Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez tényleg olyan nagy bűn?

Ez tényleg olyan nagy bűn?

Figyelt kérdés
Nővérem sosem akart férjet, gyereket, és ennek többször is hangot adott. Elfogadtuk. Én viszont akartam és lett is. Felnőttek vagyunk, mindenki éli a saját életét. Az anyukánk odavan a gyerekeimért. Régóta akart már unokát korábban is, és amióta megszülettek, iszonyat boldog, azelőtt sosem láttuk ilyennek. A gyerekeim 1 és 3 évesek. Anya és apa kedvelik a férjemet, hála az égnek, a jó viszony kölcsönös. Gyakran látogatunk haza a szüleimhez. A nővérem otthon lakik, mert nem éri meg egyedül külön költözni (borzalmas albérlet árak vannak)tehát őt is gyakran látjuk. Egy ideje viszont került minket ezért megkérdeztem, hogy megbántottuk e valamivel? Azt felelte, hogy az anyánk bántotta meg, mert benne soha semmit nem értékelt annyira, mint bennem azt, hogy szültem, pedig... (itt kissé vulgárisan fejezte ki, hogy a gyermekáldáshoz csupán a természet ajándéka szükséges, míg az ő hobbijaihoz kemény felkészültség) nem firtattam, hogy mivel jár egy gyerek, sosem panaszkodnék miattuk, még a vita kedvéért sem. De elgondolkoztam, hogy az anyánk vajon tényleg hibát követ el azzal, hogy kimutatja őszintén az érzéseit? Szerintem most már el kell tudnunk fogadni a véleményét, nem gyerekek vagyunk, hogy a szemünkbe hazudja, milyen jók vagyunk, akkor is ha nem úgy gondolja. És ha tényleg többre értékel két kisgyereket, mint egy futóversenyen szerzett érmet, azzal mi a baj? Tilos unokára vágyni? Amennyire tudom nem piszkálja a nővéremet azzal, hogy legyen családja, úgy se akar, és ezt mindenki tudja.
2018. dec. 1. 00:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
36%

Ha jól értem, a válaszolók nagy része szerint a nővérrel úgy kéne viselkednie a nagymamának -hiszen már nem anya, hanem nagymama-, mintha különleges nevelésű igényű, fogyatékos gyerek lenne.

Jön a hugi+2 kisgyerek, köszönnek, hogy szia nagyi-szia anyu, erre a nagymamának vagy csak egyszer szabad visszaköszönnie, hogy sziasztok, vagy ha külön-külön köszön a kisebbik lányának meg a 2 unokájának, azaz háromszor, akkor a nagyobbik lányának minden egyes köszönés után oda kéne köszönnie, hogy szia, Zsuzsika, szia, Zsuzsika, szia, Zsuzsika.

Ha ad egy puszit az 1 éves unokájának, akkor, hogy meg ne nehezteljen a nagyobbik lánya, akkor egyből puszit kéne adnia a Zsuzsika-lányának is, ha utána a 3 éves unokát is megpuszilná, hát egyből vissza kéne rohannia a nagyobbik lányához egy puszival, hogy úgy szeretlek, Zsuzsikám. Ha ne adj Isten, még a kisebbik lányát is véletlenül megpuszilná, akkor egyből gyerünk a nagyobbik lányhoz is, hogy nehogy azt higgye, hogy őt kevésbé szereti, és puszillak Zsuzsikám, úgy szeretlek.

Bár igazából úgy néz ki, hogy ez a nővér tényleg fogyatékos, érzelmi fogyatékos. Ahelyett, hogy együtt örülne a család gyerekeinek, részt venne az életükben, ahelyett magát nyalogatja.

Voltak régen is vénlány rokonok a családokban, főleg háborúk után, de mindig megtalálták a helyüket a családban. Szerették is gyerekek őket, hiszen kötöttség híján mindig lehetett hozzájuk menni.

2018. dec. 1. 16:16
 42/63 anonim ***** válasza:
61%
Nem a válaszolók nagy része szerint nem kéne lenézni a gyermektelen nőket.
2018. dec. 1. 16:59
 43/63 anonim ***** válasza:
42%
Nem nézik le a gyerektelen nőket. Csak megértik, hogy a nagyi az unokáit előbbre helyezik az amatőr futóversenyek eredményeinél
2018. dec. 1. 18:55
 44/63 anonim ***** válasza:
50%
Marhaság. Szó sem volt arról, hogy a kérdezőéknél "lenézik" a gyerektelen nőt.
2018. dec. 1. 18:56
 45/63 anonim ***** válasza:
43%

Nem volt kedvem végig olvasni. Szörnyű indulatok feszülnek ilyen “beszélgetésekben”. “Szetrakja a lábát és leszűkült”? Mennyi megvetés van már ebben... azért az anyaság ennél több, meg akkor is, ha nem mindenkinél. De többségében igen.

