Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez tényleg olyan nagy bűn?

Ez tényleg olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
Nővérem sosem akart férjet, gyereket, és ennek többször is hangot adott. Elfogadtuk. Én viszont akartam és lett is. Felnőttek vagyunk, mindenki éli a saját életét. Az anyukánk odavan a gyerekeimért. Régóta akart már unokát korábban is, és amióta megszülettek, iszonyat boldog, azelőtt sosem láttuk ilyennek. A gyerekeim 1 és 3 évesek. Anya és apa kedvelik a férjemet, hála az égnek, a jó viszony kölcsönös. Gyakran látogatunk haza a szüleimhez. A nővérem otthon lakik, mert nem éri meg egyedül külön költözni (borzalmas albérlet árak vannak)tehát őt is gyakran látjuk. Egy ideje viszont került minket ezért megkérdeztem, hogy megbántottuk e valamivel? Azt felelte, hogy az anyánk bántotta meg, mert benne soha semmit nem értékelt annyira, mint bennem azt, hogy szültem, pedig... (itt kissé vulgárisan fejezte ki, hogy a gyermekáldáshoz csupán a természet ajándéka szükséges, míg az ő hobbijaihoz kemény felkészültség) nem firtattam, hogy mivel jár egy gyerek, sosem panaszkodnék miattuk, még a vita kedvéért sem. De elgondolkoztam, hogy az anyánk vajon tényleg hibát követ el azzal, hogy kimutatja őszintén az érzéseit? Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja. És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj? Tilos unokára vágyni? Amennyire tudom nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja.
2018. dec. 1. 00:26
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
18%

Egyáltalán nem bűn "többre értékelni 2 kisgyereket", 2 embert, 2 unokát, mint akár 2000 futóversenyen szerzett érmet, vagy pénzt vagy akármit.

Az lenne a baj, ha nem így lenne.

A nővéred egy felszínesen gondolkodó buta nő. És önző is, hogy a szülői házból kritizálja az anyját, akit kihasznál. Lakjon külön, és vigye mutogatni a mindig új és új érmeit, annyiszor, ahányszor te viszed a mindig más, naponta változó, növő, mindig újat adó gyerekeidet. Hadd adjanak az érmek is puszikat a nagyinak, mint az unokák. Hadd simogathassa az anyukátok az érmeit, és hadd meséljen nekik szép meséket, hogy milyen aranyos volt az anyukájuk, amikor akkora volt, mint ők.

Ne is törődj vele kérdező. Örülj neki, hogy legalább a rád áldozott ideje az anyukádnak nem dobódott ki a szemétbe, hogy te legalább megadtad neki az érzést, hogy hagy maga után valakiket.

Mert a nővéred mit hagy maga után? A falon, vitrinben az érmeit, amit a halála után kidobhatnak a szemétbe. Ha nem kap észbe, és nem áll oda az unokaöccse-unokahuga mellé, akkor még a sírjára se visz senki virágot. Emlékezni sem fog rá senki, azok közül, akiknél gyorsabban futott, az se, aki a nyakába akasztotta az érmeit.

2018. dec. 1. 05:19
 12/63 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem alapvetően tévúton vagytok.

Az unokáiért rajong, és te csak csatolt rész vagy hozzájuk. Nem neked örül, hanem nektek, vagyis az unokáinak.

Amíg nincs, el se tudod képzelni, hogy miért van sok nagyi megbolondulva. Ugyanúgy érzi azt a szerelemhez hasonló, erős szeretetet, mint az anyák, de neki nem jut a hasfájásból, altatásból, nem ő kínlódik a bilire szoktatással, stb. A legjobb részeit kapja a babázásnak, a hátrányok nélkül. Teljesen más, mint az anyaság.

Nem titeket szeret másképp, hanem az unokáit.

2018. dec. 1. 06:07
 13/63 anonim ***** válasza:
26%

A nővéred féltékeny. Ez elég gyakori a gyerektelen nőknél. Nem tudják feldolgozni, hogy az általuk oly nagyon lenézett anyaság, gyerek mások szemében milyen sokat ér. Komolyan azt hitte, hogy egy újabb futó érem ér annyi az anyja szemében, mint az unikát nézni a karácsonyfa alatt? Gondolom nem olimpiai érem.

Senki sem kötelezi gyerekszülésre, de valljuk be se karrierje (otthon lakik, mert egyedül drága) se családja. Tulajdonképpen mit csinál? Amatőr futó?

2018. dec. 1. 06:28
 14/63 anonim ***** válasza:
21%

Az, hogy kit mi tesz boldoggá, ugyan már ne más határozza meg. Semmi gond sincs azzal, ha a szüleid kimutatják a szeretetüket.

Onnantól kezdve, hogy a nővéred csúnyán beszólt hogy a gyereknevelés semmi az ő hobbijához képest, az egész dologgal nem kell foglalkozni.

Ő lenézhet téged, ő beszólhat neked?

Alapvetően hülyeség a sportsikereket két gyerekkel összehasonlítani.

2018. dec. 1. 06:28
 15/63 anonim ***** válasza:
25%
Azért egy futóverseny érmet meg két unokát összehasonlítani elég meredek. A baj tesódnál van.
2018. dec. 1. 06:34
 16/63 anonim ***** válasza:
30%
Azért egy futóverseny érmet meg két unokát összehasonlítani elég meredek. Mintha azon sértődne meg valaki hogy 2cukorral issza a kávét, a troli mégis piros.
2018. dec. 1. 06:39
 17/63 anonim ***** válasza:
32%

Nővéred magányos, szomorú és felismerte, hogy nincs hová futnia. Lehet ezt anyukádra kenni, rád, de valójában nem ti vagytok a bajának oka.

A nőben nagyon mélyen él a férfi és az utód iránti vágy- melyet ideig-óráig el lehet nyomni mindenfélével - karrier, hobby, sport, utazgatás, élvezkedés -, de az ott van a tudat alatt, amióta ember az ember.

„Tudat alatt egy kis házban ül az ösztön talpig gyászban.” Karinthy

2018. dec. 1. 06:47
 18/63 anonim ***** válasza:
72%
Nem unokára vagyok tilos, hanem tahó módjára sértegetni azt, aki nem így el, ahogy anyád elvárja.
2018. dec. 1. 06:58
 19/63 anonim ***** válasza:
24%
Nem baj örülj neki hogy szereti anyukád az unokákat és férjedet is ,testvéred simán irigy rátok,mert úgy néz ki semmije sincs csak munkája meg az amatőr futó érmei . Illetve borzasztóan magányos ,de ezt viszont maga idézte elő .
2018. dec. 1. 07:28
 20/63 anonim ***** válasza:
31%
Ha objektíven nézzük, nyilván többet ér az unoka mint egy szaros verseny. Meg amúgy is, mit várt, hogy anyukád simogatja majd az érmeit és ujjongva borul elé? A verseny, hobbi, az ő dolga. Én anyám sem borult elém a mérnöki diplomám után, a gyerekeim születése után annál inkább.
2018. dec. 1. 07:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!