Nem kellett volna előbb tőlem kérnie a pénzt, mielőtt mindenkinek szétkürtöli, hogy nem adtam vissza?
Figyelt kérdés
Néhány hónapja kölcsönkértem a tesómtól, és az az igazság, hogy múlthónapban kellett volna visszafizessem. Csakhogy teljesen megfeledkeztem róla, pedig megvolt a pénz, és a tesmóm sem szólt, hogy ideje visszaadnom. Időközben pedig az egész családnak és ismerősöknek szétkürtölte, hogy én milyen megbízhatatlan vagyok, mert nem adtam vissza a pénzét.aug. 15. 15:52
21/48 anonim válasza:
Ha múlt hónapban kellett megadni, és meg is volt a pénz, miért nem adtad meg azonnal, ahogy meglett a pénz?
22/48 anonim válasza:
Mit hisztizel már? Még te vagy felháborodva? 0 felelősségvállalás, 0 saját hibád felismerése. Legközelebb azonnal add vissza a tartozásod, és ne te hisztériázz.
23/48 A kérdező kommentje:
Igenis vállalom a felelősséget, és szégyellem is, hogy elfelejtettem. Csak azt nem értem, hogy miért nem nekem szólt, mielőtt még lejáratott.
aug. 15. 20:28
24/48 anonim válasza:
"ez csak mondvacsinált casus belli, hogy legyen ürügye lejáratni engem"
De ha ennyire utál, miért adott volna neked egy@ltalán kölcsön?
25/48 anonim válasza:
Fuuu, micsoda tökéletes emberek vannak itt, ti sosem felejtetek el semmit? Alakulhat úgy az élet, hogy akaratlanul elfelejtse ezt, ne legyetek már ennyire rosszindulatúak. A tesó megkérdezhette volna tőle is 1x, hogy vissza tudja e adni már, amit megbeszéltek.
26/48 anonim válasza:
Biztos vagyok benne, hogyha amúgy világi bratyók lennének, nem "Járatta volna le" emiatt.
27/48 anonim válasza:
Veled ellentétben soha nem feledķezek meg arról, hogy tartozok. Nálam még senkinek nem kellett reklamálnia hogy ugyan hol a pénze, és ha kellett volna nem rá mutogatnék ujjal mikor én voltam szavahihetetlen. Ismerek ilyen embert mint te, rendesen ki van akadva hogy tudja mindenki hogy mindenkit átb4szott amennyivel tudott. És hogy miért nem nála reklamálnak miközben fel se veszi a telefont meg úgyis csak valami szánalmas kifogást keresne hogy miért nem az ő hibája.
28/48 anonim válasza:
Kérdező, egyáltalán volt valami megbeszélt határidő, hogy meddig adod vissza a pénzt? Mert ugye a vissza-nem-adás csak akkor értelmezhető, ha az a határidő lejárt és te azt felejtetted el.
Viszont amikor mi családon belül kölcsön kértünk, sosem volt fix határidő, hanem "fizetünk, ahogy tudjuk". És persze fizettünk is, amint tudtunk, általában részletekben.
Az tényleg jogos kérdés, amit 21-es fölvetett, hogy ha megvolt a pénz, akkor miért nem utaltad neki azonnal? Neked se kellett volna többé fejben tartanod ezt a kötelezettséget.
29/48 anonim válasza:
27, persze, te kis tökéletes, közben névtelenül itt játszod az agyad. Írni bármit lehet.
30/48 A kérdező kommentje:
Nem volt kőbe vésve a konkrét nap, csak annyi, hogy majd valamikor júliusban. Magam sem tudom, hogy hogyan feledkeztem meg róla... egyszerűen kiment a fejemből, az én hibám. Már csak akkor jutott eszembe mikor rokonktól visszahallottam a sztorit, (tegnapelőtt), és akkor azonnal fel is hívtam a tesóm, hogy visszaadjam.
aug. 15. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!