Csak hátránya van a nagy korkülönbségnek testvérek között?
Nyolc év van köztem és a húgom között, míg az öcsémmel csak két év a különbség köztünk.
Mi öcsémmel kicsikorunkban rengeteget játszottunk, komolyan, még barbiztunk is együtt. Persze veszekedések voltak, de vele jó maradt a kapcsolatom.
A húgommal ellenben abszolút nem, vagy csak nagyon ritkán jövünk ki. Őt anya teljesen máshogy nevelte, rengeteget ül a gép/telefon előtt, hisztis, akaratos, követelődző. Ez nyilván lehet nevelési hiba, de én úgy látom, ha anya három gyerek nevelésébe belefáradt. Már én is később jöttem, akkor 31 volt, a húgom születésénél 39.
Ellenben anya nővére fiatalon szült, de két nagyobb gyerek felnevelése után most egy 9 éves lánya van, ő pedig idén lesz 50. Bár ott a két nagyobb gyerek már nem él otthon, de a kisebbnek nagyon jó a kapcsolata mindkettővel, pedig féltesók csak igazából.
Szóval elmondhatjuk, hogy egyén és családfüggő.
Köztünk is 14 év korkülönbség van az öcsémmel és utáltam :(
2-3 hónapos korától kezdve napi szinten voltam vele egyedül hagyva, mert anyám "élni akart". Szóval hazajöttem a suliból, anyám megetette és lelépett több órára. Sajnos azt se vette figyelembe, hogy mikor jön a következő etetési idő... Szóval gyakran volt az, hogy ő sírt az éhségtől, én meg a kétségbeeséstől, anyám meg kinyomott, mikor hívtam. Az gyerek apja meg menekült a gyereke elől kb, kézbe se volt hajlandó venni. Ha sírt, akkor nekem húzott be, hogy kussoltassam be vagy megöli...
Addig jutottunk, hogy az öcsém csak az én ölelésemben nyugodott meg, este közepén anyám a karomba dobta, hogy nyugtassam meg és botrány lett, mikor magamhoz öleltem és azonnal abbahagyta a bőgést.
Én vittem bölcsibe, majd oviba, utána elmenekültem otthonról.
Nagyon kötött volt az egész. Nyári szünetekben pl nem ment ügyeletre bölcsibe se, hanem 7/7 napot az én felügyeletemre volt bízva, mert a szülők fáradtak. Ha beteg volt a gyerek, akkor írattak nekem is orvosi igazolást, hogy ne legyen egyedül, hiába volt akkor már munkanélküli az anyám vagy a gyerek apja (szokásuk felmondani és másokon élősködni).
Ma már kb idegen számomra, szoktunk találkozni családi eseményeken, de 5 éves kora óta nem én "nevelem", tiszta apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!