Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Magatokhoz vennétek a tesoitok...

Magatokhoz vennétek a tesoitokat? Annyira nehéz :/

Figyelt kérdés

Anyu már nem birja se fizikailag se anyagilag. Húgom 9,5 éves. Mivel anya nem foglalkozik vele így a faluba csavarog, kipróbálta a cigit, visszabeszél, csúnyán beszél..Öcsém 4,5 éves értelmi fogyatékos. Fejlesztésekre kell hordani.

Apu 2 éve meghalt. Nagyszülök külföldön laknak.

A legidősebb bátyám nem vállalja, mert ott van már 3 gyerek. A középső bátyám nem fogja öcsit fejlesztésre hordani, sogornő megmondta. A legkisebb bátyám félig még otthon lakik.

Én a párommal élek 1 éve saját házunk van. Mindketten otthon dolgozunk. A havi bevételünk kb. netto 230.000.

Páromnak mondtam mi lenne ha nálunk lennének a gyerekek. Először azt mondta nevelőszük lehet jobbak lennének. Megemlítettem anyának én voltam a rossz, meg hogyan nézem ki belőle hogy odaadja a gyerekeit valami drogosoknak..Most azt mondja estére hogy megerölteti magát és kibirja. De nem szeretném ha szenvedne.

Ti mit tennétek? Anyánál hosszu távon nem lenne jó helyük. Én pedig nem akarom szétszakitani őket.

Annyira nehéz. :/ Azt mondta anya ha nálunk lesznek jövő szeptemberben jöhetnek.

19L

2017. júl. 4. 21:36
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

44 éves. Megbeszéltük hogy a családi pótlékot ilyeneket természetesen én fogom megkapni nem ő.

Azt mondta ő élni fog, pihenni stb.

1000% hogy nálam lesznek a kicsik. Csak anya nem fogja elengedni őket mert mondtam neki hogy könnyen el lehet intézni hogy én legyek a gyámja a kicsiknek de nem, meg papirt is akar irni hozzá, meg hadd legyen még velük stb.

2017. júl. 12. 16:12
 42/55 anonim ***** válasza:
80%
Gratulálok anyádnak. Ő élni meg pihenni fog, a te életed meg tönkre fog menni.
2017. júl. 12. 16:18
 43/55 anonim ***** válasza:
Hat engem nem vettek magukhoz az idősebb testvéreim....en pedig ha bármi ilyesmi lenne a kistestveremmel akkor rögtön magamhoz vennem mar csak azert is
2017. júl. 14. 19:38
 44/55 anonim ***** válasza:
85%

Bocs kérdező, hogy ezt mondom, de te sem százon pörögsz az biztos, ha neked sincs semmi kifogásod az ellen, amit a debil anyád csinál.

Tulajdonképpen kinyomott még 2 gyereket a nagy semmire, majd útközben rájött, hogy neki nincs kedve tovább nevelni őket és tovább foglalkozni velük, inkább a nyakadba sózza őket mint 2 megunt játékot, ő meg hadd éljen és szórakozzon. Ne haragudj, de ezek után anyádat istenesen szájba kéne verni minimum kétszer.

"Látszik hogy imádja a gyerekeit de nem bírja."

"Ha nem vállaljuk maradnak."

Ékes bizonyítéka annak, hogy szülni a legfelelőtlenebb barom is tud. És ha kérdező te ehhez asszisztálsz, akkor csak tedd tönkre a fiatalságodat és az életedet 2 olyan gyerekkel, akiknek a nevelése és támogatása ANYÁD feladata LENNE. Egy sérült gyerek nevelése és anyagi támogatása még egy normális család számára is megterhelő, hát még nektek...Azzal sincs semmi gondod, hogy anyád kijelentette, hogy biztos nem fogja őket támogatni?

És nagyon naiv vagy, ha azt gondolod ezek után, hogy anyád imádja őket. Neki a gyerekek egyértelműen csak koloncok a nyakán. Ha tényleg szeretné őket, akkor nem bánna úgy velük, mint valami kézről-kézre adható, továbbajándékozható játékokkal. Szerinted az a szeretet jele, hogy kijelenti, hogy "ha neked nem kellenek a kölkök akkor maradnak"? Anyád miatt te most tulajdonképpen lemondasz arról, hogy saját gyereked legyen, mindezt azért, hogy te nevelhesd a testvéreidet, amire anyád már lusta.

