Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez tényleg olyan nagy bűn?

Ez tényleg olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
Nővérem sosem akart férjet, gyereket, és ennek többször is hangot adott. Elfogadtuk. Én viszont akartam és lett is. Felnőttek vagyunk, mindenki éli a saját életét. Az anyukánk odavan a gyerekeimért. Régóta akart már unokát korábban is, és amióta megszülettek, iszonyat boldog, azelőtt sosem láttuk ilyennek. A gyerekeim 1 és 3 évesek. Anya és apa kedvelik a férjemet, hála az égnek, a jó viszony kölcsönös. Gyakran látogatunk haza a szüleimhez. A nővérem otthon lakik, mert nem éri meg egyedül külön költözni (borzalmas albérlet árak vannak)tehát őt is gyakran látjuk. Egy ideje viszont került minket ezért megkérdeztem, hogy megbántottuk e valamivel? Azt felelte, hogy az anyánk bántotta meg, mert benne soha semmit nem értékelt annyira, mint bennem azt, hogy szültem, pedig... (itt kissé vulgárisan fejezte ki, hogy a gyermekáldáshoz csupán a természet ajándéka szükséges, míg az ő hobbijaihoz kemény felkészültség) nem firtattam, hogy mivel jár egy gyerek, sosem panaszkodnék miattuk, még a vita kedvéért sem. De elgondolkoztam, hogy az anyánk vajon tényleg hibát követ el azzal, hogy kimutatja őszintén az érzéseit? Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja. És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj? Tilos unokára vágyni? Amennyire tudom nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja.
2018. dec. 1. 00:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
39%

ma 09:22 #29-ben megérkezett a lábszétrakós idióta- aki mindenhová ezt írja valószínűleg. Nem zavar senkit, hogy nem erről szól a kérdés?

Olvasni azért tudsz lábszétrakó-néni?

"nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja"

2018. dec. 1. 09:41
 32/63 anonim ***** válasza:
95%

Egy normális anya (sőt egy normális ember is) képes empatikus lenni, képes kimutatni mindkét testvér felé a szeretetét.

Igenis, nagy dolog egy gyerek/unoka, és igenis sok munka és lemondás normálisan felnevelni.

Igenis, nagy dolog érmet nyerni bármilyen sportban, és igenis baromi sok munka és lemondás van mögötte.

Ez nem vagy-vagy, hanem IS-IS.

Mindkettő teljesítmény, mindkettőnek lehet (és kell is örülni), mindkettőért jár a dicséret. Mindkettô testvér értékes, értékes ember, mindkettőt szeretni kell.

2018. dec. 1. 09:43
 33/63 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem senki se azt írta hogy szarjon az unokákra hanem azt hogy a másik gyerekével is legyen normális és örüljön a sikerének. Igazából lehet hogy azt mondod kérdező hogy nem bántják meg céloznak rá hogy neki mikor lesz férj meg gyerek, de te csak azt látod amit abban a pár órában ott vagytok, nem tudod hogy milyen megjegyzéseket vagy célzásokat tesz anyukád vagy a többi rokon. Engem kb 17 éves korom óta ilyesmikkel fárasztott a rokonság.
2018. dec. 1. 09:50
 34/63 anonim ***** válasza:
59%

"komolyan, szerintetek ez a normális? Szaporodni, közben meg elérni az életben egy jó nagy semmit?"

Igen, úgy tűnik a magyar emberek nagy részének ez a normális. Pláne most, hogy jön a karácsony. Már nem tudok úgy megnyitni egy híroldalt vagy akár a fészbúkot, hogy ne jönne szembe egy szívszorító, adományért kuncsorgó bejegyzés, amiben a 6-8-10 gyerekes család 100ezerFt-nál alacsonyabb összegből él havonta és meleg vizet kérnek a jézuskától. Ha meg meg merem jegyezni, hogy esetleg el kéne menni dolgozni, akkor rögtön százan ugranak a torkomnak, hogy milyen érzéketlen f_asz vagyok.

Tisztességgel felnevelni egy gyereket, arra lehet büszkének lenni. De csak arra, hogy kitoltad magadból? Azt minden állat tudja.

2018. dec. 1. 11:52
 35/63 anonim ***** válasza:
77%

Rengeteg sokan szülnek családi vagy társadalmi nyomásra, ún "szüjjémán" hatására.

Ezzel az a gond, hogy egyrészt olyanok is szülnek, akik nem akartak, és így legalább 3 ember életét tönkre vágják, roszabb esetben tragédia történik....Ami elég gyakori, teszem hozzá.

Másrészt azok a gyerekek legtöbbször rossz körülmények közt nőnek fel, hiszen a szülők nem akarták, így tehernek tekintik, nem segítik, sőt nagyon gyakran elhanyagolják, verik, stb. A gyerekből pedig egy lelki gondokkal küszködő felnőtt válik majd, hacsak nem lesz szerencséje el fog kallódni, drogos, prostituált/hajlékltalan, stb lesz belőle.

