Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Magatokhoz vennétek a tesoitok...

Magatokhoz vennétek a tesoitokat? Annyira nehéz :/

Figyelt kérdés

Anyu már nem birja se fizikailag se anyagilag. Húgom 9,5 éves. Mivel anya nem foglalkozik vele így a faluba csavarog, kipróbálta a cigit, visszabeszél, csúnyán beszél..Öcsém 4,5 éves értelmi fogyatékos. Fejlesztésekre kell hordani.

Apu 2 éve meghalt. Nagyszülök külföldön laknak.

A legidősebb bátyám nem vállalja, mert ott van már 3 gyerek. A középső bátyám nem fogja öcsit fejlesztésre hordani, sogornő megmondta. A legkisebb bátyám félig még otthon lakik.

Én a párommal élek 1 éve saját házunk van. Mindketten otthon dolgozunk. A havi bevételünk kb. netto 230.000.

Páromnak mondtam mi lenne ha nálunk lennének a gyerekek. Először azt mondta nevelőszük lehet jobbak lennének. Megemlítettem anyának én voltam a rossz, meg hogyan nézem ki belőle hogy odaadja a gyerekeit valami drogosoknak..Most azt mondja estére hogy megerölteti magát és kibirja. De nem szeretném ha szenvedne.

Ti mit tennétek? Anyánál hosszu távon nem lenne jó helyük. Én pedig nem akarom szétszakitani őket.

Annyira nehéz. :/ Azt mondta anya ha nálunk lesznek jövő szeptemberben jöhetnek.

19L

2017. júl. 4. 21:36
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az anyáról van szó, hanem a testvérekről. Az anyát vehetjük úgy is, hogy megszűnt létezni, akárhogyan. "

De, az anyáról van szó. aki nem munkaképtelen, nem magatehetetlen beteg, csak másra lőcsölné a két problémás gyerekét. Ez NEM igy működik. A szülő kötelessége felnevelni ha már megszülte, nem a testvéreié, nem a nagyszülőké, ugyanis nem halott az anya.

2017. júl. 6. 19:25
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az anyáról van szó, hanem a testvérekről. Az anyát vehetjük úgy is, hogy megszűnt létezni, akárhogyan. "

Ez nagyon nem így működik. Egy anyának KÖTELESSÉGE eltartani és nevelni, gondozni a gyerekét, ha már megszülte! Nem dobhatja őket csak úgy a nagyobbik gyerekei nyakára, csak azért, mert őkelme megunta az anyaszerepet és nem akarja többet a gyerekeket. Pontosan erre írtam, hogy szájba verném az ilyen ostoba némbert, aki amellett, hogy magát is alig tudja eltartani, még szül gyereket is a nyomorba, utána meg le akar mondani róla, mert neki a gyerekhez nincs kedve.

Én a kérdező helyében már rég felnyomtam volna ezt a felelőtlen idiótát a gyámügyön. Nem a gyerek feladata a testvérei ruháztatása, nevelése, finanszírozása, pláne nem úgy, hogy még a nagyobbik gyerekek élete sincs egyenesben. Egy sérült gyerek nevelése és gondozása egy felnőtt, érett nőnek is nehezére esne, nemhogy egy 19 évesnek...

Ebben az egészben egyedül anyuka a hibás, és teljesen megértem, hogy minden gyereke a 2 kicsi kivételével elköltözött. Én is otthagynék egy ilyen felelőtlen barmot a francba.

Én viszont kérdező nem biztatlak abban, hogy magadhoz vedd őket. A saját életedet, fiatalságodat tennéd ezzel tönkre, és nem a te feladatod őket felnevelni. Az meg már csak hab a tortán, hogy a hülye anyád úgy kezeli őket, mint valami megunt kisállatokat, hogy ha "nem viszed őket akkor maradnak". Nekem az első utam mindenképp a gyámügyre lenne. Anyádnál kb minden jobb.

2017. júl. 6. 20:32
 33/55 anonim ***** válasza:
34%

20.32.

Jelen pillanatban teljesen mindegy, hogy mi a véleményünk az anyáról.

A kérdezőnek joga van eldönteni, hogy mit csinál, ettól függetlenül. Viszont ő fog a lelkiismeretével élni, nem mi, az okos, az anyát elítélők. Akik közül elég kevesen lehettek hasonló helyzetben.

Mellesleg, mi pedig még csak a kérdező elmondásából ismerjük a helyzetet.

2017. júl. 6. 20:57
 34/55 A kérdező kommentje:

Döntöttem..Magamhoz veszem őket. 14 hónap múlva jönnek. Suli is eldöntve, gyerekorvosnak is utánanéztem

Most is magyaráz hogy nincs pénze mosóporra, de azért tegnap vett TV-t, 2 telefont..

Látszik hogy imádja a gyerekeit de nem bírja..

Öcsémnél súlyosabb a helyzet fejlesztés terén, szerintem azt is én oldom meg hosszútávon.

2017. júl. 6. 21:10
 35/55 anonim ***** válasza:
100%
14 hónap múlva?? miért akkor? ezt minél hamarabb kellene megoldani, hisz a gyerekeknek nem ez kell. továbbra se tartom jó ötletnek. emelje ki őket inkább a gyámügy. kap anyuka láthatást és meg van oldva.
2017. júl. 6. 22:00
 36/55 A kérdező kommentje:
Mert anya szerint mire megirja a papirokat, a gyámügy meg a bíróság nekünk ítéli őket ahhoz kell 1 év.
2017. júl. 6. 22:22
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Ne légy szégyellős segítséget kérni. Mindenki szívesen segít, ha tudja, hogy hogyan, mikor, mire van szükséged.

NEM VAGY EGYEDÜL!

2017. júl. 6. 23:03
 38/55 anonim ***** válasza:
77%
Hétfőn szeditek a papírokat, aztán besétáltok a gyámügyre. Elmondjátok a helyzetet és családbafogadod őket. a határozat maximum egy hónapon belül megvan, ami jogerős, de már aznap kaptok egy jegyzőkönyvet. Aztán mehet a menet. Az én nagyobb gyerekemnek anyukám volt a gyámja, amíg tanultam. Csak kérni kellett. És egészen addig így marad, mármint fennáll a családbafogadás, míg együtt el nem mentek és kéritek a megszűntetést.
2017. júl. 6. 23:47
 39/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. júl. 7. 09:54
 40/55 anonim ***** válasza:
Nagy franc az anyud, mégis hány éves?Mi az,hogy nem birja már csak a 2 kicsivel lenne dolga?TV.-re telefonra jut, inkább ki akar használni titeket.Amit kap támogatást a gyerekek után,azt követeljed,ha mégis nálad lesznek a gyerekek.Es az anyud mit fog csinálni,hamár a tesóid nem lesznek ott?
2017. júl. 12. 12:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!