Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez tényleg olyan nagy bűn?

Ez tényleg olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
Nővérem sosem akart férjet, gyereket, és ennek többször is hangot adott. Elfogadtuk. Én viszont akartam és lett is. Felnőttek vagyunk, mindenki éli a saját életét. Az anyukánk odavan a gyerekeimért. Régóta akart már unokát korábban is, és amióta megszülettek, iszonyat boldog, azelőtt sosem láttuk ilyennek. A gyerekeim 1 és 3 évesek. Anya és apa kedvelik a férjemet, hála az égnek, a jó viszony kölcsönös. Gyakran látogatunk haza a szüleimhez. A nővérem otthon lakik, mert nem éri meg egyedül külön költözni (borzalmas albérlet árak vannak)tehát őt is gyakran látjuk. Egy ideje viszont került minket ezért megkérdeztem, hogy megbántottuk e valamivel? Azt felelte, hogy az anyánk bántotta meg, mert benne soha semmit nem értékelt annyira, mint bennem azt, hogy szültem, pedig... (itt kissé vulgárisan fejezte ki, hogy a gyermekáldáshoz csupán a természet ajándéka szükséges, míg az ő hobbijaihoz kemény felkészültség) nem firtattam, hogy mivel jár egy gyerek, sosem panaszkodnék miattuk, még a vita kedvéért sem. De elgondolkoztam, hogy az anyánk vajon tényleg hibát követ el azzal, hogy kimutatja őszintén az érzéseit? Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja. És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj? Tilos unokára vágyni? Amennyire tudom nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja.
2018. dec. 1. 00:26
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
84%
De azt nyilván belátod, hogy nem szép dolog, hogy kevesebbre tartja őt, amiért ő nem szült. Legyél empatikus, kérlek, és értsd meg, hogy neki ez joggal esik rosszul.
2018. dec. 1. 00:33
 2/63 anonim ***** válasza:
78%
Szegény nővéred...
2018. dec. 1. 00:36
 3/63 anonim ***** válasza:
83%

Nem az a bün h te szültél,Nem bün h nagyi értékeli az unokáit,hanem az a bün h a tesodat darab szarnak nézi mert ő nem szült,ezt ő is érzi tuti.. Az a bün h mindenki attol tart egy nőt embernek nem szemétnek h szült... Na ez a bün,nem szültél akkor darab szar vagy a saját anyádnak is,mondom ugy h meddő vagyok és a férjemnek még azt is mondták h cseréljen le mert semmi hasznom szülni se tudok keressen olyat aki tud szülni..

Na ez as felfogás a bün :(

2018. dec. 1. 00:38
 4/63 anonim ***** válasza:
85%
Anyád korában valószínűleg az a nagybetűs NŐ, és az vitte valamire, aki szül(t). Tesód pedig ezt nagyon is jól tudja/érzi, sajnálom a nővéred.
2018. dec. 1. 00:42
 5/63 anonim ***** válasza:
90%
Itt csak az anyukatok a hibas a megkulonboztetes miatt.
2018. dec. 1. 01:01
 6/63 anonim ***** válasza:
49%

És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj?

Te is lenézed a nővéred mert neki nem a gyerek öröm hanem mondjuk egy érem amiérz küzd edz.. Nem vagyunk egyformák,anyád is hibás,de te is mert te is lenézed amiért nem szült.. Nem kötelező szülni felékne tudni dolgozni.. De ezt a nagyon kevés vérmami fogja fel h az ő kincsei amit az asztalra tett mindent vert amiért amásik mondjuk ugyan ugy dolgozott.. És ezért megy tönkre a testvéri kapcsolat. De sejtem h itt köztetek régen se volt,jo ksapcsolat, és kicsit lehet irigység is tudat alatt sa növéred felé....

2018. dec. 1. 01:07
 7/63 anonim ***** válasza:
68%

Megértem a nővéredet. Rettenetes maga a tudat is, hogy ha vaginával vert meg az isten, akkor lehetsz bármilyen sikeres, érhetsz el bármit, akkor is csak akkor leszel "valaki", ha kitoltál pár gyereket. Könnyen bele tud keseredni az ember, ha hiába hajt, soha nem elég jó.

Akkor járna a legjobban, ha elköltözne és minimumra venné a kapcsolattartást. Az anyjával is meg veled is. Te is lenézed és biztos, hogy ezt érezteted is vele, süt az egész írásodból az álszenteskedés.

2018. dec. 1. 01:34
 8/63 anonim ***** válasza:
75%

Ez tényleg olyan nagy bűn.

Egy nő értékét még mindig az szabja meg, szült-e gyereket.

Nagymamák meg átesnek a ló másik oldalára az unoka imádással...facebookon már a profilképük is az unoka fotója, boldog-boldogtalannak dicsekednek az ő zseni unokájukkal, más témájuk sincs.

Az érzéseket is lehet kordában tartani, nem csak anyukádnak, Neked is. Nem kell mindent kimutatni, kimondani, éreztetni. Szegény nővéred! :(

2018. dec. 1. 04:14
 9/63 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindegy, hogy anyukád egyszerűen örül az unokáknak, vagy minden gesztusával, elejtett megjegyzésével azt fejezi ki, hogy tesód másodrendű, "mellékes", mivel nincs gyereke.

A hobbikat valóban nem lehet összehasonlítani a gyerekekkel, de gondolom, bántja, hogy ha jöttök, akkor ő megszűnik létezni anyukátok szemében, vagy negyedrangú dolog lesz, hogy ő mit szeretne, mert anyukátok titeket "sztárol". Lehet ezt gyerekesnek gondolni, de a mögöttes érzések, a mellőzöttség vagy kisebbrendűség érzése/éreztetése egy felnőttnek is okozhat gondot.

Nem esett nektek, hogy miért van ez így, csak fálrehúzódott. Te megkérdezted, miért van ez így (megjegyzem, helyesen tetted), akkor öntötte ki a szívét. Én tuti nem mélyíteném a szakadékot ilyen "tilos unokára vágyni?" kérdésekkel. Valószínű a nővérednek se az a baja, hogy a nagyi szereti az unokákat, hanem az, hogy anyukátok szemében "láthatatlan" lett. Gondolom, egy családi ünnep/esemény kapcsán ő van utoljára megkérdezve (ha meg van kérdezve), hogy ő mit szeretne.

Szerintem is az lenne a legjobb, ha elköltözne, még akkor is, ha jóval többe kerülne, mint az otthoni lét. A távolság is segítene neki a tisztánlátásban, meg abban is, hogy ne bántsák anyukád indirekt, de valószínűleg számára nem túl kedves megjegyzései.

2018. dec. 1. 04:16
 10/63 anonim ***** válasza:
89%
Nem bűn örülni az unokáknak illetve gyermekáldásnak, de bűn valakit amiatt degradálni, hogy másképp él. Nem kellene a nővéreddel még távolról sem olyasmit éreztetni, hogy ő értéktelenebb ember lenne azért, mert mások a preferenciái, másképp él.
2018. dec. 1. 04:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!