Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
Most én ki fogok lógni a sorból és vállalom a lepontozást, de én a saját testvéremnek kölcsön adnék. Sőt, miután jobb anyagi helyzetben vagyok, mint ő, kölcsön is szoktam. Mindig szép lassan visszakapom.
Nekünk olyan a viszonyunk, hogy segítjük egymást és nem akarunk kiszúrni a másikkal (pl. nem adjuk vissza, amit kölcsön kértünk).
Ha félsz, hogy lába kél, akkor írjatok róla papírt.
Beszéljétek meg, hogy a lakodalom után visszaadja ami bejött, ami esetleg hiányzik, azt pedig részletekben visszafizeti. Ha nincs a közeljövőben konkrét terved, akkor azért a 1,5% kamatért nincs értelme bankban tartani, ha a családtagot ki tudsz segíteni.
Ha rossz viszonyban vagytok, akkor érthető az aggodalmad, de ha nem, akkor elszomorító, hogy az ember nem számíthat a családtagjaira (oda-vissza igaz, mert te sem számítasz arra, hogy ő vissza adja)
Ne add oda.
Te pénzed, és lehet hogy nem látod viszont.
Mindenkinek saját magáról kell gondoskodnia. Ha nem költette volna el akkor most olyan lagzi lehetne amilyet ő akar...
Miért te fizesd neki a dolgot? Az ő esküvője.
Ne adj neki egy fillert se!
Vagyis adhatsz ha akarsz, de keszulj fel akkor arra, hogy sosem latod viszont!
"esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból" - ha ezt tenyleg igy tervezne, akkor felvehetne szemelyi kolcsont is, amit utana visszafizet. De nyilvan csak etet teged.
Mi nászajándéknak 20000Ft-ot szántunk és ahogy a többi meghívottal beszélgettünk, mi még sokat is adunk. A legtöbben 5000Ft-ot adnak. Nem szokás nálunk ilyen nagyszabású esküvőt tartani. Ebből kiindulva attól félek, hogy nem jön vissza a pénz a táncból és akkor futhatunk a pénzünk után.
Igen, ha úgy nézzük, mi vagyunk jobb anyagi helyzetben, mert mindketten dolgozunk, de a kiadásunk is jóval több. Őket támogatják a szüleink is, se rezsit, se lakbért nem kell fizetniük, nekünk meg mindent magunknak kell megoldani.
Nem tudom mire ment el a pénze, gondolom felélték, mert semmi maradandó nem lett belőle. Novemberben kaptuk meg a pénzt és akkor már tudtuk, hogy esküvő lesz. Én is azt hittem, hogy ebből fogja fizetni, ezért is ért váratlanul a kérése.
Köszönöm a válaszaitokat!
Más lenne a helyzet, ha valami életbevágó dologra kellene, de így én is úgy érzem, hogy hiba lenne odaadni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!