Én is ilyen gyerek voltam, apukám akart csak de ő link volt, hamar lemorzsolódott, anyukám pedig türelmetlen volt velem, vert, mint egy tárgyat, úgy kezelt. Így persze én sem kezeltem magam másképp, majdnem legalul kötöttem ki....Hatalmas szerencsémre eljöttem abból az országból és nagy nehezen pszichológus segítségével feltornáztam magam, de nehéz volt, 5 éve járok.

De eltértem a tárgytól.

Ez a szülés/gyerekfétis nagyon káros. Igenis jó, ha gyerek születik, ha AKARJÁK a felek, szeretettel várják.

de NE ERŐLTESSÜK rá mindenkire, ne nézzük le azért, mert nem akar gyereket.

Főleg mert kibsztt undorító valakit csak ezért megítélni.

Én sem akarok, mert tudom hogy nem tudnám rendesen felnevelni, egyszerűen nem lennék rá képes, nem szeretném senki életét elbaltázni.

2018. dec. 1. 12:33
 36/63 anonim ***** válasza:
91%

Anyátok a hunyó, hogy nyilvánvalóvá teszi, a nővéred értéktelenebbnek tartja, mint téged.

Az pedig, hogy soha nem volt olyan boldog, mint most az unokái miatt...hát...nagyon gáz, hogy csak ebben találja meg az élete értelmét/boldogságát.

Csóri leszólt nővéred pedig jobban tenné, ha elköltözne a lelkileg mérgező anyjától.

Írom ezt 2 gyerekes anyukaként, aki pont azért mert a gyereknevelés nem csak boldogság és móka kacagás, hanem kemény meló is egyben, ezért én már a saját életemet tervezem a gyerekeim önállósodása után.

2018. dec. 1. 12:41
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, van két gyereked. Ha csak az egyiknek lesz gyereke, őt többre fogod tartani? Ő lesz a kedvenc? Akitől több unoka jön, az lesz az etalon?
2018. dec. 1. 13:03
 38/63 anonim ***** válasza:
38%
Én sehol se látom leírva, hogy az anyuka csesztetné a gyerektelen lányát, vagy bármi megjegyzést tett volna rá. Nekem az jön le a leírásból, hogy saját maga kreálja ezt a problémát. Valószínűleg csak annyiról van szó, hogy a hobbi eredményeit elintézi egy "ügyes vagy, gratulálok"-al, az unokákat meg várja, foglalkozik vele. Hol itt a probléma? Vagy a gyerektelen lányát mindig tutujgatni kéne, hogy jajjdejo, hogy nincs gyereked, ezaz, büszke vagyok rád? :D vagy hogy kéne, nem is értem. Amúgy is, felnőtt nőről beszélünk, ha valóban hidegen hagyja a család gondolata, miért zavarja a dolog...
2018. dec. 1. 13:15
 39/63 anonim ***** válasza:
80%
Ha a nővéred felnőtt nőként viselkedne, és elköltözne otthonról, akkor a probléma meg lenne oldva. Hiszen az anyukád annyit foglalkozik az unokáival, amennyi neki és neked megfelel, te annyiszor viszed hozzá a gyerekeket, ahányszor neked és a szüleidnek jó. A nővérednek ez valószínűleg túl sok, viszont semmi köze hozzá. Ha nem lakna otthon, és nem látná, amint a szüleitek lelkesen készülnek egy látogatásra, vagy nem hallaná, ahogy a mamátok egy barátnőjének mesél az unokájáról a telefonben, akkor nem lenne flusztrált.
2018. dec. 1. 14:07
 40/63 anonim ***** válasza:
95%
Egyaltan nem tartom bunnek azt, hogy anyukad kimutatja a boldogsagat, oszinte. Amivel segithetne az az, hogy a novered sikereinek is oruljon, igy meglenne a csaladi bekesseg. Ha fontos neki az, hogy a gyerekei, a testverek ne gyuloljek meg egymast, akkor tegyen valamit, ha nem is orul annyira akkor szinlelje! En az exemrol tudtam meg, hogy a testveremnek ir rolam, azt, hogy a hugom valasztotta a jo utat (csalad, gyerek), es en a rosszat azzal, hogy uj eletet kezdtem mashol. En meg azt uzenem neki, hogy mar nem erdekel engem, tegye a velemenyet ahova akarja! Sajat maganak csinalta, hogy mar szoba sem allok vele. Ha jo viszonyt szeretnetek a testvereddel, es nem ellensegeskedet, akkor inkabb tamogassatok egymast a csaladon belul.
2018. dec. 1. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!