Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez nem szemét...

Szerintetek ez nem szemét viselkedés?

Figyelt kérdés

A bátyám barátnőjéről van szó.

Minden második hétvégét meg sokszor hétköznap is itt van nálunk.

Amúgy is egy idegesítő személy, de még réá is tetéz.

Nem állunk olyan fényesen anyagilag, ő meg igen.

Ilyen hétvégi alkalmakkal elmennek a bátyámmal vásárolni maguknak éddességet, nassolnivalót. Plusz vagy elmennek étterembe vacsorázni vagy rendelnek haza maguknak kaját a legdrágább étteremből és azt eszik miközbe mi éppen paprikás krumplit.

2015. dec. 4. 17:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is tapintatlan és neveletlen viselkedés ez, teljesen függetlenül az anyagiaktól.

Eszembe se jutott volna a barátomékhoz, külön magamnak rendelni kaját, és az asztaluknál, közéjük ülve megenni. Utálok nasizni, volt úgy, hogy vittem nálunk termett gyümölcsöt (kertes házunk volt), átadtam a háziasszonynak azzal, hogy a családé. Később anyósoméknál is megettem, amit feltálalt, legfeljebb keveset szedtem abból, amit nem szeretek, sokszor felajánlottam, hogy most én főzök, ő csináljon mást vagy pihenjen, vagy elkértem a listát és bevásároltam nekik, a pénzt meg nem fogadtam el, mondván, hogy úgyis leeszem.:-)

Ha ennyire nem felel meg a csajnak a kajátok, hívja el hozzájuk a bátyádat gyakrabban. Én biztos rászóltam volna már anyud helyében, hogy szívesen látom ebédre, de arra, amit én főztem, az én házamba, az én asztalomhoz ne hozzon rendelt kaját, egye meg máshol.

2015. dec. 4. 19:32
 52/84 anonim ***** válasza:
82%

"hogy 2 köbméter vizet elpacsálajnak egy fürdés alkalmával."

2 köbméter víz 11 átlag fekvőfürdőkádat töltene meg.

2015. dec. 4. 19:40
 53/84 anonim ***** válasza:
77%
Pfuu mennyi érdekes gondolkodású ember van. De tudjátok mit? ha szerintetek ez helyes, akkor azt kívánom nektek, hogy a gyereketek párja, egye előttetek a jobbnál jobb ételeket, miközben ti meggebedtek annyira kívánjátok, de nem futja rá. Hisz számotokra ez az ideális nem igaz? Szerintem meg igen is bunkóság. Ha én a páromnál alszom hétvégén, mindig viszek valamit, hol egy egész csirkét, hol egy tálca süteményt, üdítőt, sosem megyek üres kézzel. Rezsibe nem szállok be, de csak két hetente vagyok ott, minden páros hétvégén a párom van nálunk,tehát ezt kompenzáljuk. Főzni együtt szoktam az anyukájával, és együtt is eszünk. Ha meg pizzát ennénk, rendelünk még egyet. Anyagilag nem visel meg, de én pl nem tudnék jó étvággyal enni úgy, hogy a többiek mellettem nem ehetik. Azt hittem eddig ez a természetes, mert a környezetemben is ezt látom. Sőt, szombat délelőttönként, ha otthon van, segítek takarítani, ha meg dolgozik, ebéddel várjuk, mire hazaér. 17/L
2015. dec. 4. 19:43
 54/84 A kérdező kommentje:

oké akkor a 2 köbméter vízzel túloztam, de minimum 1szer mindig újra töltik a kádat.

igen két hetente jön de akkor péntek délutántól itt van és hétfőn reggel együtt mennek suliba.

nem mi nem leszünk kevesebbek egy tál ételtől, és nem lenne baj ha enne abból amit anya főz.

2015. dec. 4. 19:58
 55/84 anonim ***** válasza:
82%

53#, igazat adok neked és egyébként én is megrökönyödök a hozzászólásokat olvasva. Nekünk otthon mindig azt tanították, hogy ha kinyitok egy csomag cukrot, kínáljak meg mindenkit.

