Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
Kilyenkor kenyszeredett mosoly szajhuzas esetleg dunnyoges az am beleferne.
Ezek meg vannak rola gyozpdve h ez a penz jar nekik vagyis jo eselyel.soha nem kaptad volna vissza...
Tuti meg fognak hívni mert utolsó pillanatban rájönnek h a te nászajándékodra is szükség lenne, de én tuti nem mennék ha csak a pénzem miatt hívnak.
Mond amúgy azt h elköltötted.
Gratulálok édesanyádnak! :((
Mit ér neked a család?! A SAJÁT családod számít, a 3 gyermeked, s nem azok a rokonok, akik a ti tartalékotokból akarnak rongyrázós lagzit.
Na a sok marha, sikerült egy jó kis családi csetepatét kirobbantaniuk.
Ha az anyja akkora szemét lenne akkor nem centire felesbe adta volna oda az örökségét nekik, sőt oda se adta volna.
Egyik testvér kért a másiktól pénzt, a másiknak van családja ez kizárja az esetleges teljes örökség kölcsönadását, de az bizony szent igaz, hogy az a fajta sarkos gondolkodás, hogy hagyjál, nem adok semmit, nekem csak a családomra, mármint az újra szabad már csak gondolni ugyanolyan önző dolog mint a másik fülét rágni a teljes összegért.
Sok lelki nyomorék járhat erre az oldalra, hogy képtelenek érzékelni ennek az egész ügynek a mélységét.
# 55
Ja, csak akkor számít a régi család amikor anyuka lepasszolja az örökséget...
a 3 gyerek számit, akiket a rongyrázással nem lehet párhuzamba állítani.
elhiszem, hogy egyszer van csak egy életben esküvő, ez nem indok arra hogy mástól vegyük el azt a pénzt ami nekünk is megvolt korábban csak elszórtuk.
érdekes hogy 3 gyerekes anyának megvan az a pénz - gondolom rendesen beosztotta - gyerektelen párnak meg nincs meg.
gondolom elszórták olyanra ami nem egyszer csak kevésszer van az életben.
egy jó nyaralás, egy jó autó, buli, stb.
s most hogy elfogyot el akarják kérni attól ami egyszer van - esküvő, bár ilyen embereknek nem valószinű, hogy esküvőből is csak egy lesz.
s akkor meg azért nem tudják majd visszaadni, mert ugyanugy fontosabb a második esküvőn a rongyrázás mint visszaadni a 3 gyerekes testvérnek a pénzt.
nem lehetett nehéz azt a másfél milliót megtartani s nem elkölteni.
elszórni sokkalta könnyebb...
és nem viccből nem szórta el a kérdező, hanem mert nagyon jól tudja, 3 gyerek mellett mennyire nehéz pénzt keresni
Lehet éppen házfelújításra kellett a pénz, ha eljegyezték egymást, nem biztos ám, hogy mindenki kaszinózik meg vedel akinek némi örökség szakad a nyakába.
Nem írta kérdező semmit arról, mire ment el a nővérénél a pénz.
Ahelyett, hogy a kérdező a fogd a pénzt és fuss, ne adj senkinek csak kapd helyett inkább próbált volna kompromisszumos megoldást ajánlni, akkor lehet, hogy nem menne a drámázás.
Szerintem az anyjának van még a leginkább igaza, sok majom írja, hogy hát milyen anya az ilyen, na látszik vagy nem volt gyerekszobájuk, vagy 13 évesek, ugyanis egy anyának a gyerekei és a gyerekek érdekei akkor is a legfontosabbak között vannak, ha éppen az egyik másik baromságot csinál.
Egy anya ilyenkor látja, na az egyiknek szüksége lenne időlegesen arra, ami a másiknak van, egyszerűsítve, egyik gondban van másik nincs, segíteni kell annak amelyik gondban van. Egy normális anyának nincs olyan, hogy hülyegyerek meg okos gyerek, gyereke gyereke.
Testvéreknél már nem biztos, hogy így van, de ott is működnie kéne egyfajta segítek ha gondban vagy szituációnak, aki ennek elutasítását ráfogja arra, hogy neki külön családja van, akkor az tényleg költözzön az Antarktisztra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!