Ez tényleg olyan nagy bűn?
"A nőben nagyon mélyen él a férfi és az utód iránti vágy" Nem. A nőkben az össznépi nyomasztás nagyon erős, mely szerint ha nincs férjed, nincs gyereked, értéktelen sza.r vagy. Mondom ezt úgy hogy férjes asszony- és - mára sajnos már csak- egy gyermekes anyuka vagyok. De nem vagyok vak, hiába szeretem a kisfiamat, sőt még az elhunyt kislányom emlékét is. Nem egy családnál látom hogy a buta, iskolázatlanan lány az atyaúristen, mert szült, a tanult, munkájában sikeres lány meg az "egoista szemét", a semmitérő, az utolsó, csak mert nem a babázás az életcélja. Na ezzel van a baj, hogy eszerint ítélik meg egyes szülők a gyerekeiket. Szültél-közmunkából élsz-akkor is te vagy az isten. Doktornő vagy de nincs családod-egoista szemét vagy...
Félreértés ne essék: tudom jól milyen szeretni a gyermekedet, milyet rettegni érte, milyen belesni még hullafáradtan is a szobájukba csak még egyszer hogy lássam őket. Tudom milyen annyira szeretni hogy majd belehalsz. És tudom milyen majd beledögleni az elvesztésükbe. De nem, ettől még nem helyes a gyermektelenek lelkébe gázolni, nem helyes fájdalmat meg keserűséget okozni nekik, amitől odajutnak ő maga hogy fájdalmat okozzanak a gyermekeseknek.
Éljen mindenki úgy ahogy szeretne, és szeresse a gyermekeit akinek van. Mert sohasem tudhatja mikor hozza össze a sors őket egy ro.hadékkel, aki azt hiszi hogy részegen is jó sofőr (így vesztettem el a kislányomat) Vagy nem viszi el betegség, nem hal bele másba. És NE tegye tönkre a gyermektelen lelkét, mert ők is értékesek, csodálatosak. ők is a sors adományai egy szülőnek. Biztos vagyok benne a kérdésben szereplő nagymama nem szándékosan bántja a gyermektelem lányát-de ettől a fájdalom amit okoz, még valódi, és önkéntelenül is tönkreteszi a gyermekei közötti kapcsolatot.
""A nőben nagyon mélyen él a férfi és az utód iránti vágy"
"Nem. A nőkben az össznépi nyomasztás nagyon erős"
----------------------------
Nem.
Ez él az emberben. És el lehet nyomni. A pletykás emberek véleményéhez amit "össznépi nyomasztásnak" nevezel, vagy más szóval társadalmi elvárásnak - ennek nincs köze. Van az is, de az más téma, mert van az ösztönök elnyomása is az embereknél. Ebből lesz a sötét tudatalatti, ami atavisztikus erővel feltör néha (a legrosszabbkor általában) és pusztít. Ez egy emberi sajátosság. Az állat nem tesz ilyet- nem talál ki semmit az utód létrehozásának elnyomására, nem fájlalja a karrierjét, nem sopánkodik, hogy megváltozik a teste, mindent megtesz, hogy utódokat hozzon létre, lesz azt NAGY GONDDAL gondozza, hogy életben maradjon. Mi emberek ezt módosíthatjuk - uralhatjuk. És ez így van rendjén, nem vagyunk állatok. De ITT, a kérdésben egy probléma volt - és arra gyanakodhatunk, hogy a hölgy megkeseredett, nem érzi jól magát ebben a helyzetben, nincs párja. És ezért támad az anyjára, testvérére.
És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj?
Az, hogy egy anya ne legyen ilyen bunkó, hogy kimutatja. A kérdés remélem csak költői volt, különben neked sincs sok eszed.
"tényleg nem érted mi itt a baj?" - ezt én is kérdezhetném. Miért alakítod a te koncepciód szerint a kérdést? Nem arról volt szó, hogy az anya bsztatja a felnőtt nőt! "kissé vulgárisan fejezte ki" - vagyis a nővér támadta le a testvérét és kente anyjára az irigységének/ gonoszságának okát. Rossz passzban van a nővér, majd elmúlik, kérdező, ne vedd a szívedre.
Valószínű szeretettel nevelte és szereti továbbra is mindkét gyerekét.
De hagyjuk is, nem annyira lehet így ismeretlenül megoldani más családok gubancait.
Látom anyukàdnak nagyon megy a feltétel nélküli szeretet.
Ja, nem. :D
Jó, de mit tegyen a nagyi, hogy ne bántsa meg az idősebb lányát? Xarjon az unokáira, ha meglátogatják? Vagy naponta nyalja körbe az idősebbet érmekkel együtt?
Milyen viselkedés az, ami nem sérti az önérzetét?
Ezen kívül azt hiszem, pont egy nagyszülő az, aki tudja, mivel jár két gyereket felnevelni és miért lehet büszke a gyerekére, ha sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!