Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
abban egyet értek, hogy nem génhiba ha valaki szereti a nagy lakzit.
az se génhiba ha szereti a piros ferrárit.
az se ha a szereti a gyémánt nyakéket.
valóban josos igény ezeket szeretni.
de könyörgöm, a saját pénzéből szeresse.
de az ha elszórtam másfél milliót s most gondban vagyok mert nincs másik másfél millióm nagy lagzira s család cimén azt kell fejni akinek megvan ennek a pénznek a másik fele mert nem szórta el...
Helyesen cselekedtél, hogy nem adtad oda. Nagyon remélem, azért, hogy megbékélnek majd.
Viszont, ha mentél volna az esküvőre a 20000 nekem egy testvértől kevés lenne nászajándéknak.
Illetve, ha mondjuk nem esküvőre kéne, hanem, vinné a bank a házát vagy ilyesmi, akkor én odaadnám az én húgomnak, mondjuk az fel sem merülne nálunk, hogy nem adja vissza.
Ne haragudj kérdező, hogy ezt mondom, de jobb is, hogy megszabadultál ezektől a barmoktól.
A tesód szerintem nagyon is jól tudja, hogy milyen helyzetbe hozott téged.
Ebben a helyzetben akármit döntesz, nincs jó választás.
Ha odaadod, akkor biztos, hogy nem látod viszont. Ha vissza mered kérni, akkor te leszel az ügyeletes szemétláda a családban, mert milyen dolog az, hogy a testvéredtől visszaköveteled a pénzt, stb stb.
Ha nem adod oda, akkor is te leszel a szemét, mert milyen dolog az, hogy nem segíted a testvéredet, és nem támogatod a felesleges rongyrázását a gyerekeid rovására. (megjegyzem, nagyon jól döntöttél, hogy nem adtad oda)
Én így, ha vissza is vonná a "nem vagy meghívva az esküvőre" szöveget, akkor sem mennék el már. Anyádat is kiosztanám a francba, hogy gyönyörű nagymama, akinek az egyik gyerekének a felelőtlen, mások zsebére építkező nagy bulija fontosabb, mint a saját unokái. Az a pénz, a tiéd. Se anyád, se a tesód nem dolgozott meg érte, és anyukád NEKTEK adta felesbe. Az onnantól már a tiétek, és neki semmi beleszólása nincs abba, hogy te mire költöd és mire nem. A testvéred is egy számító dög, ha tudta, hogy lagzija lesz, és mégis mást vett a pénzéből, mondván, "a testvérem úgyis odaadja az ő részét". A nővéred mintha eleve úgy számolt volna, hogy mind a 3 millió az övé.
Szánalmas testvéred van, és anyukád is szégyellheti magát, amiért még az ő pártját fogja, és képesek ezt tenni veled.
Légy erős, és oszd ki mint a kettőt a francba! Ne hagyd magad, mert csak rád szállnak! Anyukád egyáltalán nem nagymamához méltóan viselkedik, nővéred meg felelőtlen és iszonyat önző, plusz rohadtul pénzéhes, ha ő többmilliós bevételt akar az esküvőjén, pedig az esküvő az esküvő, és nem a rokonok megfejéséről szól.
Hát a vőlegény kapott egy autót a nővértől az ő pénzéből.
Most meg azt reméli,hogy pénz híján megmenekül az esküvőtől.
És drukkol,hogy a kérdező ne adja oda a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!