Ha meg tényleg tarthatatlan vagy, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy messziről elkerülitek anyátokat. Nem érdemli meg, hogy valaki felé köpjön. Pláne ezek után. Éljen csak egyedül.

2017. júl. 19. 13:23
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de így biztos, hogy nem venném magamhoz egyiket sem 44 éves!!!! Nem 60. Élni akar és VELED mi lesz te mikor fogsz élni vagy a párod? Rátok sózza a gyerekeket de ne izgul a családit meg az árvát te a büdös életben nem fogod látni mert neki valamiből ELNIE kell. Gratulálok nem sokáig lesz párkapcsolatod
2017. júl. 20. 16:45
 46/55 A kérdező kommentje:

Akkor ti mit csinálnátok???

Vegignéznetek ahogy a hugotok drogos lesz?? Vagy hogy öcsétek hogy megy tönkre értelmileg?? Mert anya már fejlesztésre se hajlandó hordani, kisebbik bátyám hordja.

2017. júl. 25. 17:39
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor ti mit csinálnátok???

Vegignéznetek ahogy a hugotok drogos lesz?? Vagy hogy öcsétek hogy megy tönkre értelmileg?? Mert anya már fejlesztésre se hajlandó hordani, kisebbik bátyám hordja."

Fognám magam, és feljelenteném a hülye anyádat végre a gyámügyön. Fogd már fel, hogy a testvéreid felnevelése és ellátása ANYÁD FELADATA! Nem azt mondom, hogy ne vedd őket magadhoz, de elképesztő, hogy neked anyád hozzáállásával semmi különösebb gondod sincs. Ha anyád sz@rik a testvéreidre, és még kezelésre se hordja a kisebbiket, akkor nem az a megoldás, hogy leveszed anyád nyakáról a "terhet", hanem az, hogy rákényszerítitek arra, hogy ha már egyszer szült pluszba 2 gyereket, akkor azokat normálisan, ANYÁHOZ MÉLTÓAN ellássa és felnevelje. A ti nyakatokba dobni őket a legegyszerűbb.

Mennyi ideig tart bemenned a gyámügyre? Hidd el, nem fogják anyád pártját fogni, abban biztos lehetsz. A testvéreidnek meg egy pótanya is jobb, mint az "eredeti". Ha magadhoz veszed őket, attól gondolod, hogy megoldódik a húgod meg az öcséd problémái hirtelen megoldódnak? Egyáltalán nem. Ide segítség kell, meg a gyámügy, akik jól p csán billentik anyádat.

2017. júl. 25. 20:13
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

"Vegignéznetek ahogy a hugotok drogos lesz?? Vagy hogy öcsétek hogy megy tönkre értelmileg?? Mert anya már fejlesztésre se hajlandó hordani, kisebbik bátyám hordja."

Attól, hogy magadhoz veszed őket, a problémák még nem fognak automatikusan megoldódni. Te 19 évesen nem fogod tudni a húgod problémáit megoldani, és ugyanúgy nem fogod tudni őket eltartani.

És erre szinte 100%, hogy a párkapcsolatod is rá fog menni. Egyedül leszel, boldogtalanul, szegénységben a 2 testvéreddel azért, mert anyád olyan felelőtlen és gerinctelenül gusztustalan, hogy eldobja magától a gyerekeket csak azért, hogy bulizhasson, de még pénzzel sem fogja őket támogatni.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha neked semmi komolyabb kivetnivalód nincs anyáddal szemben, akkor te sem vagy semmivel sem különb nála. Ide komolyabb segítség kell, és én is azt mondom, hogy ha szereted a testvéreidet, akkor ebből nem fogod kihagyni a gyámügyet.

De én értesíteném a nagyszülőket is, hiába laknak külföldön. Nem hiszem, hogy anyád szüleinek ehhez ne lenne 1-2 szava.

