Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem kellett volna előbb tőlem...

Nem kellett volna előbb tőlem kérnie a pénzt, mielőtt mindenkinek szétkürtöli, hogy nem adtam vissza?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja kölcsönkértem a tesómtól, és az az igazság, hogy múlthónapban kellett volna visszafizessem. Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom. Időközben pedig az egész családnak és ismerősöknek szétkürtölte, hogy én milyen megbízhatatlan vagyok, mert nem adtam vissza a pénzét.

aug. 15. 15:52
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
82%

Te is rögtön kígyót békát kiabálsz rá, ahelyett, hogy megkérdezted volna, hogy miért nem neked szólt előbb...Gondolom, ciki szemtől szembe, nem? Pedig ő volt az, aki kihúzott a sz.rból és segített, ezt valahogy elfelejted. Te meg ezzel mocsok módon visszaéltél. Hogy a fészkes fenébe lehet azt elfelejteni, hogy tartozol valakinek?!

Gondolj bele kicsit az ő helyzetébe, mielőtt te is ugyanazt csinálod, mint feltehetőleg ő: a legrosszabbat feltételezed. Kényelmetlen volt a helyzete, hogy megegyeztetek, segített neked, amikor bajban voltál, és akkor nem adod meg a pénzt...Lehet, ő is úgy gondolta, hogy ciki neki felhozni, meg ha mondja neked, akkor azzal mit ér el, esetleg hárítasz (mert ha dizetőképes lennél, feltételezhetően már megadtad volna), és ha rokonnak panaszkodik, majd visszajut hozzád, elszégyelled magad és akkor megadod.

Mégis milyen dolog már, hogy neki kell futnia apénze után, mert ezek szerint a szavad ennyit ér...igen, ennyit ér, megbízhatatlan vagy. Ezt bebizonyítottad. Ha nem hallod vissza rokontól, akkor mikor jutott volna eszede, hogy tartozol? Sohanapján kiskedden?! Nem tartottad magadat ahhoz, ami meg volt beszélve, július rég elmúlt. Nincs mit szépíteni, megbízhatatlan vagy. Ciki mások előtt? Hát...így jártál!

aug. 16. 06:43
 42/48 anonim ***** válasza:
100%
Minek kell kölcsön adni
aug. 16. 07:23
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy lehet véletlenül elfelejteni, hogy tartozol valakinek? Főleg úgy, hogy megvan a pénz visszaadni.

Ennek úgy kellett volna működnie, hogy amint összejött az összeg, másnap mész a testvéredhez és odaadod.

Erre te véletlenül elfelejted. WTF?

Szóval, igen, rhadt megbízhatatlan vagy, ez tény, akkor is, hogyha neked nem tetszik az igazság.

aug. 16. 08:29
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, neked jogod volt elfelejteni, és ezzel tökéletesen bebizonyítottad a szavahihetőségedet és megbízhatóságodat, neki meg joga volt így reagálnia erre. Nehogy már még ő puhatolózzon nálad, miután hatalmas szívességet tett, és ő legyen a bunkó, mert családon belül osztja rólad az információt (ami mellesleg hálás dolog, mert ezek után biztosan mindenki kétszer is meggondolná, ha te pénzt kérnél...). Elhiszem, hogy kínos, de ha egyszer ilyen vagy, akkor nincs min megsértődni, sőt, ha most még nekiállsz feljebb, akkor végképp magad alatt vágod a fát.
aug. 16. 08:57
 45/48 anonim ***** válasza:
67%

Én nem kurtoltem volna világgá, de biztos hogy nem is mentem volna utánad hogy hol van a pénzem.

Ember, te kértél kölcsön, ezt fejben kell tartani, nem opció hogy hupsz bocsika elfelejtettem. És nem neki kell rakerdeznie. Lehet hogy rosszul esik hogy körbekürtölte a rokonságot, de ezt első körben te cseszted el.

aug. 17. 06:57
 46/48 anonim ***** válasza:
Lehet hogy valaki bántotta a testvéreket régebben, ezért nem alakult ki hogy asszertíven, simán a napi beszélgetés részeként szóljon a kölcsönadó testvér, ennek nem is kell külön programpontnak lennie, simán a természes mindennapi kedvesség része. Talán afféle tabuk vagy gátlások akadoztatják a napi kommunikációt, legalábbis nálunk testvérpárnál pont ez volt. Sok tabutéma volt köztünk az emlékek miatt, és a kapcsolat inkább hasonlított valami szakmai viszonyhoz (az érdeklődésünk közös volt, mindketten az algbra, matematika, programozás világa felé hajlottunk már a 70-es 80-as évek óta). Sajnos sok verés meg részegség volt a családban a szülőktől, miközben felnőttünk. Felnőttként nem volt az a természetes mindennapi beszélgetéses testvéri kapcsoalat, bár ez lassan javulófélbe vált a későbbi évek során.
aug. 17. 10:01
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg volt beszélve mikor kell visszaadnod, akkor már nehogy ő legyen a hibás, hogy nem adod vissza
aug. 18. 20:02
 48/48 NPeti11 ***** válasza:
Magadtól kellet volna vissza adni szó nélkül megbeszélt határidőre. Mivel ezt nem tetted meg persze, hogy elmondta mindenkinek hogy megbízhatatlan vagy.
szept. 11. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!