Én nem éreztem kerdezot ennyire taplonak. Az unoka valószínűleg sok családban vált ki ilyen szélsőséges érzelmeket.

A férjem 45, én 41 voltam, mikor az első gyerekünk született. A velem egykoru sogornom brutálisan kiakadt, mert anyósomek odáig voltak az egy szem unokaert (sogornomnek eddig nem jött össze), és nem tudta megbocsátani, mert ok meg a párommal érzelmi ridegtartásban nőttek fel.

Én megértem a keserűséget, de szörnyű úgy egy társaságban lenni, hogy mindenért beleköt a szülőkbe és belénk, és komolyan néha rettegek, hogy kárt tesz a gyerekben.

Kerdezo: szerintem próbálj érdeklődni a tesod iránt, kerdezgesd az életéről, dolgairól. Ha nem túl izzadtsagszagu, talán segit. Vagy próbálj őszintén beszélni vele.

És lássuk be: egy hús-ver gyerekkel/unokaval tényleg nehéz versenyezni, másra nemigen fog olyan szemmel nézni egy nagyszülő, a saját gyerekere sem.

Ha azonban tényleg elhanyagolja a testveredet, akkor azt neki is kell helyrehoznia.

2018. dec. 1. 21:18
 46/63 anonim ***** válasza:
34%
*“Szetrakja a lábát és leszült” helyesen. (45-ös)
2018. dec. 1. 21:20
 47/63 anonim ***** válasza:
42%

A 32-es tökéletesen megválaszolta a kérdést.

Egy anyának nem lenne szabad különbséget tenni a gyerekei között. Még akkor sem, ha már felnőttek. Tiszteletben kell tartani, hogy mindenkinek más a fontos. Van akinek a sport, jelen esetben a futás, van akinek a gyerek.

Kérdező, te is olyannak tűnsz, mint aki a futást kb semmibe sem veszi. Pedig egy hosszabb távot lefutni nem kis teljesítmény, erős, rendszeres felkészülést igényel. Csak vedd alapul, egy átlag ember attól kidöglik, ha fut pár métert a busz után.

Szóval egy a lényeg, neked a gyerekek a fontosak, neki a futás, ezt el kellene fogadni, és elismerni ha valamit teljesít.

/egy futó anyuka/

2018. dec. 2. 05:12
 48/63 anonim ***** válasza:
24%

Hát ha hivatása van vkinek, kiteljesedik, önálló, akkor az egész nem lenne. Igen, sose önállósodni, csak hobbiknak élni bizony kevesebb mint csak családot alapítani. Igen, a futóverseny kevesebbet ér mint a gyerek. Ha vmi srgítő munkája lenne a nővérednek akkor már az egeész fel se merülne.

Anyád őszinte, tesód irigy valszeg. Te meg tojsz kb az egészre helyesen.

Találjon tesód célt. Mentsen embereket. Műkincseket, tanuljon lépjen tudományos pályára, menjen kertésznek alkosson... számtalan terület van, ami annyira sokat ér. Igen. A futoverseny hobbi nem az. Az csak egy önmagáért hobbi.

2018. dec. 2. 07:29
 49/63 anonim ***** válasza:
38%
Valaki árulja már el, hogy kell egyenrangúan elismerni a futóversenyeket és az unokákat? Simogatni kell az érmeket?
2018. dec. 2. 07:53
 50/63 anonim ***** válasza:
33%

Hát erre én is kíváncsi lennék. Nyilván ha mondjuk szoc munkás lenne a tesó, és segítene embereken fel se merülne az egész sztori. Vagy orvos, vagy barmi segito szakma. Vagy komoly karrierje lenne. De a futoversenyek??? Akkor akik 3 gyerek szulese utan nyernek?? ( mert a tobbseg ezt is azt is megteszi )

De megha olimpiai erem is. Kesobb csinalnak mast az ermesek. Nem wz eremert varjak hogy eletuk vegig ok legyenek a vkik.

2018. dec. 2. 08:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!