Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
"Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel... "
Ez épp elég ok, indok, érv, hogy ne add oda a pénzt.
Ha tudta (gondolom), hogy férjhez megy, akkor miért is szórta el a pénzt?
Ki garantálja, hogy visszakapod az örökséget, ami nem két forint?
És mi arra a garancia, hogy a menyasszonytáncból összejön annyi?
Mi van, ha nem fizeti? Lepapírozzátok? És ha nem fizeti, visszapereled? Ha kell, ráküldöd a végrehajtót? Akkor nem te leszel a szemét?
Annyiban anyukádnak igaza van, hogy ha nem mond le a javatokra, akkor mind az övé, ő döntené el, mi legyen a pénzzel...
De lemondott, egyenlő arányban a javatokra... a nővéred tudta, hogy férjhez akart menni, miért nem tartalékolt?
Esetleg akkor adnám, ha tud garanciát adni... Mondjuk írassa visszafizetésig a nevedre a házát, vagy a kocsiját... például.
Szerintem úgy add oda hogy írtok róla papírt! Ez most lehet hogy hülyén hangzik és le leszek hurrogva de 1,5 millió a testvérek között is annyi!
Tőlünk akart kölcsönkérni a párom tesója pont ilyen összeget (végül nem került rá sor) de Ő kijelentette az anyjuk előtt hogy csak közjegyző által hitelesített papírral/szerződéssel hajlandó kölcsönvenni a pénzt(tehát a kölcsönkérő ragaszkodott volna a papírhoz). Aztán jött a felháborodás az anyjuk részéről de hát testvérek vagytok. Sógornőm mondta hogy nem 5 és nem is 50 ezerről van szó! Ez komoly pénz ahhoz hogy csak a levegőben lógjon hogy majd!
A pénz a te tulajdonod innentől Te rendelkezel vele.
Szerintem nem számít szemétségnek ha valaki a tulajdonával rendelkezik.
Vicces, szemétség ha nem adsz oda olyan pénzt miért nem dolgoztál meg de a tied olyan annak aki szintén nem dolgozott meg érte de nem az övé.
Édesanyád eldöntötte hogy lemond a pénzről.
Szerintem ha a testvéreddel vagy édesanyáddal rossz kapcsolat lenne azért mert nem mondasz le a pénzedről, akkor nem is nagyon kell tartani vele a kapcsolatot.
Mi ez, pénzt ad azért hogy utána megszabhassa mire költsed?
Kérdező, legyél olyan szíves, hogy mindenkit elküldesz a halál vérvörös f***ára.
Oda ne add a pénzt.
1. Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. A drága nővéred olyan esküvőt szervezzen, amilyet megengedhet magának.
2. 3 gyermeked van, igenis szükséges és nagyon jó dolog a biztonsági tartalék.
3. A nővéred sajnos nem tűnik olyan embernek, aki "tud bánni" a pénzzel. Ez a "menyasszonytáncból visszaadom" dolog bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
Nem lenne szemétség.
Nem is értem, miért várja el a nővéred, hogy add neki oda. Ugyanannyit kaptatok, ő meg elszórta a sajátját, így járt. Gondolom tudta, hogy az esküvő nem ingyen van.
Engem nem érdeklne, ki mi mond. Ha a rokonok szerint te vagy a szemét, mondd meg nekik, hogy akkor dodják össze ők a pénzt, végülis a tesód úgyis kifizeti, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!