Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez tényleg olyan nagy bűn?

Ez tényleg olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
Nővérem sosem akart férjet, gyereket, és ennek többször is hangot adott. Elfogadtuk. Én viszont akartam és lett is. Felnőttek vagyunk, mindenki éli a saját életét. Az anyukánk odavan a gyerekeimért. Régóta akart már unokát korábban is, és amióta megszülettek, iszonyat boldog, azelőtt sosem láttuk ilyennek. A gyerekeim 1 és 3 évesek. Anya és apa kedvelik a férjemet, hála az égnek, a jó viszony kölcsönös. Gyakran látogatunk haza a szüleimhez. A nővérem otthon lakik, mert nem éri meg egyedül külön költözni (borzalmas albérlet árak vannak)tehát őt is gyakran látjuk. Egy ideje viszont került minket ezért megkérdeztem, hogy megbántottuk e valamivel? Azt felelte, hogy az anyánk bántotta meg, mert benne soha semmit nem értékelt annyira, mint bennem azt, hogy szültem, pedig... (itt kissé vulgárisan fejezte ki, hogy a gyermekáldáshoz csupán a természet ajándéka szükséges, míg az ő hobbijaihoz kemény felkészültség) nem firtattam, hogy mivel jár egy gyerek, sosem panaszkodnék miattuk, még a vita kedvéért sem. De elgondolkoztam, hogy az anyánk vajon tényleg hibát követ el azzal, hogy kimutatja őszintén az érzéseit? Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja. És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj? Tilos unokára vágyni? Amennyire tudom nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja.
2018. dec. 1. 00:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
66%

Azalapján amit leírtál úgy érzem tényleg az van, hogy a nővéred egyszerűen csak rajtatok csattantotta egy kicsit az ostort a kissé nyers megfogalmazásával.

Ahogy ő is mondta, nem veletek van a baja, hanem anyukátokkal.

Írtad, hogy "Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja." Ez igaz, viszont se te, se anyukátok nem gyerek, meg kellene látni azt, hogy itt nem az a fontos, hogy melyik ér többet, a gyerek vagy a karrier, hanem azt, hogy mindkettő pontosan ugyan olyan értékes, csak más dolgokban, más szemszögből. Ez olyan mintha azon vitatkoznánk hogy az almából vagy a kakasból lehet finomabb befőttet készíteni? Hát persze, hogy az almából, de ettől még a kakas nem lesz értéktelen. Egy almaleves és egy húsleves is ugyan olyan értékes. Sőt, van aki a kakaspörkölthöz csinál almakompótot. Remélem érted mit akarok mondani.

Ami pedig anyukádat illeti... a fenti példára utalva lehet az van, hogy a nővéred nem érti, hogy miért van az, hogy kiteszi magából azt amit csak tud, de nem tud megfelelni a saját anyja számára.

Nem tudhatod mi megy otthon akkor, amikor ti nem vagytok ott. Nem tudhatod milyen párbeszédek, esetleg csendes ridegség ül a hangulaton.

Az is lehet, hogy anyukátok egész héten mikor nem vagytok ott arról áradozik, hogy milyen aranyosak a kicsik, vagy milyen cuki képet küldtél neki neten, vagy akármi, miközben lehet hogy őt csak egy-egy "nem gondoltad meg magad?", "jobb" esetben pedig egy "hogy vaggyal" letudnak.

Én a helyedben ahhoz a személyhez fordulnék akiről eddig szinte egy szó sem volt. Apukátokhoz. Megkérdezhetnéd tőle, hogy nincs valami ami miatt konfliktus van anyukád és a nővéred között? Hátha ki tudnád így kerülni a kínos kérdéseket a nővéreddel miközben kideríted mi a valódi probléma forrása.

Ha ez nem opció, akkor esetleg a nővéredet kérdezd, hogy min vesztek egész pontosan össze, mivel bántották meg egymást.

2018. dec. 2. 17:48
 62/63 anonim ***** válasza:
32%

61.

Ugyan már, férfiaktól akármit várni helyzetben... Csak hümmögni fog, és kimegy a kertbe dolgozni.

A probléma mindig a nőkkel van meg a kontroll birtoklásával. Az anyósos kérdésekben is, amikor a menyek is kizárólagosan akarják birtokolni a férjüket, mintha a levegőből pottyant volna az ölükbe.

Ez is egy pont olyan helyzet. Az egyik gyerek már teljesen magáénak érezte a szüleit, a szülői házat és most elveszti azt a helyzetet, ami neki adott teljes kontrollt a szülei és a szülői ház fölött.

És még a testvérében kelt bűntudatot. Ha elég ügyes, még azt is elérheti, hogy a szülei mennek az unokákat látni, nem a testvére hozza az unokákat. Fele győzelem lenne, legalább a szülői ház feletti kontroll tekintetében.

A következő célpont a nagymama, hogy meg se merjen szólalni, főleg ne őszintén és akkor, amikor az eszébe jut, hogy milyen öröm neki, hogy unokái vannak. Hogy titokban kelljen sapkát kötnie az unokáinak, nehogy megbántsa a rátelepedett felnőtt gyerekét. 2:0 az otthonlakó testvérnek.

Arról senki nem beszél, hogy a nagynéni milyen viszonyban van a testvére gyerekeivel. Ajánlotta-e a keresztmamaságot, törődik-e velük. Vagy csak saját dicső magával.

2018. dec. 2. 18:36
 63/63 anonim ***** válasza:
57%
Azóta sikerült elrendezni a dolgokat, kérdező?
2018. dec. 9. 08:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!