Ez tényleg olyan nagy bűn?
Nem az a bün h te szültél,Nem bün h nagyi értékeli az unokáit,hanem az a bün h a tesodat darab szarnak nézi mert ő nem szült,ezt ő is érzi tuti.. Az a bün h mindenki attol tart egy nőt embernek nem szemétnek h szült... Na ez a bün,nem szültél akkor darab szar vagy a saját anyádnak is,mondom ugy h meddő vagyok és a férjemnek még azt is mondták h cseréljen le mert semmi hasznom szülni se tudok keressen olyat aki tud szülni..
Na ez as felfogás a bün :(
És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj?
Te is lenézed a nővéred mert neki nem a gyerek öröm hanem mondjuk egy érem amiérz küzd edz.. Nem vagyunk egyformák,anyád is hibás,de te is mert te is lenézed amiért nem szült.. Nem kötelező szülni felékne tudni dolgozni.. De ezt a nagyon kevés vérmami fogja fel h az ő kincsei amit az asztalra tett mindent vert amiért amásik mondjuk ugyan ugy dolgozott.. És ezért megy tönkre a testvéri kapcsolat. De sejtem h itt köztetek régen se volt,jo ksapcsolat, és kicsit lehet irigység is tudat alatt sa növéred felé....
Megértem a nővéredet. Rettenetes maga a tudat is, hogy ha vaginával vert meg az isten, akkor lehetsz bármilyen sikeres, érhetsz el bármit, akkor is csak akkor leszel "valaki", ha kitoltál pár gyereket. Könnyen bele tud keseredni az ember, ha hiába hajt, soha nem elég jó.
Akkor járna a legjobban, ha elköltözne és minimumra venné a kapcsolattartást. Az anyjával is meg veled is. Te is lenézed és biztos, hogy ezt érezteted is vele, süt az egész írásodból az álszenteskedés.
Ez tényleg olyan nagy bűn.
Egy nő értékét még mindig az szabja meg, szült-e gyereket.
Nagymamák meg átesnek a ló másik oldalára az unoka imádással...facebookon már a profilképük is az unoka fotója, boldog-boldogtalannak dicsekednek az ő zseni unokájukkal, más témájuk sincs.
Az érzéseket is lehet kordában tartani, nem csak anyukádnak, Neked is. Nem kell mindent kimutatni, kimondani, éreztetni. Szegény nővéred! :(
Nem mindegy, hogy anyukád egyszerűen örül az unokáknak, vagy minden gesztusával, elejtett megjegyzésével azt fejezi ki, hogy tesód másodrendű, "mellékes", mivel nincs gyereke.
A hobbikat valóban nem lehet összehasonlítani a gyerekekkel, de gondolom, bántja, hogy ha jöttök, akkor ő megszűnik létezni anyukátok szemében, vagy negyedrangú dolog lesz, hogy ő mit szeretne, mert anyukátok titeket "sztárol". Lehet ezt gyerekesnek gondolni, de a mögöttes érzések, a mellőzöttség vagy kisebbrendűség érzése/éreztetése egy felnőttnek is okozhat gondot.
Nem esett nektek, hogy miért van ez így, csak fálrehúzódott. Te megkérdezted, miért van ez így (megjegyzem, helyesen tetted), akkor öntötte ki a szívét. Én tuti nem mélyíteném a szakadékot ilyen "tilos unokára vágyni?" kérdésekkel. Valószínű a nővérednek se az a baja, hogy a nagyi szereti az unokákat, hanem az, hogy anyukátok szemében "láthatatlan" lett. Gondolom, egy családi ünnep/esemény kapcsán ő van utoljára megkérdezve (ha meg van kérdezve), hogy ő mit szeretne.
Szerintem is az lenne a legjobb, ha elköltözne, még akkor is, ha jóval többe kerülne, mint az otthoni lét. A távolság is segítene neki a tisztánlátásban, meg abban is, hogy ne bántsák anyukád indirekt, de valószínűleg számára nem túl kedves megjegyzései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!