2017. júl. 25. 20:23
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező, itt a válaszadók többsége egy dologra próbál kilyukadni, és én is ezen a véleményen vagyok.

Figyelj:

A lényeget már leírták, hogy neked is nehéz életed volt, és épphogy rendeződik most.

De te a testvéreidet nem fogod tudni felnevelni és ellátni, ebben biztos vagyok. Egy fogyatékos gyerek nevelése, kezelésekre hordása iszonyatosan megterhelő feladat még egy tapasztalt, felnőtt anyának is, nem hogy egy 19 évesnek. Ilyen fiatalon fix, hogy ezt a kapcsolatotok a pároddal nem fogja bírni. Ráadásul ott van a húgod is. Azt írod, nagyon problémás, és egyre rosszabb. Ha anyádra nem hallgat semennyire, akkor szerinted majd rád fog? Szerinted majd te meg tudod nevelni?

A húgod ilyen viselkedéssel nagy problémát fog jelenteni neked, és nem kizárt, hogy plusz kiadásokat is fog okozni. Ráadásul azzal legyél tisztában, hogy 14 éves koráig kiskorú. Azaz ha bajba keveredik, vagy valami zűrt csinál, akkor a rendőrség vagy a gyámügy nem téged fog felkeresni, hanem anyádat. Ha pedig a gyámügy megtudja, hogy anyád rátok sózta a 2 kiskorú gyerekét mert ő nem akarja őket tovább nevelni (márpedig meg fogják tudni, mert nem hazudhattok, és a gyerek elhelyezésnek is folyamata van a gyámügyön keresztül), akkor anyádat iszonyat el fogják meszelni, ezt semmiképp sem fogja megúszni.

És ekkora keresetből nem fogsz tudni eltartani még plusz két kisgyereket, pláne úgy, hogy az egyiknek még a terápiáit is fizetni kell. Ezt sehogy sem fogod tudni kivitelezni, és ráadásul a párod is otthagyhat, mert őszintén szólva senki sem akarna 2 potyautast eltartani azért, mert anyád erre lusta és csapnivaló szülő. Elhiszem, hogy szereted a testvéreidet, meg jót akarsz nekik, de így csak a problémákat odázod el.

A legtisztább az lenne, ha tényleg bemennétek a gyámügyre, és egyszerűen segítséget kérnétek, felvázolva őszintén a teljes helyzetet. Ők majd tudják, mit kell tenni. De az, amit anyád csinál vagy csinálni akar, semmilyen formában sem elfogadható és nem tolerálható. És ha jól tudom a gyermekelhelyezéshez nyomós indok is kell, amit meg is vizsgálnak. Ha kiderül, hogy anyád el tudná őket tartani de nem teszi, meg nem akarja, és a fogyatékos testvéredtől a fejlesztéseket is megvonja mert neki ahhoz nincs kedve, akkor a gyámügy iszonyat módon rá fog szállni anyádra, de meg is érdemli.

Tehát megoldás: ezen a héten szépen besétálsz a gyámügyre, és segítséget kértek. Értesíted a nagyszüleidet is, lényegtelen, hogy hol élnek, plusz ha van, valami közelebbi rokont is. Hidd el, a helyzetet valahogy biztos meg lehet oldani. A testvéreidnek sem lenne jó az, ha hozzátok kerülne, és szűkölködni kéne nagyon, plusz a húgod állandóan problémázik. És a te kapcsolatodnak sem tenne ez semennyire sem jó.

2017. júl. 25. 21:46
 50/55 A kérdező kommentje:

Húgom valamiért tud rám hallgatni. Mert én határozott vagyok meg tudok nemet mondani.

Nagyszülőknek elmondtam kb.lesz@rják. A gyámügy mit csinálna? Kb.semmit. Max.elveszik őket anyától. Öcsém fejlesztője meg TB alapon megy. Anya folyamatosan fejlesztőzik vele otthon de este 10-kor legalább 1 órát egy 4 evessel. Ez se normális.

Ha egyedül maradnék a gyerekkel lenne segitségem.

2017. júl. 25. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!