Csak hátránya van a nagy korkülönbségnek testvérek között?
A lányom 13 éves a fiam 5 éves. Nem ezt a 8 évet terveztük korkülönbségnek, de így alakult.
Előny: A nagyobb sokkal elfogadóbb a kicsivel szemben. A kicsi isteníti a nagyobbat. Pl: bobozni csak a nővérével hajlandó, velem nem.
Hátrány: Nem nagyon tudnak együtt játszani a gyerkőcök.
A család szerkezetétől és a tagok természetétől is függenek ezek a dolgok.
Nekem két nagyobb testvérem van, az egyik 3, a másik 8 évvel idősebb nálam. Tehát van tesóm kisebb és nagyobb (ha nem is akkora, mint nálatok) korkülönbséggel.
A kisebb tesómmal folyton piszkáltuk egymást, úgy érzem, hogy néha nagyon megnehezítette a gyerekkoromat. Most már jóban vagyunk, de a mai napig extra figyelemre és megkülönböztetésre vágyik.
A nagyobbik tesómmal meg sokáig nem tudtunk mit kezdeni egymással, teljesen külön utakon jártunk, ami a nyolc év miatt érthető. Ráadásul ő amúgy is függetlenebb típus. Felnőttként kerültünk kicsit közelebb egymáshoz. Kb. akkor, amikor a húszas éveim elején én is elkezdtem a magam életét élni. Szerintem ez nálatok is így lesz. Te leszel harmincas, ő meg korai húszas. Így is lesz generációs különbség, meg majd attól is függ, kinek hogy alakul az élete. Akkor fognak igazán kiderülni, milyen közös dolgok vannak bennetek, ha vannak.
Szerintem nem. A nagyobb(ak) sokat tud(nak) segíteni a kicsi körül, jobban elfogadják. Nem fogják annyira hiányolni az anyjuk kieső figyelmét.
Szóval nem látom kevesebb hátrányát a most divatos 1-2 éves korkülönbséggel szemben, ahol jól láthatóan a nagyobbik még nagyon igényelné az anyjuk figyelmét, de már borít mindent a pici...
Köztünk négy év van öcsémmel, pont ideális minden szempontból.
Csak hátránya van.
A testvérem és köztem 17 év a korkülönbség.
Sokat voltam egyedül kicsiként és szinte sose találkoztunk. 9 voltam mikor neki gyereke született. Sose alakult ki bennem igazi testvéri kötelék iránta. Inkább félegykének éreztem magam mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!