Magatokhoz vennétek a tesoitokat? Annyira nehéz :/
Anyu már nem birja se fizikailag se anyagilag. Húgom 9,5 éves. Mivel anya nem foglalkozik vele így a faluba csavarog, kipróbálta a cigit, visszabeszél, csúnyán beszél..Öcsém 4,5 éves értelmi fogyatékos. Fejlesztésekre kell hordani.
Apu 2 éve meghalt. Nagyszülök külföldön laknak.
A legidősebb bátyám nem vállalja, mert ott van már 3 gyerek. A középső bátyám nem fogja öcsit fejlesztésre hordani, sogornő megmondta. A legkisebb bátyám félig még otthon lakik.
Én a párommal élek 1 éve saját házunk van. Mindketten otthon dolgozunk. A havi bevételünk kb. netto 230.000.
Páromnak mondtam mi lenne ha nálunk lennének a gyerekek. Először azt mondta nevelőszük lehet jobbak lennének. Megemlítettem anyának én voltam a rossz, meg hogyan nézem ki belőle hogy odaadja a gyerekeit valami drogosoknak..Most azt mondja estére hogy megerölteti magát és kibirja. De nem szeretném ha szenvedne.
Ti mit tennétek? Anyánál hosszu távon nem lenne jó helyük. Én pedig nem akarom szétszakitani őket.
Annyira nehéz. :/ Azt mondta anya ha nálunk lesznek jövő szeptemberben jöhetnek.
19L
Te jó Isten!
Magyar családmodell 2017. Édes kedves jó anyádnak mi a bánatért kellett 6 gyereket szülnie a nincstelenségbe? Megsúgom, hogy a barátod pár hónapon (ha nem héten) belül el fog hagyni a francba, és teljesen jogosan. Egy fiatal, éppen hogy felnőtt srác még saját gyereket sem akar, nem hogy a barátnője neveletlen húgát meg a beteg kisöccsét nevelje. Ez teljesen abszurd. Ezt az édesanyátoknak kell megoldania, értsd ezalatt, hogy egye meg amit főzött.
Szerintem nem magatokhoz kéne venni, ha felosztani, hogy mikor ki megy hozzájuk segíteni, akár velük élni, mindig más testvér egy-egy hétig. Négy testvér, havonta kb 1 hét jutna mindegyikre.
Segítséget kérni közösségi szolgálatoktól is, hogy az anyuka talpra tudjon állni. Beszervezni a nagyszülőket, hogy jöjjenek azok is. Persze, amilyen az élet, biztos a meghalt apa szülei, és nem az anyáé; mi?
Szégyen lenne, ha egy ekkora és eddig egészségesnek tűnő családban nevelőszülőkhöz kerülnének a gyerekek.
Kérjetek segítséget, minden lehetséges közösségi-egyházi elérhető helyről. Aki kér, az kap, sokan szívesen segítenek, de nem tudják, hogy kinek, hol van szüksége rá.
Köszönöm a vlászokat.
Anya nem támogatna minket anyagilag szerintem. Megmondta hogy az unokáira se vigyázz több napot és nem is vesz nekik semmit de imádja őket.
Anya részéről csak nagypapa él aki öreg szóval ő nem vállalja. Apa részről csak a nagyi él ő azt mondta így járt anya.
Anyu azt mondta 2 hónapunk van dönteni. Ha nem vállaljuk maradnak.
Nem. Lehet, hogy én könnyen mondom, mert nincs testvérem, de gyerekem van, és a gyerekvállalásról nem mondanék le azért, hogy a testvéreimet neveljem. Neked valószínűleg le kell.
Ketten kerestek 230 ezret, amire én a két tesó mellett nem mernék sajátot vállalni. A párod pedig ezt meg fogja unni. Neki a tesóid idegenek, miért mondana le a jövőjéről miattuk?
Nekem pont 9 és fél éves a testvérem és nem venném magamhoz. Az a helyzet, hogy 25 éves vagyok, most indult be a karrierem, párommal összeköltöztünk. Szeretjük a testvéremet mindketten, de nem tenném ki ennek a kapcsolatunkat.
Ideiglenesen oké lenne, de örökké nem. Mi is szeretnénk saját gyereket vagy többet is akár, de a pénzt nem sz*rjuk (már bocsánat).
Ez anyád felelőssége egyedül, de ha te felhozod neki, hogy mehetne hozzátok, akkor kapni fog a lehetőségen, hidd el. Én csírájában elfojtanám ezt, mert lehet, anyád még örül is neki, hogy végre lepasszolhatja őket. Mondd csak meg neki, hogy nem vállalod, maximum segítesz ebben-abban.
Vannak helyzetek amikor nem igazán van választás és a te eseted pont nem olyan.
Jó későn jött húgomat mi neveljük a 2 gyerekünkkel együtt,immáron 3 éve, 11 éves és pokoli nehéz vele. Természetesen rendszeresen megkapjuk tőle,hogy nem mi vagyunk az anyukája és az apukája, utál minket,nem parancsolhatunk neki. Persze azért vannak jobb időszakok,de ahogy egyre jobban kamaszodik egyre nehezebb vele. Nálunk azért más a helyzet mert a szüleim autó balesetbe meghaltak, húgom súlyos sérülésekkel,de testileg maradandó sérülés nélkül megúszta. Lelkileg viszont :(
Szóval nem egy fáklyás menet, 19 évesen meg aztán pláne nem lenne az 2 testvérrel, pláne,hogy az egyik nem egészséges. Lényegébe úgy teljesen megszűnne a magán életetek és kettesbe se igazán tudnátok túl sok időt tölteni és ez azért nem bizti,hogy jó hatással lesz a kapcsolatotokra miután nem a saját gyereketek miatt borul az egész és jön a sok lemondás beteg gyereknél meg a rengeteg lemondás és mind ezt nagyon fiatalon. Az se éppen tenne nekik jót,hogy befogadod aztán 1 hónap múlva már vágod is vissza anyukádhoz őket mert már csurig vagytok az egésszel. Anyukádnak próbálj segíteni,de tanulja meg rendezni az életét és rendesen felnevelni azt a 2 gyerekét.
Nem tudom mi legyen annyira rossz :/
Ma fél 5-kor is én keltem fel a gyerekekhez mert ő visszafeküdt aludni. Azóta fent vagyok..
Valahogy az évek során kialakult bennem egy nevelés, mert amugy azért költöztem el itthonról mert elegem volt hogy a 2 kicsivel nekem kell suli mellett foglalkoznom.. Szóval nem tudom mennyire birnám.
Az, hogy nem a te dolgod lenne, hanem az anyádé, az egy dolog. DE! a testvéreidnek a leírás alapján sokkal jobb lenne.
Igen, én ebben a helyzetben feltétlenül befogadnám őket - megbeszélve a többi testvérrel, hogy néha besegítenek (de azért nem számítva rá, hogy tényleg be is tartják az ígéretet).
Természetesen gyámüggyel le kell papírozni mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!