Szerintetek mi az, ami a testvérek kapcsolatának végleges elromlásához vezethet?
Mondjuk ha egyik igazságtalan a másikkal szemben és a másikat emiatt hátrány éri. Például többször megfigyeltem olyat az életben hogy a felnövő gyerekek közül az egyik elvitt minden szülői örökséget, a többi gyereknek meg nem jutott semmi. Persze az igazságtalan gyereknek az idős szülő gondozása már nem kellett. Ez is a család teljes széthullásához vezetett. És ebben az esetben a szülő is bűnös volt, nem is akármennyire.
De társadalmi szinten is így van ez, vagyis egy igazságtalan társadalom sorsa a folyamatos hanyatlás. Míg például az igazságos Mátyás országáé a virágzás volt.
Olyan is ha pl: adott két lánytestvér és az egyik kikezd a másik barátjával/ férjével.
Láttam már ilyet.
Amikor az egyik megrágalmazza a másikat olyan súlyos dologgal, ami ő maga követett el. Aztán megígéri, hogy bevallja a szülőknek, és abból is újabb rágalmazás lesz. Nem gyerekkorban.
Hogy az ilyen viselkedésnek mi az oka, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!