Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg szemétség részemről,...

Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?

Figyelt kérdés

A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.

A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.

Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.

Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.

Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.

2015. ápr. 1. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
Kérdező, van valami előrelépés?
2015. ápr. 2. 14:34
 42/81 A kérdező kommentje:

Van, ha egyáltalán előrelépésnek lehet nevezni.

Reggel hívott a nővérem, én elmondtam, hogy nem adom a pénzt, mire először lecsapta a telefont, majd írt egy sms-t, hogy az esküvői meghívás tárgytalan.

Délután anyu hívott és beolvasott, hogy ha nekem ennyit ér a család, akkor húsvétkor sem kell őket meglátogatnunk.

Miután kibőgtem magam próbálom jobb színben látni a világot, de most még nem nagyon megy.

2015. ápr. 3. 18:44
 43/81 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy jobban jársz olyan rokonok nélkül, akik csak a pénzed miatt kíváncsiak rád. Van 3 gyereked, neked rájuk kell elsősorban tekintettel lenned, de ha ők nem lennének, akkor sem várhatná el senki, hogy ajándékba osztogasd az örökséged. (Mert az lenne a vége.) Aki ezek után nem kíváncsi rád, attól nem lesz szegényebb az életed.
2015. ápr. 3. 18:50
 44/81 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom. :(

Majd biztos lenyugszanak a kedélyek.

Anyukádra nagyon ne haragudj (csak picit), ő is nem kicsi nyomás alatt lehet!

2015. ápr. 3. 19:01
 45/81 anonim ***** válasza:
100%

őszintén?

tegyél rájuk magasról!

egyik se komplett. majd összegyűjtik vagy vesznek fel kölcsönt és megoldják.

ne lássa rajtad h bánt a dolog!!!

jól döntötél! gyerekeid vannak, rájuk kell gondolnod!

2015. ápr. 3. 19:17
 46/81 anonim ***** válasza:
100%
Meg se várták, miért mondtál nemet? Sajnálom h ilyen a családod, de jól döntöttél!
2015. ápr. 3. 19:30
 47/81 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is helyesen döntöttél.

Ha odaadnád a pénzt, azt már biztos, hogy nem kapnád vissza.

Amíg a családodat csak addig érdekled, ameddig van pénzed, addig jobban jársz, ha nem foglalkozol velük.

2015. ápr. 3. 20:00
 48/81 anonim ***** válasza:
100%

atya isten! Jól döntöttél! Tarts ki, majd megnyugszanak. Ha most engedsz 1. egész életedbe te leszel az, akit majd "előkapnak" bármi kínjuk van, 2. bánni fogod, mert azt a pénzt nem fogod viszont látni és majd eszedbe jut a 3 gyerek beiskolázásakor, érettségi, diplomaosztójukon, esküvőjükön, ne adj isten betegségüknél, hogy de "hülye vagyok, miért adtam oda"!!!

Húsvétkor menjetek akkor el valahova, kapcsolódjatok ki, ha már anyukád így tett! Megbékél majd, tesód meg oldja meg!

2015. ápr. 3. 20:31
 49/81 anonim ***** válasza:
Eh ilyen bunko rokonokert nem kar. Meg jo hogy nem.mennek oda.s veszik el eroszakkal a penzt toled. A rokonat az ember.nem valogathatja meg de azt hogy tartja e veluk a kapcsolatot, azt igen.
2015. ápr. 3. 21:32
 50/81 anonim ***** válasza:
En sem orulok ha nem.adnak kolcson de azert viselkedek...
2015. ápr. 3. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!