Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?
A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.
A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.
Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.
Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.
Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.
Mondd azt, hogy lekötöttétek, és nem tudod felbontani.
Anyukádnak meg nem csak egy gyereke van, hanem kettő, ezt mondd meg neki.
minden család más, minden testvér más, de ne haragudj meg a te tesódnak semmiképp sem adnék a kezébe ekkora összeget! Ha tényleg úgy van, hogy 5000 ft-okat adnak a menya táncba, akkor hogy akarja abból visszaadni?
Nem leszel gonosz, ezért ne legyen egy álmatlan éjszakád sem!
Az egy szuper ötlet, hogy le van kötve és nem tudod kivenni a bankból, vagy csak nagy pénzveszteség árán, és ezt ugye ő sem akarja! (vagy de?!) Csak mintha írtad volna, hogy kérsz pár nap gondolkodási időt :S Akkor kellett volna mondani rögtön a bankos dolgot! Valamit gyorsan találj ki!Valami váratlan kiadást,ami hirtelen jött! (pl: a gyerekeknek akarjátok berakni a bankba, vagy kocsit akartok, vagy házfelújítás amit már a párod el is kezdett, valami ilyesmit!) Irj majd mi lett a vége!
én megmondanám, hogy sorryka de nem.
ha nem vettek semmi maradandót akkor mégis mire ment el?
5ezret adnak esküvőn akkor mégis mennyi vendég lesz? tuti deficites lenne a buli. az életben nem látnád a pénzt. az meg, hogy nem kellett érte megdolgoznod. és? kapott ő is ua-t mint te, neked van eszed, neki nem. így járt.
37-es akkor adjál neki te kölcsön 1,5 milliót!
Mi a baj azzal ha valaki (többen) azt írta papír legyen róla?!
A kérdezőnek családja van gyerekei, a nővére meg már akkor tudta hogy lesz lagzija amikor kezében volt a pénz. ÉS igenis ha kölcsönadja legalább tudja hogy mire ment el a nővére 1,5 milliója!
Segíteni egy dolog! Idiótának meg nem kell lenni.
Én anyukádnak megmondanám, hogy szégyellje magát a nővéred, amiért tudta, hogy esküvője lesz, de nem spórolt, mert úgy gondolta, hogy te majd úgyis kifizeted a lagziját. Meg különben is, anyudnak 2 gyereke van, és nem csak a nővéred az egyetlen gyerek.
A leírásod alapján én ezer forintot sem bíznék a nővéredre, nem hogy másfél milliót! Jól teszed, hogy nem adod oda a pénzt, mert esélyes, hogy azt soha többé nem látnád, és ha visszakérnéd, még te lennél a szemét.
Nővéred tipikusan olyan ember, aki semennyire sem tud bánni a pénzzel. ne add oda neki a pénzt! Ha megsértődnek, ő bajuk.
Eleve pofátlanság más vagyonából álomesküvőt szervezni, és a nővéred ezek szerint az esküvőre úgy tekint, mint valami pénzforrásra. Igen kevés az az esküvő, ami pozitívra jön ki pénzügyileg, és még akkor sem nagy összeg a "nyereség". Nem hogy másfél millió, de szerintem több százezer FT sem jönne össze nekik.
Ha odaadtad volna, akkor futkoshatnál a pénzedért, és még téged tartanának bunkó szemétnek, hogy vissza mered kérni. A testvéred is egy gerinctelen bunkó, hogy ilyen aljasan lehúzná a 3 gyerekes húgát. Én megmondtam volna neki, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Mi a francnak akar "álomesküvőt" ha nem bírja egyedül kifizetni? Ne más pénzéből akarjon hatalmas lagzit csapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!