Fizikailag és mentálisan is teljesen kikészít.
okt. 11. 11:51
 103/103 A kérdező kommentje:

Utolso: nagyon sajnalom, hogy teged is megtalalt ez a borzalom. Sajnos az MdDS-t nem csak hajo vagy repulo stb ut valthatja ki, hanem spontan is kialakulhat a semmibol. Nekem is spontan robbant be az eletembe… 5 eve mar. Azt sem tudom milyen erzes “mozdulatlannak” lenni. Es en sem tudom elni az eletem tole, minden perc egy kinszenvedes, agonizálás. Ez nem az a “normalis” szedules, szedulekenyseg, hanem konkretan olyan, mintha megallas nelkul mozgasban lennék. Ülve, fekve , mindenhogy.

Nekem pluszban van egy fajta gravitacios/magneses huzas is, ami talan rosszabb, mint maga a fantom mozgas erzes… olyanhoz tudnam hasonlitani, mint mikor ket magnest kozel teszel egymashoz, de nem erintes ossze, es erzed koztuk azt az eros toló, húzó, taszító érzést. Na ez is 0-24.

Kozben meg kivulrol semmi nem latszik rajtam, nem esem el, senki meg nem mondja … kiveve, ha annyira felerosodik, h csak ugy tudok menni, hogy valakibe belekarolok.

Nekem is regen volt, h csak par honapra ereztem (a jelenleginek a sokkal enyhebb valtozatat) akkor pl fekve nem éreztem. Aztan elmult. 5 eve pedig teljes erobol robbant be az eletembe, es millioszor rosszabb, mint regen.

Nincs egy olyan terulete az eletemnek, amire ne lenne hatással.

Ha tehetném Svajcba kimennék, eutanáziára.

Pedig imádtam élni, de ez nem élet így, amikor minden perc fizikailag -es emiatt mentalisan is- elviselhetetlen.

Írj privatot nyugodtan, mert vannak gyogyszerek, amiket szoktak javasolni es sokaknak be is válik.

A masik: sokak szerint ez nem MdDS(ha spontan alakul ki) hanem kronikus vesztibularis migren (ami jarhat fejfajas nelkul) de igazabol mindegy minek hivjuk, mert a kezeles/gyogyszerek ugyanazok alt.

okt. 12. 21:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!