Nem tudom minek kellett ebbe beleszőni azt, hogy fizessen vagy ne fizessen a lány.

Nyilván nem pénzt várnak tőle, hanem egy kis jómodort.

Nem tudom, hogy mit gondolnak azok az emberek, akik szerint ez teljesen oké. Beleképzelhetnék magukat a helyzetbe, hogy odajön egy idegen lány, és az arcuk előtt húst zabál, miközben nekik arra nem futja, de még csak annyit sem kérdez, hogy szabad-e vagy hogy kérnek-e ők is.

Amúgy a srác sem semmi, hogy ezt hagyja...mármint érdekes, hogy mindent a barátnő fizet.

2015. dec. 4. 20:00
 56/84 anonim ***** válasza:
55%
Úristen, nem csodálom, hogy gyűlölik a magyarokat a világban!
2015. dec. 4. 20:01
 57/84 anonim ***** válasza:
21%

17 éves vagy, nyugodtan vállalhatsz diákmunkát, azért bőven kapsz annyi pénzt, amiből lehet hétvégén pizzát rendelni és chipset meg csokit venni.

A bátyád meg a barátnője azt csinálnak, amit akarnak. Ne várd már el, hogy ha a saját pénzéből vesz magának egy csomag chipset, akkor az egész pereputtyot körbekínálja vele.

Szimplán irigy vagy, és kész, ennyi. Nekik több van, és jobb, mint nektek.

De persze ha a csaj a ti kajátokat enné, akkor azon lennél felháborodva, hogy milyen gazdag, mégis eleszi előletek a paprikás krumplit.

De gondolom annak örülnél igazából, ha minden alkalommal rendelne nektek is 1-1 marhasültet, meg vinne nektek csokit és chipset.

Ha meg elmennek étterembe, abban pláne nem értem, mi ennyire felháborító.

Nagyon irigy vagy. Menj dolgozni, aztán vegyél meg magadnak mindent, mielőtt teljesen besárgulsz.

2015. dec. 4. 20:04
 58/84 anonim ***** válasza:
32%
soha életemben nem mondtam még ki emberre hogy buta. De te az vagy. Egyformát sem tudsz hazudni, meg nem is vagy megértő, csak végtelen irigy. A testvérednek külön élete van, te erre vagy irigy. Nemhogy szeretnéd, támogatnád, kicsinyeskedsz vacsoraalapanyagokon... Phű, de örülök, hogy nem vagy a tesóm
2015. dec. 4. 20:09
 59/84 anonim ***** válasza:
77%

Komolyan szerintetek az normális, hogy mondjuk ülök a kanapén a pasim családjával, nézünk egy filmet, előveszek egy zacskó chipset, megbontom és megeszem?

Mert ha ezt tartjátok elfogadhatónak, akkor egy nagyon rossz irányba haladunk. :)

2015. dec. 4. 20:10
 60/84 anonim ***** válasza:
66%

Az eredeti kérdésre válaszolva:

Nekem ezzel vegyes érzéseim vannak:

Ha a csaj az asztalnál a családdal együtt eszik drága kaját, miközben a család olcsóbbat, akkor bunkó. (De mégcsak nem is főleg ezért, hanem mert az anyuka főztjét ilyen szinten elutasítani bunkóság.) Ha a családdal ebédel az ő házukban, akkor igenis kibírja és megeszi a paprikás krumplit.

Ha a család körében bont meg egy chipset vagy nasit szintén bunkó, azért egy körbekínálást illene tennie.

Ha a barátjával elmennek étterembe, ahhoz semmi közöd.

Ha elvonulnak a szobába kajálni, szintén az ő dolguk.

Szóval azért nem fekete-fehér a dolog.

És itt elsősorban a barátod tudná megoldani a helyzetet.

2015. dec. 4. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!