Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
lakás felüjitás vagy esküvő.
inkább az elöbbiből kéne visszafogni ha az utóbbira nem lesz elég, nem pedig a 3 gyerekes testvér pénzérre spekulálni.
persze gazdaságilag igaza van a másik testvérnek, valóban gazdaságosabb a példa szerinti lakáj felujitás és esküvő mindkettő drágán, kereten felül, a testvér pénzével kipotólva.
és hogy ő miből fogja felnevelni a 3 gyerekét?
ha elszedtük a pénzét, akkor az már az ő problémája. ki nem szarja le? minek adta oda nekem, ha anyagi gondjai vannak 3 gyerekkel?
tudhatta volna az előzményekből, hogy nem biztos hogy vissza tudom adni mert elöbb ujitok fel lakást s csak utána gondolkozom ,mennyi lesz az esküvő.
a leirtak alapján ez valahogy igy megy a testvér és az anya gondolataiban is.
felajánlok egy sört fogadáskép, hogy ha a kérdező kitart, s nem adja a pénzt oda, a házasulandók találnak egy másik fejőstehét akiből a hiányzó pénzt lefejik.
van valaki aki szintén felteszi a sört ellenem?
és felajánlok egy 4 évi szavatosággal bíró huskonzervet fogadáskép, hogy az uj fejőstehén a szavatosságán végéig nem fogja megadni a pénzt.
van aki felteszi ellenem?
a nyertes utolsó napon befalhatja a nyereményét, akkor még nem romlott.
sólettet kérnék, a pacalt nem szeretem.
Itt kölcsönről van szó, nem arról, hogy az egyik testvértől anyuka utólag elveszi az adott pénzt, hogy a másik királyi lagziját finanszírozza.
Alapvetően itt erről szólt az egész, anyuka is ezt mondta, nővére is ezt mondta, ez a szándék, egy olyan anya, aki lemond az örökségéről, és 50-50-be elosztja a gyerekei között az nem hiszem, hogy pár hónap múlva már ki akarná forgatni egyik gyerekét a másik javára.
Felelősségre neveli, hát ja, azt is könnyű ám mondani, vagyis könnyebb mint megtenni.
Senki nem ver senkijével semmit, idézem: "amúgy is hamar visszakapnám". És ezt az anyja mondta, gyanítom ha nővérke nem adná vissza akkor anyuka a nővérkét döngölné a földbe, hogy mégis hogyan meri ezt meghúzni...
Ha viszont - mert a kérdező ismeri a saját családját -, nem bízik a nővérében, ismeri, tudja, hogy égeti a zsebét a pénz, akkor meg meg kell neki mondani, meg anyuka elé őszintén kiállni, hogy nem adok mert sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés eséllyel látnám viszont.
Mindenkinek eltérőek a prioritásai, én magam sem szeretem a felvágós, itatós nagy lagzikat, de van akinek erre van igénye, ez igény, nem rossz jellem, nem génhiba, igény.
Ha az ember gondban van, mindegy, hogy saját hibájából vagy tulajdonságából fakadóan, a család az utolsó pont ahonnan segítséget tud várni ez ad egyfajta biztos pontot, ez adja a lélekközösség egy részét, aki önző módon kategorikusan kihúzza magát az ilyen szituációkból az nem lesz jobb ember mint aki túl messzire merészkedik.
De hát ez a mentalitás, az egész, ez az egész szituáció nagyon jellemzi a magyar családok zömét.
Legyen eszed, kérlek!! Ne add oda a pénzt! Rohadt egy dolog tékozolni azzal a gondolattal, hogy majd más segít rajtunk! Valószínűleg ha odaadnád a pénzt, soha többé nem kapnád vissza. Ez így nem való. Gondolj magadra és a családodra, ebben az országban a mai körülmények között nagyon nehéz megélni, főlek 3 gyermekkel, ne dobd el azt a kicsi kis támaszt, ami van! Ha a nővéred ilyen volt, tanuljon a hibáiból!
És már ne haragudj, ha az esküvő tárgytalan és anyukád sem fogad, akkor szép kis család az ilyen!
Ha nem adod oda, jól döntesz, a helyedben én is ezt tenném és szerintem itt mindenki, aki írt. Kitartást!
Utolsó!
Olvass vissza! A kérdező nem adta oda a pénzt! A harmadik oldal elején írta!
amúgy azoknak akik nem olvasták végig a nővérke pénzköltésének nyoma sincs tehát nem felújításra ment el. több mint egy milliót nyom nélkül elkölteni miközben tudja hogy lagzit akar...
ha lenne vmi ésszerű magyarázata más lenne. (és már ha 1.5 millát akar akkor se titkolózzon, mert olyan helyre ment hogy senkinek köze nincs hozzá)
Az a helyzet, hogy ha anyukád nektek adta a pénzt, akkor utána ne szóljon bele, hogy mit csináljatok vele. Semmi köze hozzá - akkor tartotta volna meg magának. Senkit nem érdekel, hogy nem dolgoztál meg érte: ő sem, és a nővéred sem. Vagy szólt volna bele a tesód pénzügyeibe is, akkor most nem itt tartana.
A másik, hogy a mi esküvőnk napra pontosan ma egy éve volt, és annyira nem jött be, amire számítottunk, hogy múlt hónapban sikerült visszafizetnünk a pluszban kölcsönkért pénzeket. Szóval a menyasszonytánc kevés biztosítéknak.
Amit a tesód csinál (anyáddal együtt), nagyon csúnya zsarolás.
Ugyanakkor sajnálom a helyzetet, biztos fáj neked. De a TE pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!