Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg szemétség részemről,...

Tényleg szemétség részemről, ha nem adom oda a pénzt?

Figyelt kérdés

A dédpapánk után édesanyám örökölt volna, de ő lemondott a nővérem és az én javamra. Mindketten kaptunk 1,5M forintot.

A nővérem már elköltötte a pénze javát, azt mondta még 380000Ft van meg belőle, viszont most szervezik az esküvőjüket, ami augusztusban lesz és szeretné tőlem elkérni az örökséget. Azt mondja, az esküvő után visszaadja a menyasszonytáncból.

Én kapásból nemet mondtam, de annyira erősködött, hogy egy kis gondolkodási időt kértem tőle.

Anyuékkal beszéltem és anyu szerint szemétség lenne azt a pénzt nem odaadni, hiszen nem én dolgoztam meg érte és amúgy is hamar visszakapnám.

Baj, ha én ezután is túl bizonytalannak érzem ezt a majd visszaadom dolgot? Nem élünk nagy lábon, nekünk ez nagyon nagy pénz és hogy őszinte legyek 3 gyerekkel valami hatalmas ajándéknak fogtam föl ezt a vésztartalékot. Ugyanakkor nagyon rossz, hogy ha nem adom, a teljes családom lesz rólam rossz véleménnyel.

2015. ápr. 1. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
86%

Mondd azt, hogy lekötöttétek, és nem tudod felbontani.

Anyukádnak meg nem csak egy gyereke van, hanem kettő, ezt mondd meg neki.

2015. ápr. 1. 18:55
 32/81 anonim ***** válasza:
5%
Tudod mi lenne a legjobb? adsz neki 2-300000 forintot és tudja le a naszajandekot.... e is lehetne 1 megoldas nem?
2015. ápr. 1. 19:10
 33/81 anonim ***** válasza:

minden család más, minden testvér más, de ne haragudj meg a te tesódnak semmiképp sem adnék a kezébe ekkora összeget! Ha tényleg úgy van, hogy 5000 ft-okat adnak a menya táncba, akkor hogy akarja abból visszaadni?

Nem leszel gonosz, ezért ne legyen egy álmatlan éjszakád sem!

Az egy szuper ötlet, hogy le van kötve és nem tudod kivenni a bankból, vagy csak nagy pénzveszteség árán, és ezt ugye ő sem akarja! (vagy de?!) Csak mintha írtad volna, hogy kérsz pár nap gondolkodási időt :S Akkor kellett volna mondani rögtön a bankos dolgot! Valamit gyorsan találj ki!Valami váratlan kiadást,ami hirtelen jött! (pl: a gyerekeknek akarjátok berakni a bankba, vagy kocsit akartok, vagy házfelújítás amit már a párod el is kezdett, valami ilyesmit!) Irj majd mi lett a vége!

2015. ápr. 1. 19:44
 34/81 anonim ***** válasza:

én megmondanám, hogy sorryka de nem.

ha nem vettek semmi maradandót akkor mégis mire ment el?

5ezret adnak esküvőn akkor mégis mennyi vendég lesz? tuti deficites lenne a buli. az életben nem látnád a pénzt. az meg, hogy nem kellett érte megdolgoznod. és? kapott ő is ua-t mint te, neked van eszed, neki nem. így járt.

2015. ápr. 1. 19:51
 35/81 anonim ***** válasza:
56%
Mond azt h lekötötted 10 évre a gyerekek egyetemét fogod finanszírozni belőle. Nem akarsz elesni a kamatoktól ami augusztusig jönne.
2015. ápr. 1. 20:49
 36/81 anonim ***** válasza:
Nem adnám oda neki. Ő is ugyanannyi pénzt kapott, mint te. Ha elszórta, így járt. Mondhatod azt, hogy hosszú távra le lett kötve a pénz, nem tudsz hozzáférni akármikor.
2015. ápr. 1. 23:19
 37/81 anonim ***** válasza:
100%

37-es akkor adjál neki te kölcsön 1,5 milliót!

Mi a baj azzal ha valaki (többen) azt írta papír legyen róla?!

A kérdezőnek családja van gyerekei, a nővére meg már akkor tudta hogy lesz lagzija amikor kezében volt a pénz. ÉS igenis ha kölcsönadja legalább tudja hogy mire ment el a nővére 1,5 milliója!

Segíteni egy dolog! Idiótának meg nem kell lenni.

2015. ápr. 2. 08:36
 38/81 anonim ***** válasza:

Én anyukádnak megmondanám, hogy szégyellje magát a nővéred, amiért tudta, hogy esküvője lesz, de nem spórolt, mert úgy gondolta, hogy te majd úgyis kifizeted a lagziját. Meg különben is, anyudnak 2 gyereke van, és nem csak a nővéred az egyetlen gyerek.

A leírásod alapján én ezer forintot sem bíznék a nővéredre, nem hogy másfél milliót! Jól teszed, hogy nem adod oda a pénzt, mert esélyes, hogy azt soha többé nem látnád, és ha visszakérnéd, még te lennél a szemét.

2015. ápr. 2. 09:31
 39/81 anonim ***** válasza:

Nővéred tipikusan olyan ember, aki semennyire sem tud bánni a pénzzel. ne add oda neki a pénzt! Ha megsértődnek, ő bajuk.

Eleve pofátlanság más vagyonából álomesküvőt szervezni, és a nővéred ezek szerint az esküvőre úgy tekint, mint valami pénzforrásra. Igen kevés az az esküvő, ami pozitívra jön ki pénzügyileg, és még akkor sem nagy összeg a "nyereség". Nem hogy másfél millió, de szerintem több százezer FT sem jönne össze nekik.

Ha odaadtad volna, akkor futkoshatnál a pénzedért, és még téged tartanának bunkó szemétnek, hogy vissza mered kérni. A testvéred is egy gerinctelen bunkó, hogy ilyen aljasan lehúzná a 3 gyerekes húgát. Én megmondtam volna neki, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Mi a francnak akar "álomesküvőt" ha nem bírja egyedül kifizetni? Ne más pénzéből akarjon hatalmas lagzit csapni.

2015. ápr. 2. 09:38
 40/81 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak a nővérednek, hanem az édesanyádnak is szégyellnie kellene magát. Tipikusan az a család vagytok, ahol van két testvér, és az egyik ’szegény, szerencsétlen’, támogatásra szorul, aztán kiderül, hogy saját magának köszönhetően tart ott ahol van, ráadásul még szülői támogatással sem tud egyről a kettőre jutni. A másik testvér meg, aki dolgozik tisztességesen, gyűjtöget, félretesz, még ő segítsen ’szegénykének’.
2015. ápr. 2. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!