Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik nagyon messze költöztek...

Akik nagyon messze költöztek a szülőktől: hogyan mondtátok el, hogyan lett végleges a döntés? Mit szóltak?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel hétvégén voltunk a nővéreméknél, és rájöttünk, hogy mi is olyan életet szeretnénk...vagyis nyugodtságot, békét, családot, kis kertesházat, stressz nélküli életet. Mielőtt valaki írná, tudom, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, de nálunk még annyira sincs...Ha kimennénk akkor talán lenne esélyünk arra,hogy lépjünk egyről a kettőre.

Édesapám ágybanfekvő beteg, a párom szülei és az én szüleim ugyanabban a városban élnek...Nem tudjuk magunkban lerendezni az erkölcsi és morális részét a dolgoknak...mindketten úgy érezzük, hogy a költözéssel cserbenhagynánk őket...A párom szülei mai napig is rengeteget segítenek nekünk, nagyon sok mindent köszönhetünk nekik.

Most úgy gondolom, hogy sokat látogatnánk őket, de azért nem ugyanaz, mintha 10-20-100 km lenne a távolság...

Ti hogy döntöttetek? A szüleitek hogy reagáltak?

2014. ápr. 30. 15:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi jöttünk, szüleink nem újjongva, de elfogadták döntésünket.
2014. ápr. 30. 15:27
 2/11 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Én szülőként azt mondom, hogy megszakadna a szívem, de ezt a világ minden kincséért sem mutatnám, és kívánnék sok sikert és az álmaik beteljesülését.
2014. ápr. 30. 15:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A szívem szakadt meg, mert mi külföldre költöztünk. Az első 2 hónap iszonyatos volt. 800 km nem kevés. Sajnos most nem is tudunk hazamenni, csak legkorábban szeptemberben, és már január óta nem voltunk otthon.

A szüleim támogattak minket, tudták,hogy nagyon rossz lesz mindenkinek, hogy ilyen messze sodor minket az élet, de ugyan akkor megmondták, hogy a körülmények miatt maradjunk itt kint, mert itt többre visszük. Egyébként 3 havonta fogunk hazajárni.

2014. ápr. 30. 15:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy döntöttünk, elköltözünk. Ide és ide, ekkor és ekkor, így és így. Majd jövünk látogatóba, és beszélünk telefonon is. Ne aggódjatok.

Kb. ennyit mondtunk. És mentünk.

2014. ápr. 30. 15:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi júniusban költözünk. Anyukám sajnálja, de azt mondta biztos jobb lesz ott megérti. Anyósom nehéz eset..nem akarja se megérteni, se elfogadni. Azt mondja mindig majd nem bírjuk és haza jövünk. Ebbe ringatja magát.. Sír állandóan.
2014. ápr. 30. 15:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak a tervet közöltem, de nagyon jól fogadta.

Mondta, hogy majd minden évben kijön látogatóba, meg mi is jöjjünk haza azért évente egyszer. Megnéztük a repjegy árakat, nem is vészes, ő meg már nyugdíjas apával, szóval ráér, ideje mint a tenger.

Ők legalább nyaralnak, mi is hazalátogatunk, mindenki jól jár.

Főleg ha sikerül páromnak megpályázni azt az állást amire kifejezetten alkalmas, és meghirdették nem olyan rég, és a költözésben is segítenek a szerencsés választottnak. Szóval szurkoljatok! :)

2014. ápr. 30. 15:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Mi végül nem mentünk..mert nem jött össze az, az állás, ami miatt mentünk volna

De

Nem örültek....

Annyit mondtak, hogy egy részük nem örülne ha sikerülne, mert távol leszünk, de tudják, nekünk jobb lenne, úgyhogy mégiscsak örülnének ha sikerülne..

2014. ápr. 30. 16:04
 8/11 A kérdező kommentje:

Mi nem akarjuk csak bejelenteni és menni utána, azért ennél többel tartozunk, úgy érezzük...

A párom most lesz rezidens, az új törvények értelmében minimálbért sem kapja meg, gyereket és családot szeretnénk, így meg nincs rá esélyünk...ezért mennénk.

Szeretnénk főként anyósomékkal megbeszélni a dolgot...

Köszi a válaszokat. Utolsó, sok sikert! :)

2014. ápr. 30. 16:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi is hóapokkal előtte mondtuk, hogy mit tervezünk:)

Amúgy nehezebben viselték azt, amikor elmondtam, hogy tőlük elköltözöm..

60 km-re lakunk tőlük most

2014. ápr. 30. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:
A nővérem egyetem elvégzése után rögtön kiment Londonba. Sajnáltuk, de beláttuk, hogy nekik is jobbak a lehetőségei.
2014. máj. 1. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!